СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

100 инициативи
Страница на СОУ "Отец Паисий"
Стогодишен юбилей - радости и отговорности

Март
1. На 5 март две събития раздвижиха ученическата фантазия. Под погледа на учителите В. Кючукова, Р. Кръстева, В. Паскова и Б. Тенчева се написаха писма до приятели от училища, носещи името "Отец Паисий" в България.
Надеждата за приятелство е зърно, което винаги изкласява.
2. А конкурсът за изработване на романизирана биография в 10 картини с текст за Отец Паисий не дочака крайния срок - във фоайето на третия етаж има изложба, организирана от госпожа Ирена Захариева.
3. На 21 март в края на седмицата ученици от горен курс празнуват ден на поезията. Пред аудитория от ценители на словото се четат стихове, посветени на Паисий Хилендарски.
Април
4. Първа пролет - пролетна фиеста във въздуха и в душите на всички ни подпечата с радост, песни и танци особен документ "Открит лист" за Младостта.
Нашият празник е подсилен и от принадлежността ни към училището, което е първото светско в Източните Родопи
5. Когато пролетта се развихри, няма начин да не се играе я ръченица, я "елениното". Господин Альоша Настев организира училищни празници и народно творчество "Най-дългото хоро"
6. Наш голям приятел и съмишленик е Туристическо Дружество Кърджали. На срещата с природата кой с раница, кой с чантичка и торбичка е вън от града. Туристически сърца имат Ю. Апостолова, Кр. Атанасова, Д. Кичков и В. Тинчева - ръководители на модул по туризъм.
7. Април месец е свят с епопеята на свободата в 1876г. В училището с паисиевската клетва за вярност към българската памет се честват имена и дела на априлските герои
8. В чест на юбилея СОУ "Отец Паисий" прие и реализира с отличен успех домакинството на Национална олимпиада по Астрономия. Изготви се концерт по случай XVI НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО АСТРОНОМИЯ
Май
9. Девети май е славен ден за всички. Ден на свободния гражданин, на обединена Европа, на мирното бъдеще. По традиция ученици отново са в инициативата "Ученическо самоуправление" - сред тях са в роли на директор ,на учители, повтарят добрите практики на обучение и възпитание на мениджерството.
10. Матура, външно оценяване, годишни изпити са взети успешно.
Тържеството отбелязваме 24 май - Ден на славянската писменост и култура. Трепетни вълнения има у гимназистите, които се прощават с училището. С гордост и достойнство зрелостниците на випуск 2012-2013г. получават от ръцете на г-н. Зл.Атанасов "Златното перо на Паисий". Награди за усърден труд, талант и педагогическо майсторство получават нашите учители.
11. Песните на Тони Димитрова радват дори и съседните в жилищните блокове. Дворът е пълен с деца, родители, баби и дядовци. Концертът на известната певица "100 години училище "Отец Паисий" - сега и винаги ще те обичаме " дълго ще се помни.
12. Любов и приятелство през поколенията е червената нишка, която минава пред паметта и сърцата на всички паисиевци. Реализира се съвместна инициатива на випуск 1968г. и 2013г. Малки и големи засадиха оригинални дръвчета в Новия парк на града.
13. С уважение и признателност във фоайето на 3-а етаж, до голямата картина се представи фотостудийното издание на Паисивия оригинал "История славянобълграска".
14. Едно оригинално нещо се случи - по инициатива на учителя К. Гогов училище "Отец Паисий" издаде пощенска марка "100 години училище "Отец Паисий""
15. Отново танцовия състав за фолклорно изкуство се представи на училищния двор. Ръководителят Альоша Настев е строг и добър в уроците на малките танцьори. Съставът ще подготви и приятна изненада за юбилейния концерт.
16. Отново блесна в светли цветове паното "Апостолите на България" от Георги Трифонов. Реставрира го известният художник Владимир Чукич, бивш ученик на училище "Отец Паисий"
17. Тенис-турнир "100 години Отец Паисий". Организатор Христо Чобанов. Галерия
Юни
18. На педагогически съвет е гласувано да се направи Предложение до Общинския съвет Кърджали за обявяване на Параскева Ванкова за почетен гражданин на града
19. Посрещаме гости от Варненското училище, наш съименник. Името на Отец Паисий е знаменателно за българския дух и слово на първия възрожденец и днес е трябва да е актуално - споделят и двата педагогически колектива.
20. Слънчев часовник в училище - УРА!
Септември
21. Уредена е изложба за 100 годишнината на училището от 1913г. до наши дни. Събрани са снимки и предмети, които показват интересни моменти от бита и живота през годините, снимки от учителската история. >> Пана <<
22. Всяка година момчета и момичета участват в похода на града и 100 години от Балканската война.
23. И пак сме домакини - посрещнахме приятели от Гърция. Младите хора и техните ръководители разгледаха юбилейната изложба. Впечатлиха се най-много от Арт Галерията на училището.
Октомври
24. Спортен крос "100 години училище Отец Паисий" с всички градски училища.
25. Докладна до Общински Съвет
26. Летописна книга в електронен вариант: Тук
27. Радио предаване за Българско национално радио. Вече са направени 3 радиопредавания за 100-годишнината на училището - През лятото в програма "Младост" на Българско национално радио, г-жа М. Василева разказа за слънчевия часовник и за дейностите, посветени на юбилея. Тази седмица по радио Дарик директор Златко Атанасов даде обстойно интервю за Паисиевия дух, за ценностите, победите и проблемите на ученици и учители, за най-важните мероприятия, които следват в юбилейните дни, а г-жа Венета Филипова в друго интервю разказа за своята книга "Бразди", в която проследява стоте години живот на град Кърджали и на училище Отец Паисий.
28. Брошура по случай 100-годишнината:
29. Среща с проф. Христо Пимпирев
30. Добре дошли в родното училище!
31. Засаждане на Паисиева гора - 18.10.2013г.
32. 100-метрова рисунка.
Вижте всички 100 рисунки:
33. Факелно шествие
34. Ден на Будителите - "Апостолите на България"
35. Юбилейна конференция
36. Филм за 100 годишнината на училище "Отец Паисий"
37. Юбилейна научна конференция "100 години в Източните Родопи"
38. ПАИСИЕВЦИ ПОСТАВИХА ЗАВЕТ КЪМ ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ
Разгледайте галерията:
39. Химическо шоу на ученици от 11 клас - 16.12.2013г.
40. Награждаване на класирани ученици в Областен конкурс "Любимото училище - Традиции и Бъдеще" - 16.12.2013г.
41. Юбилеен концерт по случай 100 години училище "Отец Паисии"- 18.12.2013г.

Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини