ПАИСИЕВЦИ С НОВ МОДЕРЕН ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР
Публикувана от koordinator на 26.01.2018 - 07:46

ИСТОРИЯ С БЪДЕЩЕ:
ПАИСИЕВЦИ С НОВ МОДЕРЕН ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР В СТАРАТА СГРАДА НА УЧИЛИЩЕТО

Преди 100 години в града ни с 12 ученици, няколко чина, една черна дъска, една маса и една учителка започва живота си най-старото училище в Източните Родопи. Минават години, времето следва неумолимо своя ход и през настоящата 2017/2018 година учениците са 1219, а СУ „Отец Паисий“ е символ на авторитет, знания, напредък и сила. В името му са вплели традиции и новости, успехи, светове и пътища не едно поколения на Кърджали.
Днес училището е иновативно и съвременно, светът му е технологичен, многообразен, богат и модерното е на власт в училищното пространство.
След броени дни в СУ „Отец Паисий“ ще отвори врати и нов кабинетен център по чуждоезиково обучение в сградата на „Бизнес-инкубатора”. Със заповед на Кмета на община Кърджали първият етаж от старата сграда на училището е върната с безвъзмездно право на ползване на СУ „Отец Паисий”.
Предстои обособяването на езиков център, обзаведен със съвременно техническо оборудване, базиран на възможностите на информационните технологии, аудио - визуалната техника и новите образователни инструменти и техники. Паисиевци ще притежават нов учебен корпус и ще откриват многообразието на традиционното и на съвременното образование, съчетало модерно, уютно и дигитално обучение.