„НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА“
Публикувана от koordinator на 14.05.2017 - 14:33
ТРЕТИ ПОРЕДЕН УРОК НА ПАИСИЕВЦИ В ИНИЦИАТИВАТА НА УНИЦЕФ „НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА“

Когато доброто около нас става повече, то въздейства, увлича, гради, променя, предизвиква да му отвърнеш единствено с добра постъпка, топла дума или жест, със светлина…
Така кампанията на Уницеф „Най-големият урок в света - 2017 г.“ продължава своето завладяващо шествие сред учениците в СУ „Отец Паисий“. На 11.05.2017 г. в нея се включи V г клас с класен ръководител г-жа Силвия Барутчиева. Петокласниците се запознаха с Глобалните цели на ООН, подкрепени от 193 държави в света, и с Правата на детето. Основните въпроси, които разискваха учениците, бяха как да помогнем на планетата, да опазим мира и живеем безопасно, честно и справедливо, как тя да стане едно уютно, спокойно и по-добро място, как светът ни да бъде справедлив свят за всички. Идеите, посланията, чувствата си учениците изразиха естествено, спонтанно и искрено чрез разговор, стих, музика и песен. „Планетата на децата“ на Крисия Тодорова бе красив завършек на този необикновен урок, говорещ за обикновени неща от живота ни, провокиращ ни за добри превратности всеки един ден.
Скъпи паисиевци, превръщайте всеки свой ден, идея, постижение в красива и добра част от бъдещето на планетата и на света!
Бъдете вдъхновители, мечтатели, творци, но винаги хора с добри сърца!
Светът се променя изцяло, когато
протегнеш в прегръдка ръце.
Когато отсреща познаеш приятел
и двама сте с общо сърце...br /> Светът се променя, когато прощаваш
и прошка поискаш – за всичко.
Когато без сметка доброто даряваш,
и без да пресмяташ – обичаш.
Светът се променя, когато се смееш
с най-чистия, детския смях.
Тогава разбираш, че всъщност живееш
за радост... Без болка и страх.
Светът се променя, когато не спираш
да сбъдваш красиви мечти.
Светът се променя... Но как не разбираш,
че всъщност променяш го... ти.
Мира Дойчинова