ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ПАИСИЕВЦИ
Публикувана от koordinator на 08.05.2017 - 14:05
ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ПАИСИЕВЦИ – ОТЛИЧНА ОЦЕНКА НА XIII-ТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА
Обич, системност, задълбочена подготовка водят паисиевци към успехи в тази толкова любима тяхна наука.
Променя се животът с всяка секунда, с всеки наш дъх…
Нови хоризонти, спиращи дъха гледки и места, забележителности, чудеса на природата, пътуване по света, чужди култури, предизвикателства и неизвестности…
Може ли цялата тази красота, неповторимост и загадъчност някога да бъде опозната, открита, видяна от хората? Може би науката география знае отговора на този въпрос, защото тя притежава комплекс от посоки, фактори, градивни цели, преобръщащи представите ни, променящи света ни с помощта на нещо обикновено, но много ценно – реален и точен поглед за случващото се… Всеки ден търсим с интерес новостите ѝ, изследваме, чертаем и преоткриваме пътя ѝ по учебници и атласи, рисуваме и извайваме посоките на света по географските карти на своите сърца и… мечтаем. А осъществим ли мечтите си, живеем с пълноценното усещане за сбъднатост и напредък.

Седмокласникът Борислав Енчев от СУ „Отец Паисий“ реализира своите цели и желания в областта на географията и постига невероятни успехи. Със своята оценка Отличен 6,00 от XIII-та Национална олимпиада по география и икономика, възрастова група VII клас, Борислав се класира на 8-мо място в национален мащаб. Олимпиадата се проведе от 28.04 до 30.04.2017 г. в град Пловдив в два състезателни етапа (тест и мултимедиен тест), които нашият ученик издържа с лекота, преборвайки огромна конкуренция. Председател на националната комисия за оценяване на резултатите на участниците по география и икономика е Вера Николова - доцент доктор в катедра География на туризма към СУ „Свети Климент Охридски“.
Упорит труд, интелект, системни знания стоят в основата на това постижение. Поздравяваме Борислав Енчев и преподавателя му - г-н Тони Кънчев и им пожелаваме географията на сбъднатите мечти и успехи да ги съпътства в бъдещите им проекти, инициативи и състезания!
Нови светли хоризонти, паисиевци!