СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Футболният отбор - зонален победител
Футболният отбор на СУ „Отец Паисий“, град Кърджали - зонален победител

Отборът на СУ "Отец Паисий", във възрастова група 5-7 клас, е зоналният победител в Републиканските ученическите игри по футбол.
На игрището в Черноочене, паисиевци се раздадоха и успяха да спечелят решителния мач срещу СУ „Отец Паисий“, Димитровград.
Битката бе трудна и оспорвана. Малките футболисти на „Паисий“ показаха голямо мъжество, ентусиазъм и воля за победа. Момчетата изиграха труден и интензивен мач. Срещата приключи с равен резултат 3:3. След продължението от дузпи, паисиевци се поздравиха с победа от 9:8.
Сърцатите играчи Георги Атанасов, Злати Каменов, Радослав Узунов, Васил Точев, Божидар Ангелов, Денис Боянов, Окан Топчу, Гюнай Азис, Ангел Атанасов, Георги Павлов, Даниел Иванов, Емил Николов, ръководени от г-н Димитър Кичков, показаха достойно поведение, спортсменски дух и дисциплина.
Мачът бе наблюдаван от от председателя на ОС на БФС в Кърджали Тургай Али, г-жа Границка и г-жа Кротнева от РУО на МОН, град Кърджали, футболни деятели и родители.
На отбора на СУ "Отец Паисий"- град Кърджали предстои квалификация за влизане във финалите на Републиканските ученически игри. Съперник ще им бъде първенецът от област Пловдив.
Пожелаваме на футболистите много нови успехи на терена!
Гордеем се с вас!

koordinator на 06.04.2017 - 13:36 Отпечатай

ПЪРВО МЯСТО НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГЕОГРАФИЯ
ГЕОГРАФИЯТА – МИСЛИ И ДВИЖЕНИЕ ВЪВ ВСИЧКИ ПОСОКИ

Север - ориентиран компас в пространството и времето. Юг - пътуване все повече и по-далеч. Изток - всеки има своята граница. Запад - мечтаеш, очакваш, цениш, без да бягаш на запад, защото всичко родно е дар и е тук - при теб!

Не спираш да пътешестваш, научаваш и опознаваш. Върхове, ветрове, облаци, бури, релеф, детска радост от първия видян щъркел, пътуване с лодка, вечно стегната раница до входната врата, приключение… Като географ откриваш света в хиляди варианти и визии. Останалото е теория, разкриваща нашия човешки път към себепознание и познание.
Днес притежаваме многообразни възможности да научаваме и пътешестваме: филми, лични преживявания, виртуални реалности, приключения на хората, обиколили Земята по Екватора или по Полярната окръжност и много други, които ни помагат да разучаваме света по-добре. Пред очите ни се разкрива един глобален свят в цялото му географско многообразие.
Да можеш да познаваш факторите, които го формират, логиката, която движи процесите, да можеш да сравняваш и да илюстрираш и в природата, и в обществото, да обясняваш защо си избрал определено местоположение, да си начертаеш мечтано пътешествие и да определиш кога да тръгнеш, да избереш бъдещата си професия, съобразявайки избора си с глобалните икономически тенденции и конкретните условия за развитие на тази дейност в дадена страна… Това е география - мисли и движение във всички посоки.
Седмокласникът Борислав Енчев е победител в поредната избрана от него посока. Със своето първо място в Областния кръг на олимпиадата по география и икономика Борислав се класира за Национална олимпиада, която ще се проведе от 28.04 до 30.04.2017 г. в град Пловдив. Това е успех както за него, така и за преподавателя му - Тони Кънчев.
На езика на географията: всичко в живота е въпрос на мащаб - мащаб на идеите, на мислите, на мечтите.
Поздравяваме Борислав за постижението и пожелаваме на него и на всички паисиевци, мащаб на мислите, идеите, мечтите!
Успех!

koordinator на 04.04.2017 - 22:25 Отпечатай

Деница и Борислав с постигнати успехи

ФИЗИКАТА – ПАЗИТЕЛЯТ НА ПРИРОДАТА

„Разнообразието на явленията в природата е толкова голямо, а скритите в небесата съкровища - толкова богати, именно с оглед винаги да има какво да подхранва човешкия разум."
Йоханес Кеплер „Mysterium Cosmographicum"

Природата, космоса, разнообразните явления, материята, енергията, движението в нас и извън нас, молекулите и атомите, които изграждат нашето тяло и всичко около нас, както и безкрайният космически океан - всичко това е светът на физиката и астрономията. На тези науки човечеството дължи много: физическото си оцеляване през хилядолетията във времена на различни природни катаклизми, индустриалния и технологичен напредък през последните векове, ала в тях е скрито и нещо още по-ценно - бъдещето на хората: оцеляването на нашата малка планета, изобретяването на по-рационални технологии за използването на оскъдните ресурси, на слънчевата енергия, енергията на звездите, изкуствения интелект и нанотехнологиите, космическите пътешествия…
Фундаменталните открития, от които се ползва цивилизованият човек, са много и са навсякъде около нас. Откриваме приложението им ежедневно и в различни сфери. Всеки, докоснал се до тях, е осъзнал смисъла на прогреса като част от пълноценното човешко съществуване, познал е част от науката ФИЗИКА със собствените си очи…
Да, време е за физика - винаги необходима, полезна и нужна, модерна и съвременна, древна и мъдра наука.
Много добри познания, умения и аналитично мислене в света на тази увлекателна, завладяваща и загадъчна наука са показали седмокласниците Деница Мирославова Митева (класирана на второ място) и Борислав Веселинов Енчев (трети в своята възрастова група) на Областния кръг на олимпиадата по физика.


Паисиевци имат своите малки и големи физици, които с помощта на преподавателите си - г-н Петров и г-н Цанев – преоткриват значимостта на ФИЗИКАТА като знание за живота всеки един ден.
Науката ще се развива, ние - хората - също ще подобряваме живота си чрез нея. Нашият вечно и непрестанно променящ се свят ще има нужда от свои изследователи, изобретатели, първооткриватели, но и от пазители на живота. И както пише световноизвестният физик и писател Мичио Каку: „В бъдещето ще направим прехода от пасивни наблюдатели на танца на природата към превръщането си в негови хореографи, в господари на природата и накрая - в нейни пазители", така всички ние поздравяваме Деница, Борислав с постигнатите успехи, като им пожелаваме да бъдат защитници и пазители на знанията, природата, живота и бъдещето!

koordinator на 04.04.2017 - 22:13 Отпечатай

Шампионско отличие на Маратон Стара Загора 2017
Кърджали с шампионско отличие на Маратон Стара Загора 2017

Марияна Бозакова спечели първото място на 10.5-километровата дистанция,на проведения в Стара Загора маратон под надслов "Бягането начин на живот".
Преподавателката от СУ "Отец Паисий", гр. Кърджали спечели отличието в категория Мастърс жени, пробягвайки 10 550 метра за 52.01 мин. В международния маратон се включиха над 300 бегачи от 15 държави, разпределяйки награден фонд от 20 000 лева.Състезанието е първото от веригата маратони в България, която завършва в София през м. октомври. Марияна Бозакова започна успешно състезателната година, която ще продължи с участието на Балкански мастерс игри и международни стартове във Франция, Румъния, Австрия и Босна и Херцеговина.
Честито и поздравления!
Пожелаваме Ви здраве и нови успехи, с които да ни радвате, г-жо Бозакова!

koordinator на 03.04.2017 - 10:08 Отпечатай

Представяме ви Нея – МУЗИКАТА

Представяме ви Нея – МУЗИКАТА в творческия свят на СУ "Отец Паисий"
Тя може да разказва всичко, без да отрони и дума, говори различни езици, а всеки я разбира, може да променя, без да навреди на някого, може да радва, да лекува, да превзема хора и светове, да разтърсва сетива, да ни кара да забравим и да запомним, но си няма родина, защото обиталище ѝ е всяка човешка душа… Тя е мъдрост и философия, магия и реалност, висше творение на разума.
Познахте ли я? Нея – МУЗИКАТА…
Това могъщо лесно откриваемо и едновременно толкова абстрактно изкуство, притежаващо ключ към всяко човешко сърце, е любимо на малки и големи паисиевци. С него те радват, творят, побеждават.
Участията им в различни музикални състезания и конкурси са доказателство за това. В Националното състезание "Ключът на музиката" за поредна година ученици на СУ "Отец Паисий" демонстрираха своя талант и музикални умения. Първи места на Областния кръг, проведен в град Пловдив, заслужено спечелиха: Димитър Стефанов от V Б клас, Даниела Михова от VII Б клас и Джулия Гардинър от VII В клас. Достойно представиха училището ни и Марина Владинова- IV В клас и Паскал Гогов от V Г клас.
Със златен медал, плакет и отличен диплом от XVII-ти Национален детски фолклорен конкурс "Орфеево изворче" бе удостоен ученикът Иван Златков Белев. Започнал да изучава тънкостите на гайдарското изкуство още от 7-годишен при г-н Костадин Илчев в Народно читалище "Христо Ботев" – град Смолян, днес Иван е победител - с уникалното си изпълнение на гайда завоюва престижното първо място в конкурса, провеждащ се в гр. Стара Загора.
Чрез музиката паисиевци изразяват себе си и търсят път към всеки. С нея преоткриват света си, правят го по-красив и близък, превръщат общуването в интересно преживяване, срещите - по- вълнуващи. Тя обединява, разведрява, свързва ги с истинската им същност, кара ги да мечтаят…
"И тя е такава, защото с все сила те кара да мислиш, да търсиш, да откриваш и да надникваш зад паравана от чувства и ти помага да се научиш да разграничаваш истинските от псевдо-истинските." (Ирена Сиракова).
Истински и реални са музикалните постиженията на паисиевци под ръководството на г-жа Евгения Пейкова, наградена с диплом за отлична педагогическа дейност и златен медал от УС на НМФС "Орфеево изворче".
Старите хора казват,че музиката е "балсам за душата", класиците я определят като разум, въплътен в прекрасни звуци, а ние, живеещите днес, знаем, че музиката е живот и път...
Сътворявайте и създавайте музика, градете и следвайте своя път, мили наши музикални таланти! Бъдете все така успешни! Превръщайте нашето "сега" в по-хубаво "утре"!

koordinator на 31.03.2017 - 11:18 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини