СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ОТ БЧК, КЪРДЖАЛИ
ПАИСИЕВЦИ С БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ОТ БЧК, КЪРДЖАЛИ

БЧК благодари на третокласниците от СУ "Отец Паисий" за усмивките, добротата и искрените пожелания, с които дариха мартенички на "Дом за стари хора", Дневен център "Надежда" , ЗЖ в кв. Байкал и работещите в "Артекс – България ЕООД".
Идеята идва спонтанно в класа. Инициатор е Елисавета Добрева. Момиченцето се обръща с молба към своите съученици и г-жа Владимирова. Още на другия ден закипява усилен труд. Със своите сръчни ръце децата впилитат в мартеничките пожелания за здраве, обич и благоденствие. Дарят своите произведения на БЧК – Кърджали, с молбата да бъдат техни посланици в доброто дело. Така, най-искрените им пожелания достигат до много хора-деца и възрастни.
Днес, 14.03.2017 година, госпожа Ламбрета Анастасова връчи на г-жа Анна Владимирова и учениците от 3 "б" клас благодарствен адрес от името на Областния съвет на БЧК, град Кърджали. Червенокръстците пожелаха на паисиевци да бъдат здрави и да запазят в себе си сърдечността и добротата.
" ... ЗАЩОТО, за доброто няма нарочен празник, а и нека не чакаме такъв. Вероятно, светът и времето, в което живеем, ще бъдат по – поносими, ако се обичаме искрено и проявяваме загриженост към ближния!"


Прочети повече

koordinator на 15.03.2017 - 08:50 Отпечатай

6 проекта допуснати за Националната олимпиада по ИТ
Светът на паисиевци – свят на технологиите и знанията

Светът на технологиите!
Той е навсякъде около нас. Огледайте се – всичко това, което днес възприемаме като ежедневие, всъщност е една нова епоха в човешката история.
Макар да звучи близко, познато, тривиално, това твърдение всъщност кодира в себе си цялата картина на високотехнологична революция, която изцяло прекрои начина, по който живеем, работим и общуваме. Ако се замислим индивидуалният ни свят – този, който носи всеки един от нас, волно или неволно е докоснат, дори увлечен от титаничната промяна на високите технологии. Те навлизат все повече във всекидневието ни, без тях не може да се развива нито една сфера на човешката дейност, дори трудно си представяме съществуването ни, ако ги няма.
Животът днес изисква нов тип мислене, решения и пътища, чертае и догонва ново бъдеще… Сигурно като всеки друг период от човешката история ще има свои върхове, повратни точки, свои герои…
Днес герои на моята статия са млади хора, които срещам всеки ден в училище и на които принадлежи бъдещето. Доказват го ежедневните им успехи и постиженията им в Областния кръг на олимпиадата по информационни технологии. Ученическите екипи от СУ „Отец Паисий“ демонстрираха в няколко направления своите знания и умения в сферата на технологиите и разкриха пред всички присъстващи приложението им в основата на различни човешки дейности: здравеопазване, психология, професионално ориентиране, образование, исторически и географски науки.
Компетентно жури в състав: Петър Петров, Мехмед Мехмед, Ибрахим Ибрахим оцени и класира ученическите разработки. По традиция Олимпиадата бе посетена от Цветанка Границка – старши експерт по природни науки и екология, гости и дългогодишни партньори на училището при подготовката на учениците в областта на хардуерните и софтуерните науки.
Ето отличените проекти на СУ „Отец Паисий“:

1. Категория: Мултимедия:
˗ Проект „Възлите“: Селен Мехмед Аптилязим и Иван Дамянов Заимов - 6 клас, ръководител: Светла Данаилова Чаушева - 95 т.;

2. Категория: Приложни програми:
- Проект „Психодиагностиката в цветове“: Доротея Андреева Гълбачева и Милица Светославова Гечева - 11 клас, ръководител: Светла Илчева - 100 т.;

- Проект „АсистенТ“: Светослав Росенов Карамуков и Петър Каменов Буров – 11 клас, ръководител: Атанаска Ангелова Мишонова - 98 т.;

- Проект „Диагностика“: Георги Динков Дичев и Кирил Кирилов Добрев – 10 клас, ръководител: Атанаска Мишонова - 96 т.;

3. Категория: Мултимедийни приложения:
- Проект: „В света на професиите“: Атанас Иванов Иванов - 11 клас и Любослав Валентинов Карев - 12 клас, ръководител: Мария Иванова Гьошева - 100 т.;

˗ Проект „Роден край“: Бедреттин Ирфан Бекир и Марвин Хердман - 11 клас, ръководител: Мария Иванова Гьошева - 95 т.;

Проектите на учениците и техните ръководители са класирани и предстои да бъдат разгледани и одобрени от Националната комисия по информационни технологии.
Използвайки огромния потенциал на компютрите, човек може да създава и твори добро, с различни технологични средства, програми, възможности да превръща в реалност онова късче от съзнанието си, което заема място в необятната земя, наречена въображение.
Мисъл и въображение – две неразделни неща. Въображението зависи от мисълта, но светът на компютрите ни кара да мислим за много неща… Дали за това, колко се е развил човекът, или за нещо друго,той ни показва, че въображението никога не може да бъде ограничено и поставено в рамки.
Поздравления за създаденото и постигнатото от ученици и учители, представили достойно името паисиевци!
Бъдете „мярка за качество“ (Стив Джобс), бъдете все така иновативни, различни, знаещи! Създавайте, кодирайте, творете добро от интелект и въображение! Сбъдвайте идеи, мечти, светове!

Звезделина Гечева

koordinator на 13.03.2017 - 12:36 Отпечатай

Отлично представяне
Отлично представяне на паисиевци на областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда

На 12.02.2017г се проведе областния кръг на олимпиадата по химия.
Краси Розалинов Хаджиев от 10-в клас е на първо място в своята възрастова група в област Кърджали. Любовта към химията, трудолюбието, системната подготовка и задълбочената работа в часовете при г-жа Балабанова и извън тях дадоха своите резултати. За своите постижения Краси е благодарен и на обучението през декември 2016 г. в Софийския университет от преподавателите, участващи в Националната комисия.
Там, заедно с Гюнел Сюлейман от 11-а клас, разгледаха новите методи за решаване на задачите по неорганична и органична химия.
Гордеем се с постиженията на Краси и му пожелаваме още по-големи успехи!
Нашите седмокласници Борислав Енчев, Деница Митева, Александра Русева, Василена Георгиева, Паулина Карачомакова и Даниела Кичкова се представиха отлично в своята възрастова група. Те показаха задълбочени знания по химия, логическо мислене и практически умения за решаване на задачите.
Браво паисиевци!
Пожелаваме на седмокласниците и на г-жа Мингова постигане на още по-високи резултати!


koordinator на 09.03.2017 - 10:21 Отпечатай

Два юбилея в един тържествен час
Два юбилея в един тържествен час

Днес учениците от Х а клас на СУ "Отец Паисий" отбелязоха две юбилейни годишнини – 295 години от рождението на Паисий Хилендарски и 255 години от написването на "История славянобългарска".
Тъмни робски векове!
Там на Атон един монах "бледен" под светлика на "лампа жумеща" събира парченце по парченце от забравената история на своя народ.
Колко тежки са словата на гръцките монаси против българите!
Дълго се скита Паисий из светогорските манастири, търси в техните кондики и царствени грамоти истината за българския род. Сетне в "немската земя" го окрилят писанията на Мавро Орбини и Цезар Бароний. От тях разбира, че сме горди българи, имали сме славни царе, царство и господарство! Щом сме имали славно минало, ще имаме и славно бъдеще!
Паисиевата история става камбана, която бие, зове и събужда заспалата народна свяст.
Една малка книжчица, която е най-значимото произведение за възскръсването на един народ, на неговата държава.
Отче Паисие, нужен си ни и днес, за да вдигнеш самочувствието ни, за да окрилиш надеждите ни, за да ни напомниш, че не чуждопоклонничеството ще ни помогне, а собствените дела и националното ни самосъзнание.

Недялка Янчева


koordinator на 09.03.2017 - 10:10 Отпечатай

ОБЯВА - ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

Председателят на Обществения съвет при Средно училище „Отец Паисий“ град Кърджали и ръководството на училището канят всички членове на Обществения съвет към училището на събрание на 13 март 2017 г. от 18.00 часа в Актовата зала на училището при следния дневен ред:

1. Обсъждане на предложения за избор на учебници и учебни комплекти за първи и пети клас за учебната 2017/2018 година.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ
ПРИ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" - КЪРДЖАЛИ:
АГОП УЗУНБОХОСЯН

ДИРЕКТОР НА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" - КЪРДЖАЛИ:
ЗЛАТКО АТАНАСОВ

koordinator на 06.03.2017 - 16:56 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини