СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Благодарности за Милица и Петър
koordinator на 13.06.2017 - 07:30 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ
ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС "КЪМ ЗЛАТНИЯ ВЕК" ЗА МИЛИЦА ГЕЧЕВА ОТ "ПАИСИЙ“
"Люби я тая земя, както аз я любих, и нека сред славата на твоето победоносно оръжие цъфти в нея мир, щастие и добродетели, и нека възвеличиш до небесата името си, и нека вековете го помнят с почит и поколенията да го произнасят с гордост."
Из "Последният ден на Княз Борис" - Иван Вазов
Всяко общество има потребност да се връща към делата на предците, за да черпи сили и вяра за своето настояще и своето бъдеще. Днес тази потребност ни е необходима повече от всякога… Като хляб, като въздух, като глътка вода познанието, скрито в миналото ни, дарява тази надежда за добро на всеки, докоснал се до тайните му.
Със своя исторически разказ "Звездата на миговете..." с подзаглавие "Из дневниците на цар Симеон" единадесетокласничката Милица Светославова Гечева отправя своя поглед към едно отминало време от историята на България, царуването на Симеон Велики, съдържащо богата материална култура, но и непреходни духовни ценности и истини.
Творбата на Милица Гечева бе отличена на първо място в Националния конкурс "Към Златния век". Тя и нейният ръководител г-н Кирил Гогов бяха поканени на Церемонията по награждаване, която се състоя на 09.06.2017 г. в София в двора на ротондата "Св. Георги". Екипът на СУ "Отец Паисий" присъства и на организираното посещение за победителите в Гербовата зала на Президентството, храм-паметник "Св. Александър Невски" и Народна библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в столицата.
Конкурсът е обърнат не само към нашата история (IX - X век), но и към бъдещето ни като личности, общество, държава. Представяме ви част от разказа на Милица Гечева:
"Не знаех какво ме очаква от тук насетне, ала усещах, че тази приказка е моята. И никога няма да намери своя край, защото доброто, градивното, правилното веднъж заблести ли като небето, обсипе ли ви със светлината, дадена ни от Бога, земният свят ще заискри, ще се запишат и запомнят имена, събития, дела, ще се превърнат в пътеводна звезда, никога неугасваща..."
Милица Гечева е победител в два поредни национални литературни конкурса. В състезанието "Стъпала на знанието" тя е с най-висок резултат за своята възрастова група, а есето ѝ в литературния конкурс "Живеем в земята на Ботев" също ѝ донесе награда.
Поздравяваме Милица и ръководителите ѝ за победите, креативността, таланта и успеха и им пожелаваме нови творчески вдъхновения, светли полети и постижения!
Моменти от награждаването на нашата ученичка можете да видите тук:
koordinator на 12.06.2017 - 08:53 Отпечатай

КОНФЕРЕНЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ НА 21-ВИ ВЕК”
"ПАИСИЙ” ПРЕЗЕНТИРА "УЧИМ З@ЕДНО!" В КОНФЕРЕНЦИЯ "ОБРАЗОВАНИЕ НА 21-ВИ ВЕК”
СУ "Отец Паисий" с природоматематическа насоченост участва в провелата се за първи път в Кърджали конференция "Образование на 21-ви век" с презентация "Учим з@едно!".
Представена беше част училищния живот на паисиевци, в който учители и ученици учат заедно и създават един общ свят на знание и партньорство.
Цел на проектния екип да запознае обществеността с работещи модели и действащи механизми за модерно иновативно образование в нашето съвремие.
Основни акценти в презентацията на СУ "Отец Паисий":
• модерни училищни технологии, интерактивни методи, иновативност и творчество;
• модернизация на учебната среда: подкрепящо, развиващо, иновативно пространство;
• качествен образователен процес;
• придобиване на знания и компетентности, удовлетворяване на учениковите потребности в 21-ви век;
• равен достъп до образование, превенция на отпадането от училище, развиване на таланти.
koordinator на 12.06.2017 - 08:25 Отпечатай

Технологиите променят професионалния делник
УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ПРЕОБРАЗЯВАТ СВЕТА НИ С РАЗРАБОТКИ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
Кои са професиите, които ще бъдат най-актуални в следващите години?
Kак технологиите променят професионалния делник и какво чертае бъдещето?
Със сигурност няма да сгрешите, ако изберете да учите в областта на технологиите. През последните години професиите, свързани с компютърните технологии, са тези, в които се забелязва най-бързо и голямо развитие.
Търсенето на ИТ специалисти се налага и от факта, че вече всички отрасли внедряват информационните технологии в традиционната си дейност - няма сериозен бизнес без компютри, интернет, специализиран софтуер, автоматизация и роботи, мобилни приложения, онлайн услуги. Софтуерът вече не е само в компютъра, но и в телефона, таблета, телевизора, автомобила, магазина, заводския цех…
Представяме ви няколко проектни идеи, разработени от ученици на СУ "Отец Паисий" с ръководител Атанаска Мишонова. Проектите са отличени на Национални олимпиади по информационни технологии и вече са намерили своето приложение на пазара на труда.
Към проект "Диагностика" на учениците Георги Дичев и Кирил Добрев има особено голям интерес от различни образователни институции. Приложението е насочено е към измерване на готовността на децата в предучилищна възраст за постъпването им в първи клас и е осъществено въз основа на договор между МОН и сдружение "Национален тестов център".
Единадесетокласниците Светослав Карамуков и Петър Буров имат зад гърба си разработени няколко проекта, които бързо придобиха популярност и приложение.
Проект "Микроклимат" представя периферно устройство, което и измерва параметрите на микроклимата и извежда информацията на електронен и хартиен носител. Насочен е както към широка аудитория, така и към специалисти и експерти в сферата на екологията и околната среда. Проектът вече се използва от структури на служба "Охрана на труда" и ръководители на учреждения за определяне на микроклимата в работни помещения и организиране на работния процес.
Проект "Асистент" представя периферно "незабравящо устройство", което напомня за участие в дадено събитие или за ежеседмичен прием на до три вида лекарства. Използването му е интуитивно, лесно и достъпно за всеки потребител, олекотява и автоматизира седмичните задачи по график.
Всички проекти са преминали тестов период, търсени са и вече имат широко приложение в различни професионални сфери, а нашите ученици продължават да догонват и реализират планове и мечти.
Успех, паисиевци! Преоткривайте нови идеи и светове!
koordinator на 10.06.2017 - 09:57 Отпечатай

ЛЯТНA ЕЗИКОВА ЗАНИМАЛНЯ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ЛЯТНA ЕЗИКОВА ЗАНИМАЛНЯ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
СУ "Отец Паисий" - град Кърджали организира целодневно лятно училище  за адаптация към училищната среда.
Продължителност: от 12.06.2017 г. до 07.07.2017 г.
Времетраене на заниманията:
Сутрин: от 8.00 ч. до 12.00 ч.: Занимания на учениците с класните ръководители на първи клас.
Следобед: от 13.00 ч. до 16.00 ч.:
безплатна езикова занималня;
интерактивни занимания по информационни технологии;
разнообразни спортни дейности;
народни танци и музикални изяви;
часове за творчество и изобразително изкуство.
В дните вторник и четвъртък от 16.00 ч. училището организира безплатна тенис ваканция за бъдещите първокласници с участието на тенис клуб „Орфей“ - град Кърджали.
За Вас - родителите на нашите ученици и нас - техните учители - е важно децата ни постепенно и адаптивно да опознават училищния ни свят, да се докоснат до училищното ежедневие и да се почувстват част от него още преди настъпването на новата учебна година.
Бъдете с нас в предстоящото ново начало за вашите - наши деца!
С вас четем една и съща книга - тази за бъдещето на децата ни!

mert на 09.06.2017 - 20:06 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини