СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

ПАИСИЕВЦИ ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ
ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС "КЪМ ЗЛАТНИЯ ВЕК" ЗА МИЛИЦА ГЕЧЕВА ОТ "ПАИСИЙ“
"Люби я тая земя, както аз я любих, и нека сред славата на твоето победоносно оръжие цъфти в нея мир, щастие и добродетели, и нека възвеличиш до небесата името си, и нека вековете го помнят с почит и поколенията да го произнасят с гордост."
Из "Последният ден на Княз Борис" - Иван Вазов
Всяко общество има потребност да се връща към делата на предците, за да черпи сили и вяра за своето настояще и своето бъдеще. Днес тази потребност ни е необходима повече от всякога… Като хляб, като въздух, като глътка вода познанието, скрито в миналото ни, дарява тази надежда за добро на всеки, докоснал се до тайните му.
Със своя исторически разказ "Звездата на миговете..." с подзаглавие "Из дневниците на цар Симеон" единадесетокласничката Милица Светославова Гечева отправя своя поглед към едно отминало време от историята на България, царуването на Симеон Велики, съдържащо богата материална култура, но и непреходни духовни ценности и истини.
Творбата на Милица Гечева бе отличена на първо място в Националния конкурс "Към Златния век". Тя и нейният ръководител г-н Кирил Гогов бяха поканени на Церемонията по награждаване, която се състоя на 09.06.2017 г. в София в двора на ротондата "Св. Георги". Екипът на СУ "Отец Паисий" присъства и на организираното посещение за победителите в Гербовата зала на Президентството, храм-паметник "Св. Александър Невски" и Народна библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в столицата.
Конкурсът е обърнат не само към нашата история (IX - X век), но и към бъдещето ни като личности, общество, държава. Представяме ви част от разказа на Милица Гечева:
"Не знаех какво ме очаква от тук насетне, ала усещах, че тази приказка е моята. И никога няма да намери своя край, защото доброто, градивното, правилното веднъж заблести ли като небето, обсипе ли ви със светлината, дадена ни от Бога, земният свят ще заискри, ще се запишат и запомнят имена, събития, дела, ще се превърнат в пътеводна звезда, никога неугасваща..."
Милица Гечева е победител в два поредни национални литературни конкурса. В състезанието "Стъпала на знанието" тя е с най-висок резултат за своята възрастова група, а есето ѝ в литературния конкурс "Живеем в земята на Ботев" също ѝ донесе награда.
Поздравяваме Милица и ръководителите ѝ за победите, креативността, таланта и успеха и им пожелаваме нови творчески вдъхновения, светли полети и постижения!
Моменти от награждаването на нашата ученичка можете да видите тук:
koordinator на 12.06.2017 - 08:53 Отпечатай

КОНФЕРЕНЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ НА 21-ВИ ВЕК”
"ПАИСИЙ” ПРЕЗЕНТИРА "УЧИМ З@ЕДНО!" В КОНФЕРЕНЦИЯ "ОБРАЗОВАНИЕ НА 21-ВИ ВЕК”
СУ "Отец Паисий" с природоматематическа насоченост участва в провелата се за първи път в Кърджали конференция "Образование на 21-ви век" с презентация "Учим з@едно!".
Представена беше част училищния живот на паисиевци, в който учители и ученици учат заедно и създават един общ свят на знание и партньорство.
Цел на проектния екип да запознае обществеността с работещи модели и действащи механизми за модерно иновативно образование в нашето съвремие.
Основни акценти в презентацията на СУ "Отец Паисий":
• модерни училищни технологии, интерактивни методи, иновативност и творчество;
• модернизация на учебната среда: подкрепящо, развиващо, иновативно пространство;
• качествен образователен процес;
• придобиване на знания и компетентности, удовлетворяване на учениковите потребности в 21-ви век;
• равен достъп до образование, превенция на отпадането от училище, развиване на таланти.
koordinator на 12.06.2017 - 08:25 Отпечатай

Технологиите променят професионалния делник
УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ПРЕОБРАЗЯВАТ СВЕТА НИ С РАЗРАБОТКИ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
Кои са професиите, които ще бъдат най-актуални в следващите години?
Kак технологиите променят професионалния делник и какво чертае бъдещето?
Със сигурност няма да сгрешите, ако изберете да учите в областта на технологиите. През последните години професиите, свързани с компютърните технологии, са тези, в които се забелязва най-бързо и голямо развитие.
Търсенето на ИТ специалисти се налага и от факта, че вече всички отрасли внедряват информационните технологии в традиционната си дейност - няма сериозен бизнес без компютри, интернет, специализиран софтуер, автоматизация и роботи, мобилни приложения, онлайн услуги. Софтуерът вече не е само в компютъра, но и в телефона, таблета, телевизора, автомобила, магазина, заводския цех…
Представяме ви няколко проектни идеи, разработени от ученици на СУ "Отец Паисий" с ръководител Атанаска Мишонова. Проектите са отличени на Национални олимпиади по информационни технологии и вече са намерили своето приложение на пазара на труда.
Към проект "Диагностика" на учениците Георги Дичев и Кирил Добрев има особено голям интерес от различни образователни институции. Приложението е насочено е към измерване на готовността на децата в предучилищна възраст за постъпването им в първи клас и е осъществено въз основа на договор между МОН и сдружение "Национален тестов център".
Единадесетокласниците Светослав Карамуков и Петър Буров имат зад гърба си разработени няколко проекта, които бързо придобиха популярност и приложение.
Проект "Микроклимат" представя периферно устройство, което и измерва параметрите на микроклимата и извежда информацията на електронен и хартиен носител. Насочен е както към широка аудитория, така и към специалисти и експерти в сферата на екологията и околната среда. Проектът вече се използва от структури на служба "Охрана на труда" и ръководители на учреждения за определяне на микроклимата в работни помещения и организиране на работния процес.
Проект "Асистент" представя периферно "незабравящо устройство", което напомня за участие в дадено събитие или за ежеседмичен прием на до три вида лекарства. Използването му е интуитивно, лесно и достъпно за всеки потребител, олекотява и автоматизира седмичните задачи по график.
Всички проекти са преминали тестов период, търсени са и вече имат широко приложение в различни професионални сфери, а нашите ученици продължават да догонват и реализират планове и мечти.
Успех, паисиевци! Преоткривайте нови идеи и светове!
koordinator на 10.06.2017 - 09:57 Отпечатай

МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ТЕАТЪР
МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ТЕАТЪР С АТЕЛИЕ "АРТИСТИ“ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
От сцената полъхна нежен вятър.
Завесата - магията разкри
и чудото започна да се случва
пред хилядите блеснали очи.

Валентин Йорданов

Няколко детски приказки, преплетени в едно представление, бяха представени в СУ "Отец Паисий" за най- малките ученици в края на учебната година от ателие "Артисти" с ръководител Станка Стамова по проект "Твоят час", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".
На импровизираната театрална сцена оживяха различни приказни герои. Снежанка, Пепеляшка, принцове, магьосници и принцеси разказваха забавни и вълнуващи истории. Със своя талант малките актьори успяха да пресъздадат една красива реалност, с която отбелязаха началото на дългоочакваната ваканция.
Изкуството на сцена прониква в съзнанието на всеки човек: от невръстното дете до уравновесения възрастен и всъщност е едно от малкото богатства, до които докоснем ли се веднъж - оставаме омагьосани завинаги, защото част от душата на всеки зрител неизменно остава да живее на сцената.
Животът е театър. Театърът е живот. А когато е създаден от деца за деца става още по-прекрасно и красиво изкуство, не мислите ли?
На добър час, малки наши таланти и… усмихнато лято!
koordinator на 09.06.2017 - 08:39 Отпечатай

Национално състезание на БЧК
Паисиевци сред първите пет отбора в България в състезанието по първа помощ
Юношите и девойките от отбора по УЕПП (първа помощ) към СУ „Отец Паисий“ завоюваха V-то място при участието си в XXХ-то Национално състезание, провело се на 3 юни 2017 година в НУЛЦ на БЧК, град София.
Отличното представяне е плод на екипната работа на Мирослав Въчев, Николай Димитров, Никол Москова, Виктория Георгиева и техните обучители Неда Калчева, Моника Ангелова и Катя Дикмева. В състезанието по първа помощ участие взеха екипи от 26 учебни заведения в България.
Гордеем се с постиженията ви!
Благодарим на БЧК за съвместната и успешна работа.
koordinator на 05.06.2017 - 10:09 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини