СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

В ЕДИН ДЕН ДВЕ НАГРАДИ
В ЕДИН ДЕН ДВЕ НАГРАДИ ЗА СЕДМОКЛАСНИЧКАТА ПАУЛИНА КАРАЧОМАКОВА ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
Можете ли да си представите свят без слово, музика или багра?
Ако в битието около нас всичко това липсваше, сивотата би ни заробила, еднообразието на материалното би ни погубило… Онова, което спасява душите ни, което прави света по- добър, което ни извежда от реалността и ни дарява с красота, е точно то - изкуството. И най-примамливата му същност е, че е безгранично. Няма ограничения, има само свобода и полет на творческия Аз. То не се проумява или учи от учебниците, не може просто да се прочете или види, то се усеща, чувства се с всички молекули на клетките, с всички сетива, с всяко измерение на съзнанието. Помага ни да опознаем по-добре себе си, да търсим и съхраняваме ориентирите, чрез които да оцелеем в огромния заобикалящ ни свят, вдъхновява ни и ни променя, облагородява ни и дарява крехкото ни нетрайно човешко съществуване с частица непреходност.
Със своите творби седмокласничката Паулина Карачомакова от СУ "Отец Паисий" разкрива пред очите ни всеки път вълшебната сила, наречена изкуство. В провелия се на 27.04.2017 г. в ОДК - гр. Кърджали Tрети oбластен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", посветен на Джемал Емурлов – Джими, Поли е отличена на второ място. Рисунката на нашата ученичка е най- добрата сред 132 творби на малки художници от 15 училища и школи от 10 населени места в областта. Наградата за прекрасната ѝ творба бе връчена от г-жа Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали.

Часове преди отличието, Паулина получи още една награда в конкурс, проведен от Астрономическа обсерватория - гр. Кърджали. С тези свои постижения тя за пореден път разкри ценния талант, който носи в сърцето и душата си, и доказа своите способности, заложби и дарования.
Поздравления за Поли и ръководителя ѝ г-н Иван Стойчев!
Пожелаваме им нови успехи и творческо вдъхновение!
koordinator на 05.05.2017 - 10:20 Отпечатай

"Шарено герданче" с грамота и купа
"Шарено герданче" към СУ "Отец Паисий" зарадва кърджалийци със своето изпълнение
На 1 май 2017 година, в градината пред паметника на Освободителя, се състоя пролетно надиграване. В него участваха фолклорни състави от Кърджали, Момчилград, Крумовград и Пчеларово. На импровизираната сцена се изявиха 15 танцови групи.
Танцовият състав "Шарено герданче" към училище "Отец Паисий", с ръководител г-н Алексей Настев, очарова всички със своя танц. Впечаляващото изпълнение на "Борзай Ружо" и "Абдай" достави духовна наслада на присъстващите и допринесе за доброто им настроение.
Момичетата успяха да покорят публиката не само с майсторското си изпълнение, а и с красотата и достоинството, с които носеха българската народна носия. Танцът им впечатли журито в състав: председател - Тодор Момчилов, Мариана Ликова и Гинка Захариева и то отличи "Шарено герданче" с грамота и купа за най-добро детско изпълнение.
Браво на вас,мили момичета! Браво на Вас, г-н Настев! Продължавайте да пазите българските традиции и фолклор, защото те са нашето национално богатство.

koordinator на 03.05.2017 - 12:42 Отпечатай

ПРОТОКОЛ

ПРОТОКОЛ
Днес 22.04.2017 година, комисия в състав:
Нели Попова–главен експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности”, общ. Кърджали и Севинч Еминова - ръководител на Школата по изобразително изкуство към ОДК, разгледа всички класни стаи с прилежащите им коридори. Критериите при оценката и класирането бяха: вложени лични усилия при озеленяването, въображение, творчество, класната стая да е чиста и подредена, да има стил, излъчване и уют. Прилежащите и части от коридора също да са озеленени.
Предлага се следното класиране:

I място - 15 стая – 1 г клас, с класен ръководител: Антоанета Добрева и възпитател: Десислава Иванова, получават безплатна екскурзия до светилището на Орфей - Татул.
II място - стая 22 – 3 б клас, с класен ръководител: Анна Владимирова и възпитател; Алексей Настев, получават торта.
III място - стая 24 – 3 г кл., с класен ръководител Иванка Димова и възпитател Петя Георгиева, получават 2 топки

Поощрителни награда ( по 1 топка) получават:
 • 11 стая – I a клас - M.Генева;
 • 12 стая – I б клас – Н. Янкова;
 • 13 стая – I в клас – Д. Кермедчиева;
 • 17 стая – II б клас – В.Добрева;
 • 21 стая – III а клас – М. Стоянова;
 • 26 стая – III д клас – М. Илиева;
 • 31 стая - IV а клас – Д. Чолакова;
 • 32 стая - IV в клас – Т. Карагяурова;
 • Езиков кабинет - IV г клас – В. Димитрова;
 • Физика 2 - IV д клас – Ем. Георгиева;
 • 33 стая - VI в клас – T.Богданова;
 • 34 стая - V в клас – С. Вълчева;
 • 35 стая - V б клас – Ст. Стамова;
 • 36 стая – V а кал. – Д. Валкарева;
 • Физика 1 - V г клас – С. Барутчиева;
 • Химия – V д клас – Т. Райкова;
 • Химия - XI в клас – Г. Балабанова;
Благодарим на всички участващи, и за догодина да се готвят още по-сериозно!

Прочети повече

koordinator на 02.05.2017 - 10:58 Отпечатай

ДОБРЕ ДОШЛА, ПРОЛЕТ!
ПРОЛЕТНАТА МУЗИКАЛНА ФИЕСТА В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ДОБРЕ ДОШЛА, ПРОЛЕТ!

На 28 април 2017 г. в СУ „Отец Паисий“ се проведе вече превърналата се в традиция Пролетна музикална фиеста. Пред погледа на зрителите, нашите деца представиха красив танцов спектакъл, в който с талант, артистичност, красота, много усмивки и светлина официално отбелязаха пристигането на пролетта.
Два ученически екипа, които с естественост и непринуденост подкрепяха участници и зрители, бяха водещи на училищното забавление.
Пролетното веселие за пореден път доказа, че децата на СУ „Отец Паисий“ обичат да пеят, да танцуват, да се радват на всеки стих, мелодия, ритъм, не само защото търсят новото, интересното и забавното, а защото носят вълшебството на музиката в душите си и озаряват с него всеки, докоснал се до очарователния им чист и светъл детски свят.
koordinator на 01.05.2017 - 21:47 Отпечатай

Областно първенство
Паисиевци знаят как да реагират при бедствия и аварии

Паисиевци знаят как да реагират при бедствия и аварии. Това доказаха седмокласниците от СУ "Отец Паисий", като показаха отлични умения и познания на състезанието, провело се на 26 април 2017 година в град Кърджали.
На областното първенство по "Защита на населението при бедствия и аварии", състояло се на 28 април 2017 година, сред оспорвана конкуренция с връстници, паисиевци заеха второ място. Момчетата и момичетата от клуб "Как да реагирам при бедствия и аварии" с ръководител Веселина Кючукова щастливо позират с трофея - от ляво на дясно - Еда Халибрям, Денис Боянов, Паулина Карачомакова и Божидар Кавракиров.
Браво!Продължавайта да ни радвате с успехите си.
koordinator на 01.05.2017 - 20:06 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини