СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Факелно шествие
С факелно шествие почетоха народните будители учениците и учителите от СОУ „Отец Паисий” гр. Кърджали. В късния следобед те преминаха по улиците на града под звуците на възрожденските песни и портретите на будителите. Те се събраха пред паметника на Левски в центъра на града за да се поклонят пред делата на възрожденците.
Призоваваме всички училища догодина да се включат във факелното шествие и то да стане традиционно в Деня на будителите, каза директорът на СОУ „Отец Паисий” Златко Атанасов. Цветя и думи на признателност поднесоха учители и учениците на своите предци.
Снимки: Красимира АТАНАСОВА
webmaster на 14.11.2013 - 14:32 Отпечатай

Щедро дарение за СОУ „Отец Паисий“
Експедиционният туристически отряд към СОУ „Отец Паисий“ получи щедро дарение от хипермаркет „Технополис България ЕАД“.
Младите туристи на СОУ „Отец Паисий” са изключително въодушевени и с нетърпение очакват времето, в което ще се насладят на неочаквания подарък.
Благодарим на „ Технополис България ЕАД“!

Прочети повече

alek на 13.11.2013 - 08:19 Отпечатай

Туристическият клуб с нова патриотична инициатива
Останаха броени дни до отбелязването на стогодишния юбилей на СОУ“Отец Паисий“.
Ученици и учители трескаво се готвят за големия празник.
Още през миналата учебна година започнаха инициативите за честването на 100 години от създаването на Първото светско българско училище в град Кърджали. Една от тях е свързана с посещението на 100 исторически и природни забележителности в Източните Родопи.

Прочети повече

lyubolp на 13.11.2013 - 07:58 Отпечатай

Паисиевци възкресиха духа на Апостолите
В Деня на будителите и по повод 100-годишнината на СОУ „Отец Паисий“ бе представено обновеното пано „Апостолите на България“, дело на известния кърджалийски художник Георги Трифонов. Директорът на училището Златко Атанасов връчи на съпругата на художника Йорданка Христова почетния знак на училището. Семейство Павлина и Владимир Чукич , възстановили паното, също получиха плакета, който е копие на паното на Георги Трифонов.

Прочети повече

webmaster на 08.11.2013 - 10:28 Отпечатай

СОУ „ ОТЕЦ ПАИСИЙ” С УЧАСТИЕ В НАДПРЕВАРА
СОУ „ ОТЕЦ ПАИСИЙ” С УЧАСТИЕ В НАДПРЕВАРАТА ПО ШОСЕЙНО БЯГАНЕ

Преподавателката по физическо възпитание и спорт Марияна Бозакова, ще участва в ХІ -то издание на Европейската купа по шосейно бягане за преподаватели, ученици и студенти Education Europe Cup „THE WAY OF KNOWLEDGE” , което ще се проведе в град Будапеща, Унгария на 10.11.2013 г. В двете състезателни дистанции – 6 км и 21 км ще се състезават над 400 състезатели от 17 европейски страни.
За първи път преподавател от град Кърджали ще вземе участие в надпревара от подобен род. Марияна Бозакова, която е многократен републикански шампион и рекордьор по лека атлетика в средните бягания, ще представлява СОУ „Отец Паисий” в състезанието на 6 000 метра. Стартът ще бъде даден от сградата на Техническия университет в Будапеща и ще премине по поречието на р.Дунав в Пеща, като ще се финишира пред уникалната сграда в неоренесансов стил на Унгарската академия на науките. Европейската купа се провежда под егидата на FISU и UEC и е част от множеството сценични, културни и образователни прояви, които ще се проведат в унгарската столица на 09 и 10 ноември за промотиране на образованието като част от цялостното развитие и утвърждаване на младите хора в Европа.
Уважаема госпожо Бозакова, пожелаваме ви здраве и успех на състезанието. Пожелаваме ви медал от тази световна надпревара.
lyubolp на 01.11.2013 - 13:52 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини