СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Паисиевци завоюваха първите места на Националното състезание

Паисиевци завоюваха първите места на Националното състезание Communic@te 2013

„Развитието е невъзможно без промяна, а който може да промени ума си, той може да промени всичко!“

Емил Иванов Иванов от 9 „а“ клас , Дениз Метин Яшар от 12 „б“ клас и Сема Йълмаз Мехмедали от 9 „а“ клас достигнаха финалният кръг на Националното състезание за ефективно използване на информационните технологии в общуването Communic@te 2013 година, в конкуренция с 800 кандидати от цялата страна. Дениз Яшар печели пето място в категорията фотоколаж, Емил Иванов е първи в категорията рисунка, а Сема Мехмедали е на единадесето място в категория фотоколаж. Преподавател на Дениз Яшар по информатика и информационни технологии е г-жа Атанаска Мишонова, а на Емил Иванов и Сема Мехмедали от 9 „а“ клас - г-жа Дияна Милушева.

Паисиевци бяха оценявани чрез своите творби – рисунка или колаж и есе, на базата на солидни доказателства и на наблюдаван и документиран процес. Целта на това състезание е придобиване на умения и компетентности, които могат да се трансферират и прилагат реално. INGOT Център България е основен организатор на състезанието и работи въз основата на модел за сертифициране на ИКТ компетенции на ниво ИТ потребители. На финала на състезанието, което ще се състои на 23 март в град София, нашите ученици ще трябва да покажат технически умения, способност за обясняване и оригинално представяне на работите си, ясно формулирайки и аргументирайки позиция.

ЧЕСТИТО, ПОБЕДИТЕЛИ!

На вас и вашите преподаватели пожелаваме успех и чакаме приза!

mert на 13.03.2013 - 12:25 Отпечатай

XVI НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО АСТРОНОМИЯ 2013
XVI Национална олипиада по астрономия 2013
в СОУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали
Контакти:
email: paisii_astro_2013@abv.bgЗа повече информация кликнете тук.
webmaster на 13.03.2013 - 11:52 Отпечатай

Андон Георгиев от СОУ „ Отец Паисий“ спечели наградата за есе
Андон Георгиев от СОУ „ Отец Паисий“ спечели наградата за есе по английски език на Американския университет в Благоевград
Ученикът от 10 „б“ клас на СОУ „ Отец Паисий“ – Андон Георгиев, обучаващ се в профил природоматематически, с профилиращи предмети -  английски език, математика, информатика и информационни технологии, написа блестящо есе на английски език. С него Андон спечели първо място и стипендия на Американския университет. В своята работа Дони споделя вижданията си за реализацията след завършване на средно образование.
Андон е единственият представител на нашия град, който печели пълната стипендия от 650 евро, покриваща разходите му за участие в езиково обучение за гимназисти, което ще се състои в Благоевград .
Преподавател на Андон по английски език е г-жа Екатерина Георгиева, а помощник –учител и негов рецензент е младият американски преподавател от Корпуса на мира Андрю Франкс.
В рамките на  езиковото обучение  ще се проведат курсове по творческо писане, бизнес и финанси, разговорни умения, журналистика, драма, икономика във всекидневния живот, подготовка за колеж и други. Целта е максимално комуникацията, както в учебния процес, така и в ежедневието да се провежда на английски език.
Дони, гордеем с теб!
Пожелаваме ти да си прекараш чудесно и интересно!
mert на 11.03.2013 - 13:55 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ПРЕМИНАХА В НОВО ИЗМЕРЕНИЕ
ПАИСИЕВЦИ ПРЕМИНАХА В НОВО ИЗМЕРЕНИЕ НА ОБУЧЕНИЕТО ПО ИНФОРМАТИКА И ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
Паисиевци извършиха скок в по-висока класа на обучението по информатика и информационни технологии чрез обновените пет компютърни зали с най–нови компютри, част от които са финансирани чрез реализираният от СОУ“Отец Паисий“ проект по Национална програма на МОМН „Информационни и комуникационни технологии в образованието“. Технологичните параметри на новите компютри са най–висок клас, даващи възможност за работа на CAT системи, 3D , графични редактори, развойни системи с 22 инчови LED Full HD монитори. Според специалистите , компютрите предназначени за 1200 ученици на училището, са „S” класа в сферата на IT.


Най-голяма е радостта за гимназистите от 18 профилирани паралелки с английски език, информационни технологии , информатика, математика и биология. Новите учебни планове на подготвителните класове с интензивно изучаване на английски език в гимназиалния етап, възможността за придобиване на знания и умения в сферата на модерните технологии, гарантира дигиталната компетентност на учениците и интереса към училището. Благодарение на този висок клас машини с терминално решение, СОУ „Отец Паисий“ реализира в нова форма обучението и проверка знанията на учениците, онлайн системи за тестови контрол, ИТ сертифициране, обмен на образователни ресурси, “free“ зони за безжичен интернет и пълен педагогически контрол на 63 ученически работни места, базирани на терминални компютърни решения.

Това обновяване е един голям подарък за 100 годишния юбилей на училището и част от 100-те инициативи заложени от педагозите в тази значима година. Кулминацията на празниците ще се отбележи през месец декември 2013 година. В момента тече усилена подготовка за XVI- та Национална олимпиада по астрономия с партньорството на СОУ „ Отец Паисий“ и Астрономическа обсерватория - град Кърджали, съгласно график на МОМН. Хубаво е да видиш как работят екипи от ученици и учители отдадени и реализиращи идеите си. Катедрата по информатика и информационни технологии е най-голямата на територията на област Кърджали. Благодарение на нея, част от учениците, осъществяват мечтите си. Много от бившите възпитаници на училището са се реализирали успешно и сега работят като инженери и IT специалисти във водещи софтуерни и компютърни фирми.


mert на 11.03.2013 - 13:32 Отпечатай

Проект "Енергийна ефективност" към EVN България
Проект "Енергийна ефективност" към EVN България
През учебната 2012/ 2013г. учениците от вторите класове участват в проект Енергийна ефективност в училищата- занимателни обучения на тема "Енергията и нейното ефективно използване", финансиран от EVN България и подкрепен от МОН. Заниманията се провеждат в рамките на Часа на класа. Проектът има за цел по забавен и развлекателен начин да насочи вниманието на второкласниците към проблемите, свързани с електрическата енергия, с безопасното й използване и с възможностите за енергоспестяване. Учениците работят по специално подготвени помагала, в които наблюдават, сравняват, проучват, експериментират, рисуват, решават проблемни ситуации, дискутират. Пред класните им стаи бе организирана изложба от техни рисунки и написани съчинения на тема "Аз ползвам правилно електроенергията". В този интересен проект учениците се включиха с желание и получиха много полезни знания.


За да видите албума със всички снимки кликнете тук

Паисий нюз
mert на 24.01.2013 - 13:37 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини