СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Красотата на България
Гости на града, ученици и учители се любуваха на природните красоти на Родопите и България чрез изложбата от пъстри фотоси „Красотата на природата“.
Фотографският клуб към СОУ „Отец Паисий“, чийто ръководител е инж. Елена Гълбачева, представя живата и нежива природа по нестандартен начин – общ изглед от върха на планината, детайл от живота на пеперудите и застинала в лед водна феерия. Окото на обектива е уловило изгледи, които са уникални със своето съвършенство. Учениците са поставили поетични имена на всяка снимка, за да подчертаят още повече уникалната българска природата и хармонията на света.
Благодаря за естетичната наслада, която ни доставиха Наджие Аптула, Алекса Органян, Доротея Гълбачева, Мюжгян Дуран, Ебру Сюлейман, Ренгин Хрюстем, Есра Халил, Теодор Колев, Миглена Каменова, Станислав Вълков, Денислав Каменов, Чхан Лий, Елица Чакърова, Виктория Куцкова, Елиса Димитрова и техните ръководители г-жа Гълбачева и г-жа Вълкова.
Разгледайте изложбата: тук
mert на 08.05.2014 - 17:31 Отпечатай

Паисиевци се преклониха пред паметта на героите
На 6 май отбелязваме празника на Българската армия и почитаме нейния небесен покровител свети Георги Победоносец.
Паисиевци се преклониха пред храбростта, героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници. Този ден е повод да почетем паметта на всички онези българи, дали живота си за свободата и независимостта на България.
"Длъжни сме да съхраним вековните военни традиции в настоящето и да ги пренесем в бъдещето чрез младото поколение", отбеляза в приветственото слово  подполковник Евгени Енчев, началник на Областния военен отдел в Кърджали.
Младите хора поднесоха цветя и венци пред паметника на Освободителите в градската градина на Кърджали.
mert на 08.05.2014 - 17:06 Отпечатай

Денят на Земята
На 28 април 2014 г. СОУ "Отец Паисий" се включи активно в различни инициативи и събития, посветени на Земята и природните забележителности в област Кърджали. Паисиевци присъстваха на празника по покана на Община Кърджали и Обединен детски комплекс.
Малките ни художници нарисуваха своите виждания за опазването на природата и околната среда. Изложбата бе подредена пред площадката на градската градина и отново творбите им бяха отличени като най-добрите от публиката, присъстваща там.
Истински празник на цветята сътвориха с аранжировката си на флорални композиции ученичките от СОУ "Отец Паисий" Никол Москова, Кристина Георгиева и Симона Георгиева, окуражавани и подкрепяни от г-жа Северина Вълчева.
Детски фолклорен състав при СОУ "Отец Паисий" с ръководител г-н Настев повдигна настроението с пъстър хоровод и Пайдушко хоро.
Вокална група "Звънче" затвърди с изпълнението си скорошната награда от Панагюрище и децата пяха сърцато, раздавайки се за всички присъстващи.
Модерен балет "Междучасие" привлече връстници от всички училища в областта, като прикова вниманието им чрез елегантност и стил.
Водещата Елена Георгиева изпълни английската песен "Hallelujah", завладявайки всички с естествен чар и отлични вокални данни.
Благодаря Ви,скъпи таланти!
webmaster на 01.05.2014 - 21:28 Отпечатай

Паисиевци изиграха партия шах на открито
Експедиционният отряд при СОУ „ Отец Паисий“ присъства на откриването на шах на открито в градския парк на град Кърджали. Деветокласниците са желаещи да пробват възможностите си в популярната игра. Младите хора приветстват идеята да има площадка с открита шахматна дъска, така те ще могат да бъдат на чист въздух и да се забавляват. Първата партия шах изиграха Теолина,Ергюн,Любо, Петя(зад кадър),Халил, Петьо и г-н Кирил Гогов.
Инициатори и изпълнители на проекта са Ротари клубовете в Кърджали и Одрин.
mert на 30.04.2014 - 10:59 Отпечатай

Връстници обучават свои връстници
На 29.04.2014г. в актова зала на СОУ“Отец Паисий“-Кърджали се проведе открит урок по превенция на зависимости с участието на ученици от 9 „в“ клас. Водещ на обучението бе доброволката от БМЧК Антония Ячкова, която през месец 2013 година е преминала обучение по превенции на зависимости, провело се в Смолянска област. Като ко-водещ се включи доброволката Мирослава Яворова. С помощта на мултимедийна презентация учениците бяха запознати с видовете психоактивни вещества/ПАВ/ и статистически данни относно употребата и злоупотребата с ПАВ в България.
Думите на Антония и Мирослава докоснаха умовете и сърцата на учениците. В края на срещата младите хора си пожелаха отново да се видят, за да надградят знанията си.
lyubolp на 30.04.2014 - 10:05 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини