СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ
Пролет 2017 г.- Зелените дървета на надеждата

Всеки човек е едно странно дърво,
с клони, ръце протегнати към бъдещето
и корени - спомени далече назад…

В живота на всеки един от нас има едно точно определено дърво, което носи някакво светоусещане, някакъв особен вид емоция… Дървото, по-което си се катерил като дете или сянката му в горещи летни дни пред дома ти, дървото спомен с любим човек, или елхата – символ на коледен дух…Всяко едно от тези възприятия не е ли всъщност естествения стремеж на човека към природата около нас?
Хиляди впечатления, хиляди емоции, спомени, преживявания, ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ…
Навън е пролетта на 2017 г. Става все по-слънчево и зелено и… е време за засаждане на милиони нови дървета за България, на милиони нови светоусещания.
С тази идея паисиевци реализираха кампанията за засаждане на млади борчета в двора на училището от играта "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ", организирана и управлявана от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора".
За предстоящите Седмица на гората и Деня на Земята ученици от 8В, 9В,11В и 11А клас подготвиха местата за засяване на младите борчета, а ученици от 7А, 7Б и 6В клас ги посадиха. Включиха се и малчуганите от 1А клас, които дадоха живот на своята бъдеща коледна елха, а всички класове с г-жа Балабанова и г-жа Мингова разгледаха в часовете по биология и химия екологичните изисквания за опазване на природата чиста - важно и съществено условие за развитие, грижа и защита на посадените дръвчета.
Из хаоса на днешното ежедневие и забързана технологична цивилизация мислите за чиста природа у всеки един от нас и усетът ни към нея се потулват, скрити дълбоко в душите ни, сякаш надеждата и виталната й сила се превръщат все повече в утопия за съвременния човек. Той търси зеленината в себе си и извън себе си, търси зеленото дърво на надеждата - това, което е вътре в нас, и естественото извън нас. И едното и другото имат нужда да покълват и израстват, отглеждани с обич, топлина, грижа и бели мисли….
Преоткривайте естественото и обикновеното, скъпи паисиевци, бъдете себе си, търсете уроците на природата във всеки цвят, листо, дърво, зелен спомен. Светът на природата около нас е многообразен и цветен, с хиляди, хиляди нюанси и звукове като хилядите дървета и хилядите деца на България.
Благодарим ви за ентусиазма и добрата инициатива!


koordinator на 27.03.2017 - 22:22 Отпечатай

Предварителен тест по математика
Техническият университет - София провежда предварителен тест по математика в гр. Кърджали


koordinator на 24.03.2017 - 19:48 Отпечатай

Конкурс за есе за ученици от 12 клас
Конкурс за есе за ученици от 12 клас


koordinator на 24.03.2017 - 19:44 Отпечатай

Отлично представяне на олимпиадата по Биология и ЗО

Паисиевци с отлично представяне на олимпиадата по биология и здравно образование

Учениците на Средно училище „Отец Паисий“ са с най-високи оценки от провелата се Национална олимпиада по биология и здравно образование – областен кръг, на 26.02.2017 година.
Постиженията на учениците са в резултат от високия професионализъм на учителите Красимира Атанасова, Светла Керушева, Златка Колева и Мария Карашлиева, които с много упоритост и огромна любов към науката продължават да обогатяват знанията им.
Учениците Краси Хаджиев (10 в), Магдалена Лилова (10 в), Айлин Хасан (10 в), Суат Юмер (10 в ), Исмегюл Шабан (11 в), Дженгиз Юмер (11 в), Джансел Рамис ( 11в) и Ачелия Халил (11 в) показаха най-високи резултати за цялата област Кърджали.
Постиженията и отличните резултати се дължат и на предоставената възможност за профилиращо обучение от страна на СУ „Отец Паисий“, екипната работа на учители и ученици, и интелектуалните възможности на всеки един.
Поздравления, скъпи колеги и ученици!
Продължавайте да ни радвате с отличната си работа и да следвате пътя на знанието!

koordinator на 23.03.2017 - 20:08 Отпечатай

ПОСЛАНИЯ ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР И ПО-СПРАВЕДЛИВ СВЯТ

World`s largest lesson или Най-големият урок в света

Втори урок на паисиевци като партньори на УНИЦЕФ в инициативата „Най-големият урок в света“
Часът на класа в VII А на СУ „Отец Паисий“ се проведе неслучайно на 21.03 - първият пролетен ден. Тя – пролетта – е силата, възраждаща и пробуждаща цялата природа за нов живот. Закачлива и слънчева ни нашепва от всеки разцъфнал цвят, че е време за промяна, която зависи от всеки един от нас.
Г-жа Звезделина Гечева (класен ръководител на VII А) стимулира възпитаниците си да развиват критично мислене, анализирайки и интерпретирайки по свой начин събитията и явленията в живота ни. В този час на класа г-жа Гечева представи 17-те глобални цели на Организацията на обединените нации. В този план са включени 193 държави в света.
Днес тези цели провокираха различно мислене и намирането на нестандартни решения у 21 седмокласници. Според тях светът се променя с всяка секунда, развива се, но с колкото и бързи темпове да се променя животът, хората винаги ще се вълнуват от проблемите за здраве, пълноценно човешко съществуване, образование, чиста природа, творчество, справедливост, добро…
VII А клас реши да отправи публично своето добро предизвикателство към всички ни:
Станете част от бъдещето на планетата и на света!
Бъдете вдъхновители на едно по-добро, по-справедливо и по-устойчиво бъдеще!
Търсете доброто у вас и у всеки в света около вас!
Творете, защото всяко изкуство притежава магията да въздейства и облагородява, да променя света!
Предавайте доброто нататък, за да заживеем в един по-добър, по-справедлив и по-отговорен към планетата 21 век!

koordinator на 23.03.2017 - 19:58 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини