СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

"НЕ" НА НАСИЛИЕТО

ПАИСИЕВЦИ КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВИХА "НЕ" НА НАСИЛИЕТО, ТОРМОЗА И АГРЕСИЯТА В ОБЩЕСТВОТО НИ
Днес училище "Отец Паисий" се преобрази.
Днес, малки и големи ученици, категорично заявиха, че насилието и агресията не бива да бъдат част от ежедневието ни. Поводът е Международният ден срещу тормоза в училище, известен и като Ден на розовата фланелка. Вече десет години всяка последна сряда на февруари учениците по цял свят обличат розова тениска, за да кажат "Не!" на тормоза в училище.
Паисиевци днес преобразиха училището, като се облякоха в розово, украсиха с розови балони стаите и коридорите. Така, всички изразиха своето желание да живеят без подигравки, обиди и без страх от насилие, не само в училище, а и в цялото ни общество.
Кампанията протече с множество инициативи от раздаването на брошури (разясняващи същността на агресията, нейните форми, какво е тормоз и кибертормоз) до послания, които учениците отправиха към възрастните и своите връстници.

koordinator на 22.02.2017 - 19:08 Отпечатай

Браво, Александър!
"Когато четеш всеки ден, не можеш да се изгубиш в превода, дори и на староанглийски идиоми!"
Единадесетокласникът Александър Нучев от училище "Отец Паисий" бе отличен с една от най-престижните награди за превод от староанглийски език.
Спецификата и сложността на материята не плашат Александър. Голямата му страст към езика, го кара всекидневно да чете и проявява интерес към професията на преводача. Своите знания той натрупва в училище и ги надгражда благодарение насоките на г-жа Стойчева и г-жа Базлянкова.
Лично Анджела Родел, изпълнителен директор на комисията "Фулбрайт" за България и председател на комисията награди Александър Нучев – ученик от 11 "б" клас на нашето училище.
Конкурсът за превод от английски на български език се организира за първи път в рамките на Месеца на Америка в Кърджали. Месецът е инициатива на Дружество "Приятели на САЩ", американското посолство в София и община Кърджали. Според Алеко Дянков текстът е на архаичен английски от преди сто години. Писан е от американски пастор живял в България и член на литературния кръг "Стрелец".
Ето какво сподели Алекс за представянето си:
"Аз все още не мога да повярвам че такава голяма, интернационална организация проявява интерес към нашия китен край. Според мен това ще доведе до позитивно развитие в нашето образование, разширяващо възможностите ни.
Доволен съм от представянето си. Постигнах успех в превода на един доста труден текст. От голяма помощ ми бе ежедневния навик за четене, особено на английски, който попълва и обогатява речниковия ми запас. Сложна част в самия превод бяха отделни идиоми, които човек не може нито да срещне през ежедневието, нито в художествената литературата, която чете.
Благодарен съм на преподавателите си за подготовката и неотлъчната им подкрепа. Благодаря също на своето семейство, което ме е възпитало да се трудя и да бъда упорит."
Браво, Александър! Ти се справи прекрасно!
Продължавай да преследваш мечтите си и да бъдеш все така упорит в усвояването на знания!

koordinator на 20.02.2017 - 12:14 Отпечатай

Паулина спечели трето място в конкурс за ринуска

Седмокласничка от СУ "Отец Паисий" спечели трето място в конкурс за ринуска
Рисунката на Паулина Карачомакова от 7 "в" клас бе сред отличените творби в провелият се в ОДК областен конкурс за детска рисунка "Бъдещето през моите очи". Със своята колоритна рисунка, Паулина спечели трето място във втора възрастова група на категория "Училища". Тя присъства на церемонията по награждаването заедно с учителя по рисуване Иван Стойчев.
Повече за конкурса и награждаването на линк: http://www.novjivot.info/2017/02/15/87576/


koordinator на 19.02.2017 - 18:19 Отпечатай

Важна информация за родителите на седмокласници!
Важна информация за родителите на седмокласници!

koordinator на 13.02.2017 - 22:39 Отпечатай

Деца творят театър
Изкуство, рима, реч, спектакъл, емоции и трепет, светлина - деца творят театър...

Театърът – едно безкрайно пътуване към близки и далечни приказни светове, към необятната магия, наречена изкуство добива особено очарование и емоция, когато е създадено от деца за деца. Така определям сценичната изява, представена днес в Актовата зала на СУ „Отец Паисий“ от ателие „Артисти“ с ръководител Станка Стамова по проект „Твоят час“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.
120 първокласници се докоснаха до героите на вечни детски приказки и получиха своята първа училищна покана за разговор със света на изкуството. Реакциите им бяха спонтанни, резултатите от комуникацията – впечатляващи. „Това е най- хубавият театър, който съм гледала.“, „Имаше толкова много герои от различни приказки на едно място!“, „Беше интересно - сънуваха, после разказваха, бяха при нас!“ са само част от възгласите на децата след края на представлението. Магията на това велико изкуство беше оставила своя невидим, но траен отпечатък в душите им.
Децата са абсолютни зрители, възприемат всичко, което виждат на сцената, впечатлява ги поетичността, непринудеността на представлението и са барометър за това колко много се нуждае съвремието ни от духовното, истинското, от по детски естественото творчество.
Театърът „през очите на децата“ намери път и към сърцата на възрастните, присъстващи в залата.
Театралното изкуство има своето специално място в детския свят. И днес главните действащи лица: момчетата и момичетата от V А и V Б клас с талант, енергия, въображение и креативност поставиха началото на един безкраен диалог с него, едно безкрайно интересно пътуване...
Главни действащи лица:
 1. Червената шапчица- Василия Маргаритова 5 б кл
 2. Баба Яга- Илияна- Мария Тюлева 5 б кл.;
 3. Кумчо Вълчо- Тихомир Филипов 5 б кл;
 4. Кума Лиса- Габриела Тенева 5 б кл.;
 5. Ловецът- Димитър Стефанов 5 б кл;
 6. Патилан- Георги Янев 5 б кл;
 7. Пипи Дългото чорапче- Гергана Георгиева 5 а кл.;
 8. Снежната кралица- Жанет Янчева 5 б кл.;
 9. Пепелшка- Вероника Миткова 5 б кл.;
 10. Спящата красавица- Селин Тахир 5 б кл.;
 11. Гретел- Теодора Димова 5 а кл.;
 12. Хензел- Денис Ясенов 5 а кл.;
 13. Мими- Десислава Ликова 5 б кл.;
 14. Митко- Добри Чернооков 5 б кл.
 15. Бащата- Кирил Комитов 5 а кл.;
 16. Майката- Яна Желязкова 5 б кл.;
На добър час, малки наши таланти и скъпи първокласници!
Творете!
Звезделина Гечева


koordinator на 25.01.2017 - 15:08 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини