СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ПАИСИЕВЦИ
ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ПАИСИЕВЦИ – ОТЛИЧНА ОЦЕНКА НА XIII-ТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА
Обич, системност, задълбочена подготовка водят паисиевци към успехи в тази толкова любима тяхна наука.
Променя се животът с всяка секунда, с всеки наш дъх…
Нови хоризонти, спиращи дъха гледки и места, забележителности, чудеса на природата, пътуване по света, чужди култури, предизвикателства и неизвестности…
Може ли цялата тази красота, неповторимост и загадъчност някога да бъде опозната, открита, видяна от хората? Може би науката география знае отговора на този въпрос, защото тя притежава комплекс от посоки, фактори, градивни цели, преобръщащи представите ни, променящи света ни с помощта на нещо обикновено, но много ценно – реален и точен поглед за случващото се… Всеки ден търсим с интерес новостите ѝ, изследваме, чертаем и преоткриваме пътя ѝ по учебници и атласи, рисуваме и извайваме посоките на света по географските карти на своите сърца и… мечтаем. А осъществим ли мечтите си, живеем с пълноценното усещане за сбъднатост и напредък.

Седмокласникът Борислав Енчев от СУ „Отец Паисий“ реализира своите цели и желания в областта на географията и постига невероятни успехи. Със своята оценка Отличен 6,00 от XIII-та Национална олимпиада по география и икономика, възрастова група VII клас, Борислав се класира на 8-мо място в национален мащаб. Олимпиадата се проведе от 28.04 до 30.04.2017 г. в град Пловдив в два състезателни етапа (тест и мултимедиен тест), които нашият ученик издържа с лекота, преборвайки огромна конкуренция. Председател на националната комисия за оценяване на резултатите на участниците по география и икономика е Вера Николова - доцент доктор в катедра География на туризма към СУ „Свети Климент Охридски“.
Упорит труд, интелект, системни знания стоят в основата на това постижение. Поздравяваме Борислав Енчев и преподавателя му - г-н Тони Кънчев и им пожелаваме географията на сбъднатите мечти и успехи да ги съпътства в бъдещите им проекти, инициативи и състезания!
Нови светли хоризонти, паисиевци!
koordinator на 08.05.2017 - 14:05 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ - ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ
ПАИСИЕВЦИ - ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ: ОСЕМ МЕДАЛИСТИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
МАТЕМАТИКАТА - ЛЮБИМА НАУКА НА ПАИСИЕВЦИ
"Математиката е толкова стара, колко и човекът"
Стефан Банах
Тя - математиката - се е появила с хората и е като наш вроден инстинкт. Разкрива пред очите ни един от най-древните езици, но за разлика от тях, винаги ще бъде използвана, защото човешката раса не може да се развива без нея. Без езика на математиката светът би бил обречен. Учудващо е, нали?
Странна, интригуваща, загадъчна, тя е сила и начин да изразим много неща - красотата на пространството и закономерностите в света, количествени параметри, цифрови стойности, постоянни величини и промени, себе си, проектите си.
Обич, системност, задълбочена подготовка водят паисиевци към успехи в тази толкова любима тяхна наука.
На 22.04.2017 г. (събота) се проведе традиционното Великденско състезание по математика, организирано от СМБ, секция „Изток”, гр. София за ученици от 1-ви до 12-ти клас, в което паисиевци доказаха за пореден път, че добре познават и владеят езика ѝ, че могат да откриват и да се справят с различни математически предизвикателства, че постигат отлични резултати.
Задачите за 7 клас бяха в модифициран формат на изпита след 7 клас за НВО. За участниците от област Кърджали се извършва отделно класиране. Медалистите от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали са осем:
1-ви клас – Александра Найденова – III място (бронзов медал);
2-ри клас – Михаела Солучкова – I място (златен медал); Пелин Гюнсел – I място (златен медал);
3-ти клас – Дефне Мустафа – I място (златен медал);
5-ти клас – Весела Добрикова – I място (златен медал); Николай Димитров – III място (бронзов медал);
6-ти клас – Атанас Янков – II място (сребърен медал);
7- ми клас – Нарин Танер Мехмед - II място (сребърен медал).

Математиката - език, логическа мисъл, правило или закономерност… Както и да я определим, тя има хиляди отворени врати пред нас, защото ни говори на един универсален, но и много древен език, който разкрива, развива, гради и тъкмо, когато мислиш, че знаеш много, открива пред очите ти светове, в които винаги може да намериш още неподозирани новости и знания.
Честито на победителите! Поздравления за преподавателите им – г-жа Мария Тенева, г-жа Райна Чаракчиева, г-жа Снежана Василева, г-жа Минка Стоянова и г-жа Димитрина Валкарева!
Градете, успявайте, побеждавайте!
koordinator на 05.05.2017 - 10:33 Отпечатай

В ЕДИН ДЕН ДВЕ НАГРАДИ
В ЕДИН ДЕН ДВЕ НАГРАДИ ЗА СЕДМОКЛАСНИЧКАТА ПАУЛИНА КАРАЧОМАКОВА ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
Можете ли да си представите свят без слово, музика или багра?
Ако в битието около нас всичко това липсваше, сивотата би ни заробила, еднообразието на материалното би ни погубило… Онова, което спасява душите ни, което прави света по- добър, което ни извежда от реалността и ни дарява с красота, е точно то - изкуството. И най-примамливата му същност е, че е безгранично. Няма ограничения, има само свобода и полет на творческия Аз. То не се проумява или учи от учебниците, не може просто да се прочете или види, то се усеща, чувства се с всички молекули на клетките, с всички сетива, с всяко измерение на съзнанието. Помага ни да опознаем по-добре себе си, да търсим и съхраняваме ориентирите, чрез които да оцелеем в огромния заобикалящ ни свят, вдъхновява ни и ни променя, облагородява ни и дарява крехкото ни нетрайно човешко съществуване с частица непреходност.
Със своите творби седмокласничката Паулина Карачомакова от СУ "Отец Паисий" разкрива пред очите ни всеки път вълшебната сила, наречена изкуство. В провелия се на 27.04.2017 г. в ОДК - гр. Кърджали Tрети oбластен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", посветен на Джемал Емурлов – Джими, Поли е отличена на второ място. Рисунката на нашата ученичка е най- добрата сред 132 творби на малки художници от 15 училища и школи от 10 населени места в областта. Наградата за прекрасната ѝ творба бе връчена от г-жа Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали.

Часове преди отличието, Паулина получи още една награда в конкурс, проведен от Астрономическа обсерватория - гр. Кърджали. С тези свои постижения тя за пореден път разкри ценния талант, който носи в сърцето и душата си, и доказа своите способности, заложби и дарования.
Поздравления за Поли и ръководителя ѝ г-н Иван Стойчев!
Пожелаваме им нови успехи и творческо вдъхновение!
koordinator на 05.05.2017 - 10:20 Отпечатай

"Шарено герданче" с грамота и купа
"Шарено герданче" към СУ "Отец Паисий" зарадва кърджалийци със своето изпълнение
На 1 май 2017 година, в градината пред паметника на Освободителя, се състоя пролетно надиграване. В него участваха фолклорни състави от Кърджали, Момчилград, Крумовград и Пчеларово. На импровизираната сцена се изявиха 15 танцови групи.
Танцовият състав "Шарено герданче" към училище "Отец Паисий", с ръководител г-н Алексей Настев, очарова всички със своя танц. Впечаляващото изпълнение на "Борзай Ружо" и "Абдай" достави духовна наслада на присъстващите и допринесе за доброто им настроение.
Момичетата успяха да покорят публиката не само с майсторското си изпълнение, а и с красотата и достоинството, с които носеха българската народна носия. Танцът им впечатли журито в състав: председател - Тодор Момчилов, Мариана Ликова и Гинка Захариева и то отличи "Шарено герданче" с грамота и купа за най-добро детско изпълнение.
Браво на вас,мили момичета! Браво на Вас, г-н Настев! Продължавайте да пазите българските традиции и фолклор, защото те са нашето национално богатство.

koordinator на 03.05.2017 - 12:42 Отпечатай

ПРОТОКОЛ

ПРОТОКОЛ
Днес 22.04.2017 година, комисия в състав:
Нели Попова–главен експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности”, общ. Кърджали и Севинч Еминова - ръководител на Школата по изобразително изкуство към ОДК, разгледа всички класни стаи с прилежащите им коридори. Критериите при оценката и класирането бяха: вложени лични усилия при озеленяването, въображение, творчество, класната стая да е чиста и подредена, да има стил, излъчване и уют. Прилежащите и части от коридора също да са озеленени.
Предлага се следното класиране:

I място - 15 стая – 1 г клас, с класен ръководител: Антоанета Добрева и възпитател: Десислава Иванова, получават безплатна екскурзия до светилището на Орфей - Татул.
II място - стая 22 – 3 б клас, с класен ръководител: Анна Владимирова и възпитател; Алексей Настев, получават торта.
III място - стая 24 – 3 г кл., с класен ръководител Иванка Димова и възпитател Петя Георгиева, получават 2 топки

Поощрителни награда ( по 1 топка) получават:
 • 11 стая – I a клас - M.Генева;
 • 12 стая – I б клас – Н. Янкова;
 • 13 стая – I в клас – Д. Кермедчиева;
 • 17 стая – II б клас – В.Добрева;
 • 21 стая – III а клас – М. Стоянова;
 • 26 стая – III д клас – М. Илиева;
 • 31 стая - IV а клас – Д. Чолакова;
 • 32 стая - IV в клас – Т. Карагяурова;
 • Езиков кабинет - IV г клас – В. Димитрова;
 • Физика 2 - IV д клас – Ем. Георгиева;
 • 33 стая - VI в клас – T.Богданова;
 • 34 стая - V в клас – С. Вълчева;
 • 35 стая - V б клас – Ст. Стамова;
 • 36 стая – V а кал. – Д. Валкарева;
 • Физика 1 - V г клас – С. Барутчиева;
 • Химия – V д клас – Т. Райкова;
 • Химия - XI в клас – Г. Балабанова;
Благодарим на всички участващи, и за догодина да се готвят още по-сериозно!

Прочети повече

koordinator на 02.05.2017 - 10:58 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини