СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

„НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА“
ТРЕТИ ПОРЕДЕН УРОК НА ПАИСИЕВЦИ В ИНИЦИАТИВАТА НА УНИЦЕФ „НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА“

Когато доброто около нас става повече, то въздейства, увлича, гради, променя, предизвиква да му отвърнеш единствено с добра постъпка, топла дума или жест, със светлина…
Така кампанията на Уницеф „Най-големият урок в света - 2017 г.“ продължава своето завладяващо шествие сред учениците в СУ „Отец Паисий“. На 11.05.2017 г. в нея се включи V г клас с класен ръководител г-жа Силвия Барутчиева. Петокласниците се запознаха с Глобалните цели на ООН, подкрепени от 193 държави в света, и с Правата на детето. Основните въпроси, които разискваха учениците, бяха как да помогнем на планетата, да опазим мира и живеем безопасно, честно и справедливо, как тя да стане едно уютно, спокойно и по-добро място, как светът ни да бъде справедлив свят за всички. Идеите, посланията, чувствата си учениците изразиха естествено, спонтанно и искрено чрез разговор, стих, музика и песен. „Планетата на децата“ на Крисия Тодорова бе красив завършек на този необикновен урок, говорещ за обикновени неща от живота ни, провокиращ ни за добри превратности всеки един ден.
Скъпи паисиевци, превръщайте всеки свой ден, идея, постижение в красива и добра част от бъдещето на планетата и на света!
Бъдете вдъхновители, мечтатели, творци, но винаги хора с добри сърца!
Светът се променя изцяло, когато
протегнеш в прегръдка ръце.
Когато отсреща познаеш приятел
и двама сте с общо сърце...br /> Светът се променя, когато прощаваш
и прошка поискаш – за всичко.
Когато без сметка доброто даряваш,
и без да пресмяташ – обичаш.
Светът се променя, когато се смееш
с най-чистия, детския смях.
Тогава разбираш, че всъщност живееш
за радост... Без болка и страх.
Светът се променя, когато не спираш
да сбъдваш красиви мечти.
Светът се променя... Но как не разбираш,
че всъщност променяш го... ти.
Мира Дойчинова
koordinator на 14.05.2017 - 14:33 Отпечатай

Първи в Областния преглед по УЕПП
Ученическият екип при СУ „Отец Паиисй“ е първи в Областния преглед по УЕПП

Мирослав Въчев, Никол Москова, Дияна Бояджиева и Николай Димитров, ученици от 8 „б“ клас на СУ „Отец Паисий“ показаха отлични теоретични и практически знания по оказване на първа помощ на провелото се днес състезание. Те успяха да стигнат до победата след показан резултат от 141 от общо 161 точки. В него участие взеха екипи на 8 учебни заведения от общините Кърджали, Момчилград, Ардино и Черноочене.
С изключително сериозната задача да подготви екипа се зае Моника Ангелова, която е ученичка в 12 „б“ клас на СУ „Отец Паисий“ и член на МАЕ към БЧК.
Благодорим на г-жа Жана Чакърова (Директор на Секретариата на ОС на БЧК),
Честито на момичетата и момчетата СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали.
Пожелаваме Ви успех на предстоящия Национален преглед.
koordinator на 14.05.2017 - 14:20 Отпечатай

ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ПАИСИЕВЦИ
ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ПАИСИЕВЦИ – ОТЛИЧНА ОЦЕНКА НА XIII-ТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА
Обич, системност, задълбочена подготовка водят паисиевци към успехи в тази толкова любима тяхна наука.
Променя се животът с всяка секунда, с всеки наш дъх…
Нови хоризонти, спиращи дъха гледки и места, забележителности, чудеса на природата, пътуване по света, чужди култури, предизвикателства и неизвестности…
Може ли цялата тази красота, неповторимост и загадъчност някога да бъде опозната, открита, видяна от хората? Може би науката география знае отговора на този въпрос, защото тя притежава комплекс от посоки, фактори, градивни цели, преобръщащи представите ни, променящи света ни с помощта на нещо обикновено, но много ценно – реален и точен поглед за случващото се… Всеки ден търсим с интерес новостите ѝ, изследваме, чертаем и преоткриваме пътя ѝ по учебници и атласи, рисуваме и извайваме посоките на света по географските карти на своите сърца и… мечтаем. А осъществим ли мечтите си, живеем с пълноценното усещане за сбъднатост и напредък.

Седмокласникът Борислав Енчев от СУ „Отец Паисий“ реализира своите цели и желания в областта на географията и постига невероятни успехи. Със своята оценка Отличен 6,00 от XIII-та Национална олимпиада по география и икономика, възрастова група VII клас, Борислав се класира на 8-мо място в национален мащаб. Олимпиадата се проведе от 28.04 до 30.04.2017 г. в град Пловдив в два състезателни етапа (тест и мултимедиен тест), които нашият ученик издържа с лекота, преборвайки огромна конкуренция. Председател на националната комисия за оценяване на резултатите на участниците по география и икономика е Вера Николова - доцент доктор в катедра География на туризма към СУ „Свети Климент Охридски“.
Упорит труд, интелект, системни знания стоят в основата на това постижение. Поздравяваме Борислав Енчев и преподавателя му - г-н Тони Кънчев и им пожелаваме географията на сбъднатите мечти и успехи да ги съпътства в бъдещите им проекти, инициативи и състезания!
Нови светли хоризонти, паисиевци!
koordinator на 08.05.2017 - 14:05 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ - ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ
ПАИСИЕВЦИ - ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ: ОСЕМ МЕДАЛИСТИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
МАТЕМАТИКАТА - ЛЮБИМА НАУКА НА ПАИСИЕВЦИ
"Математиката е толкова стара, колко и човекът"
Стефан Банах
Тя - математиката - се е появила с хората и е като наш вроден инстинкт. Разкрива пред очите ни един от най-древните езици, но за разлика от тях, винаги ще бъде използвана, защото човешката раса не може да се развива без нея. Без езика на математиката светът би бил обречен. Учудващо е, нали?
Странна, интригуваща, загадъчна, тя е сила и начин да изразим много неща - красотата на пространството и закономерностите в света, количествени параметри, цифрови стойности, постоянни величини и промени, себе си, проектите си.
Обич, системност, задълбочена подготовка водят паисиевци към успехи в тази толкова любима тяхна наука.
На 22.04.2017 г. (събота) се проведе традиционното Великденско състезание по математика, организирано от СМБ, секция „Изток”, гр. София за ученици от 1-ви до 12-ти клас, в което паисиевци доказаха за пореден път, че добре познават и владеят езика ѝ, че могат да откриват и да се справят с различни математически предизвикателства, че постигат отлични резултати.
Задачите за 7 клас бяха в модифициран формат на изпита след 7 клас за НВО. За участниците от област Кърджали се извършва отделно класиране. Медалистите от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали са осем:
1-ви клас – Александра Найденова – III място (бронзов медал);
2-ри клас – Михаела Солучкова – I място (златен медал); Пелин Гюнсел – I място (златен медал);
3-ти клас – Дефне Мустафа – I място (златен медал);
5-ти клас – Весела Добрикова – I място (златен медал); Николай Димитров – III място (бронзов медал);
6-ти клас – Атанас Янков – II място (сребърен медал);
7- ми клас – Нарин Танер Мехмед - II място (сребърен медал).

Математиката - език, логическа мисъл, правило или закономерност… Както и да я определим, тя има хиляди отворени врати пред нас, защото ни говори на един универсален, но и много древен език, който разкрива, развива, гради и тъкмо, когато мислиш, че знаеш много, открива пред очите ти светове, в които винаги може да намериш още неподозирани новости и знания.
Честито на победителите! Поздравления за преподавателите им – г-жа Мария Тенева, г-жа Райна Чаракчиева, г-жа Снежана Василева, г-жа Минка Стоянова и г-жа Димитрина Валкарева!
Градете, успявайте, побеждавайте!
koordinator на 05.05.2017 - 10:33 Отпечатай

В ЕДИН ДЕН ДВЕ НАГРАДИ
В ЕДИН ДЕН ДВЕ НАГРАДИ ЗА СЕДМОКЛАСНИЧКАТА ПАУЛИНА КАРАЧОМАКОВА ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
Можете ли да си представите свят без слово, музика или багра?
Ако в битието около нас всичко това липсваше, сивотата би ни заробила, еднообразието на материалното би ни погубило… Онова, което спасява душите ни, което прави света по- добър, което ни извежда от реалността и ни дарява с красота, е точно то - изкуството. И най-примамливата му същност е, че е безгранично. Няма ограничения, има само свобода и полет на творческия Аз. То не се проумява или учи от учебниците, не може просто да се прочете или види, то се усеща, чувства се с всички молекули на клетките, с всички сетива, с всяко измерение на съзнанието. Помага ни да опознаем по-добре себе си, да търсим и съхраняваме ориентирите, чрез които да оцелеем в огромния заобикалящ ни свят, вдъхновява ни и ни променя, облагородява ни и дарява крехкото ни нетрайно човешко съществуване с частица непреходност.
Със своите творби седмокласничката Паулина Карачомакова от СУ "Отец Паисий" разкрива пред очите ни всеки път вълшебната сила, наречена изкуство. В провелия се на 27.04.2017 г. в ОДК - гр. Кърджали Tрети oбластен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", посветен на Джемал Емурлов – Джими, Поли е отличена на второ място. Рисунката на нашата ученичка е най- добрата сред 132 творби на малки художници от 15 училища и школи от 10 населени места в областта. Наградата за прекрасната ѝ творба бе връчена от г-жа Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали.

Часове преди отличието, Паулина получи още една награда в конкурс, проведен от Астрономическа обсерватория - гр. Кърджали. С тези свои постижения тя за пореден път разкри ценния талант, който носи в сърцето и душата си, и доказа своите способности, заложби и дарования.
Поздравления за Поли и ръководителя ѝ г-н Иван Стойчев!
Пожелаваме им нови успехи и творческо вдъхновение!
koordinator на 05.05.2017 - 10:20 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини