СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

КРЪГЛА МАСА ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“
УЧАСТИЕ НА ПАИСИЕВЦИ В КРЪГЛА МАСА ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС“

На 17.11.2017 г. в ЦПЛР – ОДК – Кърджали, екип на СУ „Отец Паисий“ участва в кръгла маса по проект BG05M20P001-2.004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)” – Фаза 1, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансиран от Европейския съюз. Организатор на събитието беше Регионалното управление на образованието – Кърджали.

Екипът от СУ „Отец Паисий“ - г-жа Мария Вълкова и Теодора Милушева – ученичка от 10 Б клас - представиха презентцията “Ученическа компютърна академия. Роботика“, която демонстрира как ученето се превръща в интересно и полезно занимание, развиващо творческите заложби на децата, как практическите умения и теоретичните знания позволяват на участниците не само да оползотворят максимално времето, прекарано пред компютъра, но и да се забавляват с наученото. Интересен момент бе представянето на първия прототип на робот за изпълняване на различни задания и мисии.

Тази малка академия открива и развива млади и будни умове сред паисиевци, помага им да покажат нова част от себе си, прави първата стъпка в подготовката им за бъдещо професионално развитие в един от най-конкурентните и иновативни браншове: информационните технологии.
Със своето участие екипът на паисиевци разкри един практичен поглед върху науката, който чертае своите стъпки в света на роботите и уверено програмира бъдещето.
А то - бъдещето - принадлежи на красивия човешкия ум, интелекта и технологиите.
koordinator на 21.11.2017 - 10:59 Отпечатай

20 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ДЕТЕТО
ПАИСИЕВЦИ ОТБЕЛЯЗВАТ 20 НОЕМВРИ - СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ДЕТЕТО

„Във всички страни по света има деца, които живеят при изключително трудни условия. Те се нуждаят от специално внимание, независимо от расата, цвета на кожата, пола, езика, религията, политическите или други възгледи, националния, етническия или социалния произход, имущественото състояние, инвалидност, рождение или друг статут на детето или на неговите родители или законни настойници.“
С тези думи започна Световният ден на децата в IV A с клас с класен ръководител Минка Стоянова. Чества се от 1954 г. на 20-ти ноември. Целта на този ден е да обедини подрастващите и да съдейства за мира между народите. Във връзка с това ООН публикува през 1959 г. Конвенция за правата на детето, предвиждаща по-добри условия за живот и по-щастливо детство. Конвенцията се превръща в първия законов международен документ, утвърждаващ основните човешки права на децата.


Теодора Милушева от X Б клас - член на Съвета на децата и титуляр за област Кърджали - представи интересна презентация за Съвета на децата към ДАЗД (Държавната агенция за закрила на детето) и за Декларацията с правата и задълженията на всяко дете. Чрез верижна образователна отборна игра, изискваща решаване на задачи, четвъртокласниците откриваха дати и години, свързани с дадено събитие. В игрите „Пъзел“ и „Балон“ малчуганите подреждаха рисунки и откриваха фрази и изрази, съдържащи се в презентацията. Последните игри преминаха като самостоятелни логически задачи, изискващи търсенето на аргументи.


Бяха отличени победители, а всички участници получиха награди. Четвъртокласниците бяха развълнувани от видяното и постигнатото, а Теодора, посланикът на Съвета на децата, обеща скоро да ги посети отново.
„Децата са светлина! Нека помагаме тя да не угасва, а да блести и прогонва тъмнината около тях!“ - призовава десетокласничката.


koordinator на 19.11.2017 - 22:11 Отпечатай

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ – 16 НОЕМВРИ 2017 Г.
КАМПАНИЯ НА РЗИ В СУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕ И УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА

Всяка календарна година, всеки трети четвъртък от месец ноември се отбелязва Международния ден за борба с тютюнопушенето и раковите заболявания. На този ден се отправя призив до всички пушачи да се опитат да спрат поне за един ден да пушат /и дори завинаги/, а парите, спестени от цигари да дарят за благотворителна кауза.
В изпълнение на Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести на Министерството на здравеопазването и Международния ден за борба с тютюнопушенето – 16.11.2017 г. - в ІV Б клас на СУ “Отец Паисий“ с класен ръководител Анна Владимирова бе проведен учебен час на тема: "Аз избирам да не пуша". Със съдействието на старши експерт Ренета Велкова от РЗИ – гр. Кърджали в няколко последователни дни бе осъществена кампания, посветена на борбата с никотиновата зависимост.


09.11.2017 г.:
1. Лекция на тема: „Аз избирам да не пуша“.
2. Конкурс за рисунка на тема: „Как цигарите вредят на здравето?“


16.11.2017 г.:
1. Презентация "Аз избирам да не пуша".
2. Награждаване на победителите от конкурса за рисунка.
3. Презентация "Денят на Яна".
4. Вътрешноучилищна квалификация на началните учители и възпитатели от СУ „Отец Паисий“, свързана с основните цели на превенцията: осъзнаване на последиците от тютюнопушенето, алкохола и наркотиците и създаване на отрицателно поведение към тях, формиране на психична готовност у учениците за двигателна активност и здравословен начин на живот.


Тютюнопушенето, алкохолът и наркотиците са вещества, които променят психиката и тялото на човека и водят до зависимост. Те бавно, но сигурно се разпространяват навсякъде, застрашавайки живота на голяма част от младото поколение. Всичко това налага превенцията да започне още в началния етап на основната образователна степен. В тази възраст децата трудно оценяват последствията от своите постъпки, но осъзнават добре необходимостта от правила и ограничения и ги спазват.
Проведената кампания бе отразена в новините на телевизия Родопи. Благодарим на четвъртокласниците за красивите рисунки и демонстрираните отлични знания!

koordinator на 18.11.2017 - 13:02 Отпечатай

БАСКЕТБОЛИСТИТЕ НИ - ОБЛАСТНИ ПОБЕДИТЕЛИ

БАСКЕТБОЛИСТИТЕ НА СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ” - ОБЛАСТНИ ПОБЕДИТЕЛИ

Момчетата от СУ "Отец Паисий" и техният ръководител Антонио Христов са областни победители по баскетбол във възрастова група 5 - 7 клас. Младите баскетболисти достигнаха до победата, след като последователно надиграха отборите на ОУ "В. Левски" и СУ "П. Р. Славейков". Паисиевци се класираха на първо място в областното първенство по баскетбол с безусловен и категоричен резултат срещу славейковци 39:19. Честито първо място на победителите: Джанер Ахмед - 7 А клас, Камен Чирпанлиев - 7 А клас, Георги Атанасов - 7 В клас, Егемен Мюмюн - 7 А клас, Георги Белев - 7 А клас, Кеазим Мюмюн - 7 Г клас, Ант Шабан - 7 В клас, Митко Дяков - 7 А клас.


Юношите в старша възраст 10 - 12 клас с ръководител Юлиана Апостолова се класираха на престижното второ място. Турнирът беше оспорван, но кадетите от СУ "Отец Паисий" демонстрираха завидна и категорична спортна подготовка. Изказваме благодарност за отличните постижения на нашите баскетболисти: Петър Буров - 12 Б клас, Емил Иванов - 11 Б клас, Алекс Хаджиев - 11 Б клас, Георги Дичев - 11 Б клас, Милчо Вълков - 11 Б клас, Яни Хаджиев - 11 Б клас, Денис Халил - 11 Б клас, Милен Андреев - 10 Б клас, Мирослав Въчев - 9 Б клас.


Ръководството на училището поздравява участниците в турнира за достойното представяне и им пожелава нови върхове - на и извън игрището, а на победителите - успех на предстоящите зони и финали!
Гордеем се с вас, момчета!

koordinator на 14.11.2017 - 19:09 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ - ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС
ПАИСИЕВЦИ - ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА 105 ГОДИНИ ОТ БАЛКАНСКАТА ВОЙНА И 21 ОКТОМВРИ – ДЕНЯ НА КЪРДЖАЛИ

Паисиевци участваха в конкурса, обявен от Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“, посветен на 105 години от Балканската война и 21-ви октомври - Деня на Кърджали. Изданието на регионалното съревнование бе за мултимедийна презентация и под надслов „За подвига и признателността”.
Жури в състав: Златка Янева - председател, завеждащ отдел „Справочно-библиографски и Краезнание”, г-жа Василка Ташкова - историк и г-жа Галина Деликирова - системен администратор, определя победителите, като оценява участващите ученически разработки по критериите: аргументираност, историческа достоверност на темата, елементи на изследователска дейност, оригиналност и творчески подход. Със своята тематична презентация за полковник Серафимов, Кирил Добрев и Георги Дичев от 11 Б клас бяха класирани на второ място и получиха поощрителна награда за добро представяне. Отличените проекти бяха представени на живо и могат да се видят в YouTube канала на библиотеката.
Поздравяваме отличените ученици и техния ръководител г-н Кирил Гогов и им пожелаваме нови вдъхновения, творчески полети и бъдещи светли върхове в овладяването на науката история!koordinator на 07.11.2017 - 10:02 | 0 Коментари | Отпечатай

ОБЛАСТЕН КОНКУРС-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини