СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
С ВНИМАНИЕ И ГРИЖА КЪМ НЕОБХОДИМОСТТА ЗА БЕЗОПАСЕН И ПОЛЕЗЕН ДИГИТАЛЕН СВЯТ

Всяка година в началото на месец февруари над 150 държави от всички континенти се обединяват в каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора. В Дните на медийната грамотност Държавната агенция за закрила на детето подкрепя националната кампания за развитие на дигитално – медийната грамотност, а Съветът на децата към ДАЗД организира в рамките на националната инициатива прожекции на филма „Кой е срещу теб в мрежата“. В 15 области в страната кампанията се реализира с подкрепата на БНТ, ГДБОП, софтуерната фирма “Булбера“.
Десетокласничката Теодора Милушева - член на Съвета на децата и титуляр за област Кърджали - представи г-н Деян Благоев от софтуерна фирма „Булбера“, специален гост на училищната инициатива. Така СУ „Отец Паисий“ отбелязa Международния Ден за безопасен интернет с интересна среща, която се превърна в оживена дискусия, засягаща въпроси за кибертормоза, децата и младите хора в интернет пространството.
Днес живеем в свят без граници, свят на технологии и безкрайно много възможности. Наред с реалния живот обитаваме и друго виртуално пространство, което ни привлича, но в същото време придобие ли превес, може да бъде опасно. Основната цел на инициативата е насочена именно към това: различни институции, организации, бизнес и гражданско общество се обединяват и насочват вниманието си към необходимостта дигиталният свят да се превърне в по-безопасна и полезна за развитието на децата среда.
Заедно можем повече! Благодарим на всички, които се включиха в инициативата!
Споделяме с Вас някои моменти от събитието, запечатани в снимки.

koordinator на 15.02.2018 - 08:47 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ В ПРОЕКТ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС
ПАИСИЕВЦИ - УЧАСТНИЦИ В ПРОЕКТ „ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС – ОТГОВОРНОСТ, ПРИВИЛЕГИЯ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО”

Ученици от СУ "Отец Паисий" бяха избрани да участват в проект „Председателството на България в ЕС - отговорност, привилегия и предизвикателство”. Те бяха посрещнати от Председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева и Министъра на регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова. Младите паисиевци посетиха Залата на българското европредседателство в НДК и Народното събрание, задаваха въпроси как са избрани логото и девизът на председателството, какви дейности предвиждат политиците, за да останат в България младите хора, участваха в дискусии, свързани с дейността на парламента, на народните представители и на председателя на Народното събрание, интересуваха се от възможностите за промяна на учебното съдържание, от теми в областта на гражданското образование и от дискусията по Истанбулската конвенция.
С гордост поделяме с Вас някои моменти от достойното представяне на нашите деца!

koordinator на 10.02.2018 - 10:08 | 0 Коментари | Отпечатай

КЪЩИЧКА ЗА ПТИЦИ
КЪЩИЧКА ЗА ПТИЦИ - ДОМ ЗА ПРИЯТЕЛИ

От незапомнени времена хората поставят къщички за птици, водени от желанието да направят нещо добро за природата и заради удовлетворението да я видят обитавана. Веднъж заселена, тя носи радост на малки и големи.
Първокласниците от класа на г-жа Тодорка Карагяурова проявиха грижа и любов към веселите пернати обитатели, като поставиха хранилки и къщички за птиците в двора на училището и на други места в града ни.
Благодарим на малките природозащитници за грижата, топлината и усърдието!

koordinator на 10.02.2018 - 10:04 | 0 Коментари | Отпечатай

НАГРАДЕНИ В НАЦИОНАЛНИЯ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР „ИВАН САЛАБАШЕВ“ - 2017 Г.
ОСЕМ МАЛКИ ПАИСИЕВЦИ - НАГРАДЕНИ В НАЦИОНАЛНИЯ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР „ИВАН САЛАБАШЕВ“ - 2017 Г.

Математиката… Ние съвременните хора знаем, че тя не е само наука, изучаваща пространството, числата, количествата и промените, а е и език, с който можем да общуваме пълноценно и да постигаме успехи. Този език отваря хиляди врати и отправя погледа ни към още хиляди такива, разкриващи пред нас логика, универсалност и сила, но и магия и древност.
Учениците от начален образователен етап в СУ „Отец Паисий“ доказаха за пореден път, че владеят и умело използват този език. Малките математици знаят, че винаги има още какво да постигнат, че пред тях стоят нови върхове, които да покорят.
На тържествена церемония в Актова зала 1 в СУ „П. Р. Славейков“ – Кърджали осем малки паисиевци бяха наградени за успешното им представяне в Националния математически турнир „Иван Салабашев“ през 2017 г. Традиционно състезанието се провежда за о осма поредна година и се организира от МОН и Съюза на математиците в България. Наградите – медали и грамоти - бяха връчени от старши експерт по математика от РУО Емел Бабаева.
Ето и нашите наградени ученици:
1. Ъшъл Керим Нуриева – I Б клас, 2-ро място, учител: Росица Точева;
2. Акай Айхан Шабан – II Г клас, 1-во място, учител: Антоанета Добрева;
3. Александра Николаева Найденова – II A клас, 2-ро място, учител: Мария Тенева;
4. Симеон Иванов Христов – II В клас, 3-то място, учител: Димитрийка Кермедчиева;
5. Еда Ерол Мехмед – II Г клас, 3-то място, учител: Антоанета Добрева;
6. Михаела Руменова Солучкова – III В клас, 2-ро място, учител: Райна Чаракчиева;
7. Тамара Димова Петкова – III Д клас, 3-то място, учител: Снежана Василева;
8. Хелин Джанер Себахтин – IV Б клас, 1-во място, учител: Анна Владимирова.
Поздравяваме нашите малки победители и техните ръководители и им пожелаваме да бъдат мечтаещи математици, откриватели и новатори!

koordinator на 02.02.2018 - 22:26 | 0 Коментари | Отпечатай

ЗНАНИЕ ОТ ДРЕВНОСТТА
"В СВЕТА НА ДРЕВНИТЕ БОГОВЕ И БОГИНИ"
Знание от древността

Има религия на земята, в която хора и богове стоят много близо един до друг…
Зевс, Хера, Посейдон, Хермес, Хефест, Афродита, Атина, Аполон, Артемида, Арес, Нике… Преданията разказват как в далечното минало съдбата на обикновените хора е подчинена на безсмъртните обитатели на заснежената мистична планина Олимп. Ала още разказват, че всички те - безсмъртните - приличат и отразяват себе си в превъзхождащите ги със своето човешко светоусещане хора.
В Елада боговете имат човешки вид, човешки чувства и слабости. Цялата вселена - земята, реките, моретата, небесата, подземният и подводен свят, реалностите, обкръжаващи простосмъртните, са една огромна цялост, подвластна на типично човешки закони и взаимоотношения. На 25.01.2018 г. тези богове се докоснаха до една огромна ценност - бяха деца, а децата на „Паисий“ бяха богове…
Представителната изява „Богове и богини в Древна Елада“ по проект „Твоят час“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, разкри вълненията, усещанията, фантазията на учениците за божествения и загадъчен свят на гръцките легенди и митове, а интересна презентация представи кратка информация за олимпийския пантеон. 12 петокласници с ръководител г-жа Теодора Богданова, разкриха своето детско и непринудено виждане за облеклото и визията на древните елински богове. Демонстрираха одухотворено и нарисуваха искрено натрупани знания за една магическа и интересна древна вселена, показаха, че божествената частица се крие и пребъдва чрез тях – нашите деца!
Благодарим на Анастасия Георгиева Симеонова, София Христова Демирева, Гергана Георгиева Въчева от V А клас и на Кристиян Христов Габеров, Виктория Боян Николова, Мария Иванова Халачева, Окай Северинов Каракашев, Десислава Христова Николова, Марина Владинова Иванова, Златина Дениславова Ракишева, Георги Тодоров Тодоров, Даниел Младенов Иванов от V В клас за споделеното и вълнуващо преживяване!


koordinator на 30.01.2018 - 17:17 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини