СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Технологиите променят професионалния делник
УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ПРЕОБРАЗЯВАТ СВЕТА НИ С РАЗРАБОТКИ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
Кои са професиите, които ще бъдат най-актуални в следващите години?
Kак технологиите променят професионалния делник и какво чертае бъдещето?
Със сигурност няма да сгрешите, ако изберете да учите в областта на технологиите. През последните години професиите, свързани с компютърните технологии, са тези, в които се забелязва най-бързо и голямо развитие.
Търсенето на ИТ специалисти се налага и от факта, че вече всички отрасли внедряват информационните технологии в традиционната си дейност - няма сериозен бизнес без компютри, интернет, специализиран софтуер, автоматизация и роботи, мобилни приложения, онлайн услуги. Софтуерът вече не е само в компютъра, но и в телефона, таблета, телевизора, автомобила, магазина, заводския цех…
Представяме ви няколко проектни идеи, разработени от ученици на СУ "Отец Паисий" с ръководител Атанаска Мишонова. Проектите са отличени на Национални олимпиади по информационни технологии и вече са намерили своето приложение на пазара на труда.
Към проект "Диагностика" на учениците Георги Дичев и Кирил Добрев има особено голям интерес от различни образователни институции. Приложението е насочено е към измерване на готовността на децата в предучилищна възраст за постъпването им в първи клас и е осъществено въз основа на договор между МОН и сдружение "Национален тестов център".
Единадесетокласниците Светослав Карамуков и Петър Буров имат зад гърба си разработени няколко проекта, които бързо придобиха популярност и приложение.
Проект "Микроклимат" представя периферно устройство, което и измерва параметрите на микроклимата и извежда информацията на електронен и хартиен носител. Насочен е както към широка аудитория, така и към специалисти и експерти в сферата на екологията и околната среда. Проектът вече се използва от структури на служба "Охрана на труда" и ръководители на учреждения за определяне на микроклимата в работни помещения и организиране на работния процес.
Проект "Асистент" представя периферно "незабравящо устройство", което напомня за участие в дадено събитие или за ежеседмичен прием на до три вида лекарства. Използването му е интуитивно, лесно и достъпно за всеки потребител, олекотява и автоматизира седмичните задачи по график.
Всички проекти са преминали тестов период, търсени са и вече имат широко приложение в различни професионални сфери, а нашите ученици продължават да догонват и реализират планове и мечти.
Успех, паисиевци! Преоткривайте нови идеи и светове!
koordinator на 10.06.2017 - 09:57 Отпечатай

ЛЯТНA ЕЗИКОВА ЗАНИМАЛНЯ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ЛЯТНA ЕЗИКОВА ЗАНИМАЛНЯ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
СУ "Отец Паисий" - град Кърджали организира целодневно лятно училище  за адаптация към училищната среда.
Продължителност: от 12.06.2017 г. до 07.07.2017 г.
Времетраене на заниманията:
Сутрин: от 8.00 ч. до 12.00 ч.: Занимания на учениците с класните ръководители на първи клас.
Следобед: от 13.00 ч. до 16.00 ч.:
безплатна езикова занималня;
интерактивни занимания по информационни технологии;
разнообразни спортни дейности;
народни танци и музикални изяви;
часове за творчество и изобразително изкуство.
В дните вторник и четвъртък от 16.00 ч. училището организира безплатна тенис ваканция за бъдещите първокласници с участието на тенис клуб „Орфей“ - град Кърджали.
За Вас - родителите на нашите ученици и нас - техните учители - е важно децата ни постепенно и адаптивно да опознават училищния ни свят, да се докоснат до училищното ежедневие и да се почувстват част от него още преди настъпването на новата учебна година.
Бъдете с нас в предстоящото ново начало за вашите - наши деца!
С вас четем една и съща книга - тази за бъдещето на децата ни!

mert на 09.06.2017 - 20:06 Отпечатай

МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ТЕАТЪР
МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ТЕАТЪР С АТЕЛИЕ "АРТИСТИ“ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
От сцената полъхна нежен вятър.
Завесата - магията разкри
и чудото започна да се случва
пред хилядите блеснали очи.

Валентин Йорданов

Няколко детски приказки, преплетени в едно представление, бяха представени в СУ "Отец Паисий" за най- малките ученици в края на учебната година от ателие "Артисти" с ръководител Станка Стамова по проект "Твоят час", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".
На импровизираната театрална сцена оживяха различни приказни герои. Снежанка, Пепеляшка, принцове, магьосници и принцеси разказваха забавни и вълнуващи истории. Със своя талант малките актьори успяха да пресъздадат една красива реалност, с която отбелязаха началото на дългоочакваната ваканция.
Изкуството на сцена прониква в съзнанието на всеки човек: от невръстното дете до уравновесения възрастен и всъщност е едно от малкото богатства, до които докоснем ли се веднъж - оставаме омагьосани завинаги, защото част от душата на всеки зрител неизменно остава да живее на сцената.
Животът е театър. Театърът е живот. А когато е създаден от деца за деца става още по-прекрасно и красиво изкуство, не мислите ли?
На добър час, малки наши таланти и… усмихнато лято!
koordinator на 09.06.2017 - 08:39 Отпечатай

Национално състезание на БЧК
Паисиевци сред първите пет отбора в България в състезанието по първа помощ
Юношите и девойките от отбора по УЕПП (първа помощ) към СУ „Отец Паисий“ завоюваха V-то място при участието си в XXХ-то Национално състезание, провело се на 3 юни 2017 година в НУЛЦ на БЧК, град София.
Отличното представяне е плод на екипната работа на Мирослав Въчев, Николай Димитров, Никол Москова, Виктория Георгиева и техните обучители Неда Калчева, Моника Ангелова и Катя Дикмева. В състезанието по първа помощ участие взеха екипи от 26 учебни заведения в България.
Гордеем се с постиженията ви!
Благодарим на БЧК за съвместната и успешна работа.
koordinator на 05.06.2017 - 10:09 Отпечатай

ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
Работа в ИТ сектора: Програмист (софтуерен разработчик), Специалист софтуерно качество (Quality Assurance), Системен администратор (System administrator), ръководител на ИТ проекти, Графичен дизайнер (Project Manager), Софтуерeн инженер (Software Engineer), Софтуерен архитект (Software architect), Специалист поддръжка (Technical Support)…
Това са едни от най-популярните ИТ професии днес.
Със сигурност всеки един от нас се е убедил в многото възможности, които те предлагат, в тяхната актуалност, търсене, необходимост. Днес ИТ специалистите са едни от най-търсените и водят света към бъдещето.
А началото, основите на тези така търсени професии се поставят още в училище, реализацията на проектни ИТ идеи и планове, търсенето на работеща иновативна идея или проект започват точно от там - училището.
Добрата кариерна ориентация можем да открием сред хора, утвърдили своя избор, реализирали се успешно в тази сфера, изградили своето бъдеще. За това в няколко кратки статии ще опишем интересни ученически проекти и реализирани творчески идеи от 2016 – 2017 учебна година, тръгнали от училището ни, намерили широка популярност сред ИТ средите, открили път на наши ученици към успешно бъдещо професионално развитие.
Проектът „В света на професиите“ е мултимедийно приложение, което помага на учениците в тяхното кариерно ориентиране. Продуктът е авторски и е разработен от двама наши ученици: Любослав Валентинов Карев от 12-ти клас и Атанас Иванов Иванов от 11-ти клас под ръководството на г-жа Мария Иванова Гьошева - преподавател по информационни технологии и информатика в СУ „Отец Паисий“.
Тъй като обединява всички стъпки, свързани с процеса на откриване на подходяща професия, включва информация за различните професионални възможности и тестова система, показваща на потребителите най-подходящия кариерен избор, към приложението вече има огромен интерес от страна на различни образователни и социални институции, от утвърдени фирми на пазара на труда. Проектът е насочен към възрастова аудитория 2-ри - 7-ми клас и е преминал няколко успешни практически проверки и тестове сред различни възрастови групи. Интересна е и забавната част от три игри, които успешно се използват от ученици, учители и кариерни консултанти.
Проектът е отличен на Национална олимпиада по информационни технологии 2016/2017 година в град Варна.
Повече от десет години възпитаниците на СУ „Отец Паисий“ се класират на Национални олимпиади, носят гордост и постижения на своите автори и техните ръководители, надграждат знанията им, развиват уменията и възможностите им и най-важното: намират успешно и пълноценно приложение в различни професионални сфери.
koordinator на 02.06.2017 - 08:51 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини