СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Пролетен карнавал

Пролетта наднича с образ на момиче,
пролетта звъни с първото кокиче…
Пролетен карнавал
на цветята днес ни е събрал.
Целият ни клас се забавлява,
приказни герои оживяват.
Боби Мирчев

Необичайно оживление цари наоколо днес. Усеща се още на училищния праг и те увлича от пръв поглед. Пристъпваш и преминаваш в друго измерение. Онова, в което човекът е артист и чрез костюм, маска, щрих, детайл разкрива частица от себе си, отправя послания, преоткрива другите…
Красиви принцеси, загадъчни феи, магьосници, мимове, древни богове, музиканти и танцьори, пирати, телевизионни и киногерои са превзели училищните стаи на четвъртокласниците, сякаш са си устроили забавна пролетна среща и за първа своя арена са избрали пространството на СУ „Отец Паисий“.
На 24.03.2017 г. за един ден училището ни се превърна в приказна страна, която по-късно превзе централните улици на града ни и на открита сцена учениците ни с представители на още седем училища участваха във весела пролетна програма.
Събитието, провеждащо се по традиция в Кърджали и организирано от община Кърджали и Обединен детски комплекс, бе отбелязано за 13-ти път от всички четвъртокласници на СУ „Отец Паисий“.
В края на карнавала всеки клас участник получи награда, осигурена от Община Кърджали, а класните ръководители Дияна Чолакова, Росица Георгиева, Тодорка Карагяурова, Величка Димитрова и Емилия Георгиева получиха грамота за отлично представяне на IV-те класове.
Отмереният ритъм на училищния живот за ден бе сменен от карнавалната суматоха и празничната бъркотия. Понякога да излезеш от забързания еднообразен житейски ход, вършейки нещо различно, ти дава нов тип емоция и отключва непознати страни от твоето творческо АЗ. Може би този детски пролетен карнавал ни дава всяка година ценен урок: да сме малко по-щастливи и много по-усмихнати.
Поздравления за всички участващи паисиевци!
Бъдете все така завладяващи и пълни с идеи, малки наши артисти!

koordinator на 29.03.2017 - 22:16 Отпечатай

ОБЛАСТНИ ПЪРВЕНЦИ ПО ФУТБОЛ
СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НА СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" – ОБЛАСТНИ ПЪРВЕНЦИ ПО ФУТБОЛ

Средношколците на училище "Отец Паисий", град Кърджали са областни първенци по футбол.
Младите футболни надежди, във възрастова група 5-7 клас, ще продължат да се състезават със своите връстници на в ЗОНА Хасково, Кърджали, Стара Загора през м.април.
До победата футболистите достигнаха чрез оспорвани срещи с ученическите отбори от област Кърджали.
На терена като голмайстори във финалния мач срещу отбора на Кирково, при който паисиевци победиха с 4:1 , се изявиха: Владимир Ангелов (7 кл.), Ангел Атанасов (6 кл.) и Окан Топчу (6 кл.).
Победите в любимия спорт на паисиевци се дължат на качествата на всекиедин член на отбора и, разбира се, на професионализма на техния учител г-н Димитър Кичков.
Успех, момчета!


Прочети повече

koordinator на 28.03.2017 - 11:34 Отпечатай

ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ
Пролет 2017 г.- Зелените дървета на надеждата

Всеки човек е едно странно дърво,
с клони, ръце протегнати към бъдещето
и корени - спомени далече назад…

В живота на всеки един от нас има едно точно определено дърво, което носи някакво светоусещане, някакъв особен вид емоция… Дървото, по-което си се катерил като дете или сянката му в горещи летни дни пред дома ти, дървото спомен с любим човек, или елхата – символ на коледен дух…Всяко едно от тези възприятия не е ли всъщност естествения стремеж на човека към природата около нас?
Хиляди впечатления, хиляди емоции, спомени, преживявания, ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ…
Навън е пролетта на 2017 г. Става все по-слънчево и зелено и… е време за засаждане на милиони нови дървета за България, на милиони нови светоусещания.
С тази идея паисиевци реализираха кампанията за засаждане на млади борчета в двора на училището от играта "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ", организирана и управлявана от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора".
За предстоящите Седмица на гората и Деня на Земята ученици от 8В, 9В,11В и 11А клас подготвиха местата за засяване на младите борчета, а ученици от 7А, 7Б и 6В клас ги посадиха. Включиха се и малчуганите от 1А клас, които дадоха живот на своята бъдеща коледна елха, а всички класове с г-жа Балабанова и г-жа Мингова разгледаха в часовете по биология и химия екологичните изисквания за опазване на природата чиста - важно и съществено условие за развитие, грижа и защита на посадените дръвчета.
Из хаоса на днешното ежедневие и забързана технологична цивилизация мислите за чиста природа у всеки един от нас и усетът ни към нея се потулват, скрити дълбоко в душите ни, сякаш надеждата и виталната й сила се превръщат все повече в утопия за съвременния човек. Той търси зеленината в себе си и извън себе си, търси зеленото дърво на надеждата - това, което е вътре в нас, и естественото извън нас. И едното и другото имат нужда да покълват и израстват, отглеждани с обич, топлина, грижа и бели мисли….
Преоткривайте естественото и обикновеното, скъпи паисиевци, бъдете себе си, търсете уроците на природата във всеки цвят, листо, дърво, зелен спомен. Светът на природата около нас е многообразен и цветен, с хиляди, хиляди нюанси и звукове като хилядите дървета и хилядите деца на България.
Благодарим ви за ентусиазма и добрата инициатива!


koordinator на 27.03.2017 - 22:22 Отпечатай

Предварителен тест по математика
Техническият университет - София провежда предварителен тест по математика в гр. Кърджали


koordinator на 24.03.2017 - 19:48 Отпечатай

Конкурс за есе за ученици от 12 клас
Конкурс за есе за ученици от 12 клас


koordinator на 24.03.2017 - 19:44 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини