СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
Работа в ИТ сектора: Програмист (софтуерен разработчик), Специалист софтуерно качество (Quality Assurance), Системен администратор (System administrator), ръководител на ИТ проекти, Графичен дизайнер (Project Manager), Софтуерeн инженер (Software Engineer), Софтуерен архитект (Software architect), Специалист поддръжка (Technical Support)…
Това са едни от най-популярните ИТ професии днес.
Със сигурност всеки един от нас се е убедил в многото възможности, които те предлагат, в тяхната актуалност, търсене, необходимост. Днес ИТ специалистите са едни от най-търсените и водят света към бъдещето.
А началото, основите на тези така търсени професии се поставят още в училище, реализацията на проектни ИТ идеи и планове, търсенето на работеща иновативна идея или проект започват точно от там - училището.
Добрата кариерна ориентация можем да открием сред хора, утвърдили своя избор, реализирали се успешно в тази сфера, изградили своето бъдеще. За това в няколко кратки статии ще опишем интересни ученически проекти и реализирани творчески идеи от 2016 – 2017 учебна година, тръгнали от училището ни, намерили широка популярност сред ИТ средите, открили път на наши ученици към успешно бъдещо професионално развитие.
Проектът „В света на професиите“ е мултимедийно приложение, което помага на учениците в тяхното кариерно ориентиране. Продуктът е авторски и е разработен от двама наши ученици: Любослав Валентинов Карев от 12-ти клас и Атанас Иванов Иванов от 11-ти клас под ръководството на г-жа Мария Иванова Гьошева - преподавател по информационни технологии и информатика в СУ „Отец Паисий“.
Тъй като обединява всички стъпки, свързани с процеса на откриване на подходяща професия, включва информация за различните професионални възможности и тестова система, показваща на потребителите най-подходящия кариерен избор, към приложението вече има огромен интерес от страна на различни образователни и социални институции, от утвърдени фирми на пазара на труда. Проектът е насочен към възрастова аудитория 2-ри - 7-ми клас и е преминал няколко успешни практически проверки и тестове сред различни възрастови групи. Интересна е и забавната част от три игри, които успешно се използват от ученици, учители и кариерни консултанти.
Проектът е отличен на Национална олимпиада по информационни технологии 2016/2017 година в град Варна.
Повече от десет години възпитаниците на СУ „Отец Паисий“ се класират на Национални олимпиади, носят гордост и постижения на своите автори и техните ръководители, надграждат знанията им, развиват уменията и възможностите им и най-важното: намират успешно и пълноценно приложение в различни професионални сфери.
koordinator на 02.06.2017 - 08:51 Отпечатай

ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФИЛМ
ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФИЛМ: ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ЛЕКУВА.
Пролетта дойде и ни зове по-бързо да излезем сред природата на чист въздух! Слънчевите лъчи, свежият мирис на природата, вятърът в косата ни... Какво би могло да е по-хубаво от това? Но ни предстои да се сблъскаме и с някои проблеми. На пикник или излет можем лесно да станем жертва на кърлежи и други насекоми! Ако прекарвате много време на открито, важно е да знаете как да се предпазите от кърлежите.
Всяка година пролетно-летния сезон при високи температури и увеличена влажност медиците призовават да бъдем по-внимателни, когато излизаме сред природата, и да спазваме някои простички мерки, които ще ни предпазят от ухапване, а оттам и от тежките болести, които могат да предизвикат коварните насекоми.
Основни насоки за профилактика получиха учениците от седмите класове под ръководството на г-жа Силвия Барутчиева. В сезона на кърлежите те научиха как да се предпазват от опасния паразит кучешка тения.
Благодарим на Д-р Мухтаров за предоставения филм.
koordinator на 02.06.2017 - 08:47 Отпечатай

ДА ЗНАЕШ, ДА МОЖЕШ И ДА УСПЯВАШ!
ПАИСИЕВЦИ - ПОБЕДИТЕЛИ В XV-ТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДАТА ПО ИТ ДА ЗНАЕШ, ДА МОЖЕШ И ДА УСПЯВАШ!
Всеки един човек е един свят, една малка вселена. И там - в тази частица собствен мир - всеки един от нас може да бъде себе си, да изгражда и твори чувства, мисли, мечти, успехи, бъдеще.
Стъпка по стъпка, ден подир ден, съзнателно или не, ние се стремим към енергията, която ни движи всеки ден - успеха!
Да успееш в надпреварата с околните, да подредиш целите си, да надмогнеш дискомфорта на ежедневните трудности, да можеш, да знаеш и постигаш, да успяваш и да преодоляваш себе си, да сбъдваш и да летиш - това е постижение!
Със своето участие в XV-та Национална олимпиадата по ИТ паисиевци показаха своите знания и способности, но и доказаха, че могат да успяват и реализират мечтите си, да превръщат в реалност своите стремежи. До 20 проекта във всяка категория от цялата страна бяха допуснати до Национален кръг и проектите на паисиевци бяха сред избраните!
В периода от 12 до 14 май в град Варна нашите ученици демонстрираха своите постижения в областта на информационните технологии и се завърнаха като победители! Олимпиадата протече в две състезателни групи: V - VIII клас и IX - XII клас и в два етапа: тест по информационни технологии и защита на разработени авторски проекти под ръководството на научни ръководители (учители, изследователи и др.).
Системният труд и усилията на участниците от СУ „Отец Паисий“ са възнаградени, а резултатите от класирането чертаят отлично професионално бъдеще.
Ето и отличените наши проекти:
1. Категория: Мултимедия, V - VIII клас: Проект „Възлите“ на ученическия екип Селен Мехмед Аптилязим и Иван Дамянов Заимов - 6-ти клас с ръководител Светла Данаилова Чаушева;
2. Категория: Мултимедийни приложения, IX - XII клас: Проект „В света на професиите“ на ученическия екип Атанас Иванов Иванов - 11-ти клас и Любослав Валентинов Карев - 12-ти клас с ръководител Мария Иванова Гьошева.
Абитуриентът Любослав Валентинов Карев от 12Б клас - едно от лицата на успелите паисиевци - с оценката си Отличен 5.50 от НОИТ е приет в СУ „Климент Охридски“ с право на избор на желана от него специалност.

Всички те - успелите - имат право заслужено да се гордеят с постигнатото и със себе си.
А ние им благодарим за отличното представяне, за победата и полета, за успеха, за добавената брънка светлина в името ПАИСИЕВЦИ!
koordinator на 19.05.2017 - 21:42 Отпечатай

„НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА“
ТРЕТИ ПОРЕДЕН УРОК НА ПАИСИЕВЦИ В ИНИЦИАТИВАТА НА УНИЦЕФ „НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА“

Когато доброто около нас става повече, то въздейства, увлича, гради, променя, предизвиква да му отвърнеш единствено с добра постъпка, топла дума или жест, със светлина…
Така кампанията на Уницеф „Най-големият урок в света - 2017 г.“ продължава своето завладяващо шествие сред учениците в СУ „Отец Паисий“. На 11.05.2017 г. в нея се включи V г клас с класен ръководител г-жа Силвия Барутчиева. Петокласниците се запознаха с Глобалните цели на ООН, подкрепени от 193 държави в света, и с Правата на детето. Основните въпроси, които разискваха учениците, бяха как да помогнем на планетата, да опазим мира и живеем безопасно, честно и справедливо, как тя да стане едно уютно, спокойно и по-добро място, как светът ни да бъде справедлив свят за всички. Идеите, посланията, чувствата си учениците изразиха естествено, спонтанно и искрено чрез разговор, стих, музика и песен. „Планетата на децата“ на Крисия Тодорова бе красив завършек на този необикновен урок, говорещ за обикновени неща от живота ни, провокиращ ни за добри превратности всеки един ден.
Скъпи паисиевци, превръщайте всеки свой ден, идея, постижение в красива и добра част от бъдещето на планетата и на света!
Бъдете вдъхновители, мечтатели, творци, но винаги хора с добри сърца!
Светът се променя изцяло, когато
протегнеш в прегръдка ръце.
Когато отсреща познаеш приятел
и двама сте с общо сърце...br /> Светът се променя, когато прощаваш
и прошка поискаш – за всичко.
Когато без сметка доброто даряваш,
и без да пресмяташ – обичаш.
Светът се променя, когато се смееш
с най-чистия, детския смях.
Тогава разбираш, че всъщност живееш
за радост... Без болка и страх.
Светът се променя, когато не спираш
да сбъдваш красиви мечти.
Светът се променя... Но как не разбираш,
че всъщност променяш го... ти.
Мира Дойчинова
koordinator на 14.05.2017 - 14:33 Отпечатай

Първи в Областния преглед по УЕПП
Ученическият екип при СУ „Отец Паиисй“ е първи в Областния преглед по УЕПП

Мирослав Въчев, Никол Москова, Дияна Бояджиева и Николай Димитров, ученици от 8 „б“ клас на СУ „Отец Паисий“ показаха отлични теоретични и практически знания по оказване на първа помощ на провелото се днес състезание. Те успяха да стигнат до победата след показан резултат от 141 от общо 161 точки. В него участие взеха екипи на 8 учебни заведения от общините Кърджали, Момчилград, Ардино и Черноочене.
С изключително сериозната задача да подготви екипа се зае Моника Ангелова, която е ученичка в 12 „б“ клас на СУ „Отец Паисий“ и член на МАЕ към БЧК.
Благодорим на г-жа Жана Чакърова (Директор на Секретариата на ОС на БЧК),
Честито на момичетата и момчетата СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали.
Пожелаваме Ви успех на предстоящия Национален преглед.
koordinator на 14.05.2017 - 14:20 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини