СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

27 И 28 ФЕВРУАРИ НЕУЧЕБНИ ДНИ
27 И 28 ФЕВРУАРИ НЕУЧЕБНИ ДНИ

Ръководството на СУ "Отец Паисий" съобщава, че със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис 27 и 28 февруари 2018 г. се обявяват за неучебни дни за всички училища на територията на община Кърджали.
Учебният процес се преустановява за два дни заради тежките метеорологични условия и утежнена пътна обстановка.
Учебните занятия ще бъдат възстановени на 01. 03. 2018 г.
koordinator на 26.02.2018 - 17:08 Отпечатай

АЛЕКСАНДЪР НУЧЕВ - НАЙ-ДОБЪР ПРЕВОДАЧ
ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА АЛЕКСАНДЪР НУЧЕВ Е НАЙ-ДОБЪР ПРЕВОДАЧ СРЕД ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ.
ТРЕТО МЯСТО ЗА МЕРТ ШЕНОЛ ИСМАИЛ

Вторият ученически конкурс се проведе в рамките на Месеца на Америка, организиран в Кърджали от Дружество "Приятели на САЩ", Посолството на САЩ и Община Кърджали. В езиковото състезание участваха 106 ученици, като текстовете за превод са били медийни - избрани от вестници, засягащи злободневни теми от живота във Великобритания. Журито и тази година бе с председател Анжела Родел, директор на комисия "Фулбрайт", но поради невъзможността ù да присъства, наградите бяха връчени от заместник-кмета Веселина Тихомирова и от други двама представители – преводачите Милена Попова и Алеко Дянков. Основен критерий за известните преводачи, журирали конкурса, е да бъде предаден смисълът, да бъде уловена идеята, да се навлезе по-дълбоко и в чуждия, и в родния език.
Дванадесетокласникът Александър Нучев от училище "Отец Паисий" бе отличен за втора поредна година с една от най-престижните награди за превод от английски език. Голямата страст на Александър към езика, го кара всекидневно да чете и проявява интерес към професията на преводача. За първото място наградите са iPad-и, осигурени от Посолството на САЩ. На трета позиция е класиран и съученикът му – Мерт Шенол Исмаил.
Поздравления за успеха и на двамата дванадесетокласници!
Пожелаваме им нови успехи, сбъднати мечти, уловени идеи и мисли на български и английски език!


koordinator на 26.02.2018 - 10:18 Отпечатай

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ, ДЯКОНЕ!
БЪЛГАРИЯ - ИМА МНОГО ГЕРОИ, НО САМО ЕДИН АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА...
Светец, напуснал църквата, революционер, проповядващ европейската идея за разбирателство с всички народи, борец за национална свобода, без да ограничава свободата на другите, човек от плът и кръв, обрекъл себе си "в полза народу", оставил ни не диря, а път...
Когато подлъгани от емоциите на злите си дни, понякога хулим свободата си или славословим потисници, благоволили да ни оставят къшей хляб, наш дълг е да си спомним мерилото, завещано ни от Апостола…
Свободата е по-скъпа и от хляба. Когато нямаме свобода, скотове сме, роби сме. Когато сме свободни „времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“ (В. Левски).
Има много начини да покажем почитта си: китка цвете, минута мълчание, да си припомним героичен подвиг, да преосмислим пътя, извървян от герои, да преклоним глава пред саможертвата в името на един народ, в името на една чиста и свята България!
На 19.02.2018 г. паисиевци почетоха святата памет на Васил Левски.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ, ДЯКОНЕ!
koordinator на 23.02.2018 - 08:37 Отпечатай

БРАВО! ГЕОРГИ ЩЕРЕВ НА ПЪРВО МЯСТО!
ГЕОРГИ ЩЕРЕВ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ НА ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ИНФОРМАТИКА

ЕДНО МАЛКО МОМЧЕ, ТРЪГНАЛО ПО ГОЛЕМИЯ ПЪТ НА УСПЕХА


Националната олимпиада по информатика (НОИ) е състезание, което се провежда по модела, правилата и нормите на Международната олимпиада по информатика. Задачите са от алгоритмичен характер и изискват от състезателите създаване на компютърни програми, реализиращи ефективни алгоритми. Звучи сериозно, отговорно, респектиращо. А един петокласник - Георги Щерев от СУ „Отец Паисий“, избрал още от сега своята бъдеща професия на програмист, спокойно и уверено демонстрира своите знания и разказва с лекота за успеха си – първо място на Областния кръг на олимпиадата по информатика. На състезанието Георги постига максималните 300 точки и това го превръща в участника с най-силен резултат във възрастовата група 4-5 клас не само в област Кърджали, а в цяла България.
Сред любимите му предметни дисциплини са математиката и английският език, но сърцето му е превзела тази, която не е сред задължително изучаваните в учебните часове науки и с която се занимава допълнително под ръководството на г-жа Атанаска Мишонова.
В разговора ни малкият ми приятел споделя, че любимият му литературен герой е надареният с необикновена сила Хари Потър, без да съзнава още колко силен в своята крехка възраст е и самият той, когато учи, знае, работи с усърдие и постоянство и… успява. Макар само на 11 години, Георги има солидни постижения и участия в математически състезания и инициативи, свързани с програмиране.
Поздравяваме нашият малък паисиевец и неговият ръководител и им пожелаваме това да е само началото на големия път на успеха!

koordinator на 22.02.2018 - 09:46 Отпечатай

„САНДАНСКИКЪП 2018“
УЧАСТИЕ НА МАЛКИ ПАИСИЕВЦИ В ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКО – ЮНОШЕСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА КУПА САНДАНСКИ
„САНДАНСКИКЪП 2018“
(гр. Сандански 21.02.- 25.02.2018 г.)

Представителен кърджалийски отбор по футбол за деца, родени 2007 г. - 2008 г. замина нa 20.02.2018 г. за участие в престижен международен детско – юношески турнир в Сандански „Сандански къп 2018“. Това е втората изява на футболистите с треньор Иван Тончев за тази зима. През декември 2017 г. момчетата се представиха подобаващо в турнира за Купата на Болярчетата във Велико Търново.
ФК „София спорт“организира за пети път международен детско-юношески турнир в Сандански от 20 до 25 февруари 2018 г. Със съдействието на ОФК „Вихрен“, община Сандански и БФС стотици деца ще имат отново възможността да мерят сили с отбори от България, Румъния, Гърция, Македония, Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия. В отбора участват и двама ученици от СУ "Отец Паисий" - Виктор Ангелов и Георги Иванов от IV Д клас с класен ръководител Марийка Илиева и възпитател – Айфер Бабаева.
Пожелаваме успех на младите наши футболисти!

koordinator на 22.02.2018 - 09:33 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини