СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

Покана до застрахователните компании
koordinator на 26.06.2017 - 08:36 Отпечатай

Поздравления за SATBDS "Роботика за България"!
Поздравления за екипа на СУ "Отец Паисий" SATBDS "Роботика за България"!
Знаещи! Можещи! Успяващи!
Програмата за обучение "Роботика за България" се организира по идея и инициатива на SAP и в партньорство с ФРГИ. Отборите са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League.
Отборът на СУ "Отец Паисий" е избран да участва във фестивала "Роботика за България" 2017 след предварителна селекция измежду всички над 50 отбора, включени в програмата и е сред отличилите се проектни екипи.
Над 120 ученици в 24 отбора от 15 града в страната - будни деца и учители от българските училища, научили много през годината, демонстрират как се развиват технологиите и знанието, наравно с екипен дух и научно-изследователска работа.
Фестивалът "Роботика за България" 2017 е с партньорството на SEG - We do much more и София Тех Парк, като събитието се провежда в сградата за технологични иновации - Експериментариум.
Екипът на СУ "Отец Паисий" SATBDS "Роботика за България" спечели и наградата на журито.
Страхотни сте!
koordinator на 21.06.2017 - 10:57 Отпечатай

Благодарности за Милица и Петър
koordinator на 13.06.2017 - 07:30 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ ОТНОВО ПОБЕДИТЕЛИ
ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС "КЪМ ЗЛАТНИЯ ВЕК" ЗА МИЛИЦА ГЕЧЕВА ОТ "ПАИСИЙ“
"Люби я тая земя, както аз я любих, и нека сред славата на твоето победоносно оръжие цъфти в нея мир, щастие и добродетели, и нека възвеличиш до небесата името си, и нека вековете го помнят с почит и поколенията да го произнасят с гордост."
Из "Последният ден на Княз Борис" - Иван Вазов
Всяко общество има потребност да се връща към делата на предците, за да черпи сили и вяра за своето настояще и своето бъдеще. Днес тази потребност ни е необходима повече от всякога… Като хляб, като въздух, като глътка вода познанието, скрито в миналото ни, дарява тази надежда за добро на всеки, докоснал се до тайните му.
Със своя исторически разказ "Звездата на миговете..." с подзаглавие "Из дневниците на цар Симеон" единадесетокласничката Милица Светославова Гечева отправя своя поглед към едно отминало време от историята на България, царуването на Симеон Велики, съдържащо богата материална култура, но и непреходни духовни ценности и истини.
Творбата на Милица Гечева бе отличена на първо място в Националния конкурс "Към Златния век". Тя и нейният ръководител г-н Кирил Гогов бяха поканени на Церемонията по награждаване, която се състоя на 09.06.2017 г. в София в двора на ротондата "Св. Георги". Екипът на СУ "Отец Паисий" присъства и на организираното посещение за победителите в Гербовата зала на Президентството, храм-паметник "Св. Александър Невски" и Народна библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в столицата.
Конкурсът е обърнат не само към нашата история (IX - X век), но и към бъдещето ни като личности, общество, държава. Представяме ви част от разказа на Милица Гечева:
"Не знаех какво ме очаква от тук насетне, ала усещах, че тази приказка е моята. И никога няма да намери своя край, защото доброто, градивното, правилното веднъж заблести ли като небето, обсипе ли ви със светлината, дадена ни от Бога, земният свят ще заискри, ще се запишат и запомнят имена, събития, дела, ще се превърнат в пътеводна звезда, никога неугасваща..."
Милица Гечева е победител в два поредни национални литературни конкурса. В състезанието "Стъпала на знанието" тя е с най-висок резултат за своята възрастова група, а есето ѝ в литературния конкурс "Живеем в земята на Ботев" също ѝ донесе награда.
Поздравяваме Милица и ръководителите ѝ за победите, креативността, таланта и успеха и им пожелаваме нови творчески вдъхновения, светли полети и постижения!
Моменти от награждаването на нашата ученичка можете да видите тук:
koordinator на 12.06.2017 - 08:53 Отпечатай

КОНФЕРЕНЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ НА 21-ВИ ВЕК”
"ПАИСИЙ” ПРЕЗЕНТИРА "УЧИМ З@ЕДНО!" В КОНФЕРЕНЦИЯ "ОБРАЗОВАНИЕ НА 21-ВИ ВЕК”
СУ "Отец Паисий" с природоматематическа насоченост участва в провелата се за първи път в Кърджали конференция "Образование на 21-ви век" с презентация "Учим з@едно!".
Представена беше част училищния живот на паисиевци, в който учители и ученици учат заедно и създават един общ свят на знание и партньорство.
Цел на проектния екип да запознае обществеността с работещи модели и действащи механизми за модерно иновативно образование в нашето съвремие.
Основни акценти в презентацията на СУ "Отец Паисий":
• модерни училищни технологии, интерактивни методи, иновативност и творчество;
• модернизация на учебната среда: подкрепящо, развиващо, иновативно пространство;
• качествен образователен процес;
• придобиване на знания и компетентности, удовлетворяване на учениковите потребности в 21-ви век;
• равен достъп до образование, превенция на отпадането от училище, развиване на таланти.
koordinator на 12.06.2017 - 08:25 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини