СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ТЕАТЪР
МАГИЯТА, НАРЕЧЕНА ТЕАТЪР С АТЕЛИЕ "АРТИСТИ“ ОТ СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
От сцената полъхна нежен вятър.
Завесата - магията разкри
и чудото започна да се случва
пред хилядите блеснали очи.

Валентин Йорданов

Няколко детски приказки, преплетени в едно представление, бяха представени в СУ "Отец Паисий" за най- малките ученици в края на учебната година от ателие "Артисти" с ръководител Станка Стамова по проект "Твоят час", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".
На импровизираната театрална сцена оживяха различни приказни герои. Снежанка, Пепеляшка, принцове, магьосници и принцеси разказваха забавни и вълнуващи истории. Със своя талант малките актьори успяха да пресъздадат една красива реалност, с която отбелязаха началото на дългоочакваната ваканция.
Изкуството на сцена прониква в съзнанието на всеки човек: от невръстното дете до уравновесения възрастен и всъщност е едно от малкото богатства, до които докоснем ли се веднъж - оставаме омагьосани завинаги, защото част от душата на всеки зрител неизменно остава да живее на сцената.
Животът е театър. Театърът е живот. А когато е създаден от деца за деца става още по-прекрасно и красиво изкуство, не мислите ли?
На добър час, малки наши таланти и… усмихнато лято!
koordinator на 09.06.2017 - 08:39 Отпечатай

Национално състезание на БЧК
Паисиевци сред първите пет отбора в България в състезанието по първа помощ
Юношите и девойките от отбора по УЕПП (първа помощ) към СУ „Отец Паисий“ завоюваха V-то място при участието си в XXХ-то Национално състезание, провело се на 3 юни 2017 година в НУЛЦ на БЧК, град София.
Отличното представяне е плод на екипната работа на Мирослав Въчев, Николай Димитров, Никол Москова, Виктория Георгиева и техните обучители Неда Калчева, Моника Ангелова и Катя Дикмева. В състезанието по първа помощ участие взеха екипи от 26 учебни заведения в България.
Гордеем се с постиженията ви!
Благодарим на БЧК за съвместната и успешна работа.
koordinator на 05.06.2017 - 10:09 Отпечатай

ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ПРОФЕСИИ НА БЪДЕЩЕТО В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
Работа в ИТ сектора: Програмист (софтуерен разработчик), Специалист софтуерно качество (Quality Assurance), Системен администратор (System administrator), ръководител на ИТ проекти, Графичен дизайнер (Project Manager), Софтуерeн инженер (Software Engineer), Софтуерен архитект (Software architect), Специалист поддръжка (Technical Support)…
Това са едни от най-популярните ИТ професии днес.
Със сигурност всеки един от нас се е убедил в многото възможности, които те предлагат, в тяхната актуалност, търсене, необходимост. Днес ИТ специалистите са едни от най-търсените и водят света към бъдещето.
А началото, основите на тези така търсени професии се поставят още в училище, реализацията на проектни ИТ идеи и планове, търсенето на работеща иновативна идея или проект започват точно от там - училището.
Добрата кариерна ориентация можем да открием сред хора, утвърдили своя избор, реализирали се успешно в тази сфера, изградили своето бъдеще. За това в няколко кратки статии ще опишем интересни ученически проекти и реализирани творчески идеи от 2016 – 2017 учебна година, тръгнали от училището ни, намерили широка популярност сред ИТ средите, открили път на наши ученици към успешно бъдещо професионално развитие.
Проектът „В света на професиите“ е мултимедийно приложение, което помага на учениците в тяхното кариерно ориентиране. Продуктът е авторски и е разработен от двама наши ученици: Любослав Валентинов Карев от 12-ти клас и Атанас Иванов Иванов от 11-ти клас под ръководството на г-жа Мария Иванова Гьошева - преподавател по информационни технологии и информатика в СУ „Отец Паисий“.
Тъй като обединява всички стъпки, свързани с процеса на откриване на подходяща професия, включва информация за различните професионални възможности и тестова система, показваща на потребителите най-подходящия кариерен избор, към приложението вече има огромен интерес от страна на различни образователни и социални институции, от утвърдени фирми на пазара на труда. Проектът е насочен към възрастова аудитория 2-ри - 7-ми клас и е преминал няколко успешни практически проверки и тестове сред различни възрастови групи. Интересна е и забавната част от три игри, които успешно се използват от ученици, учители и кариерни консултанти.
Проектът е отличен на Национална олимпиада по информационни технологии 2016/2017 година в град Варна.
Повече от десет години възпитаниците на СУ „Отец Паисий“ се класират на Национални олимпиади, носят гордост и постижения на своите автори и техните ръководители, надграждат знанията им, развиват уменията и възможностите им и най-важното: намират успешно и пълноценно приложение в различни професионални сфери.
koordinator на 02.06.2017 - 08:51 Отпечатай

ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФИЛМ
ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФИЛМ: ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ, ОТКОЛКОТО ДА СЕ ЛЕКУВА.
Пролетта дойде и ни зове по-бързо да излезем сред природата на чист въздух! Слънчевите лъчи, свежият мирис на природата, вятърът в косата ни... Какво би могло да е по-хубаво от това? Но ни предстои да се сблъскаме и с някои проблеми. На пикник или излет можем лесно да станем жертва на кърлежи и други насекоми! Ако прекарвате много време на открито, важно е да знаете как да се предпазите от кърлежите.
Всяка година пролетно-летния сезон при високи температури и увеличена влажност медиците призовават да бъдем по-внимателни, когато излизаме сред природата, и да спазваме някои простички мерки, които ще ни предпазят от ухапване, а оттам и от тежките болести, които могат да предизвикат коварните насекоми.
Основни насоки за профилактика получиха учениците от седмите класове под ръководството на г-жа Силвия Барутчиева. В сезона на кърлежите те научиха как да се предпазват от опасния паразит кучешка тения.
Благодарим на Д-р Мухтаров за предоставения филм.
koordinator на 02.06.2017 - 08:47 Отпечатай

ДА ЗНАЕШ, ДА МОЖЕШ И ДА УСПЯВАШ!
ПАИСИЕВЦИ - ПОБЕДИТЕЛИ В XV-ТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДАТА ПО ИТ ДА ЗНАЕШ, ДА МОЖЕШ И ДА УСПЯВАШ!
Всеки един човек е един свят, една малка вселена. И там - в тази частица собствен мир - всеки един от нас може да бъде себе си, да изгражда и твори чувства, мисли, мечти, успехи, бъдеще.
Стъпка по стъпка, ден подир ден, съзнателно или не, ние се стремим към енергията, която ни движи всеки ден - успеха!
Да успееш в надпреварата с околните, да подредиш целите си, да надмогнеш дискомфорта на ежедневните трудности, да можеш, да знаеш и постигаш, да успяваш и да преодоляваш себе си, да сбъдваш и да летиш - това е постижение!
Със своето участие в XV-та Национална олимпиадата по ИТ паисиевци показаха своите знания и способности, но и доказаха, че могат да успяват и реализират мечтите си, да превръщат в реалност своите стремежи. До 20 проекта във всяка категория от цялата страна бяха допуснати до Национален кръг и проектите на паисиевци бяха сред избраните!
В периода от 12 до 14 май в град Варна нашите ученици демонстрираха своите постижения в областта на информационните технологии и се завърнаха като победители! Олимпиадата протече в две състезателни групи: V - VIII клас и IX - XII клас и в два етапа: тест по информационни технологии и защита на разработени авторски проекти под ръководството на научни ръководители (учители, изследователи и др.).
Системният труд и усилията на участниците от СУ „Отец Паисий“ са възнаградени, а резултатите от класирането чертаят отлично професионално бъдеще.
Ето и отличените наши проекти:
1. Категория: Мултимедия, V - VIII клас: Проект „Възлите“ на ученическия екип Селен Мехмед Аптилязим и Иван Дамянов Заимов - 6-ти клас с ръководител Светла Данаилова Чаушева;
2. Категория: Мултимедийни приложения, IX - XII клас: Проект „В света на професиите“ на ученическия екип Атанас Иванов Иванов - 11-ти клас и Любослав Валентинов Карев - 12-ти клас с ръководител Мария Иванова Гьошева.
Абитуриентът Любослав Валентинов Карев от 12Б клас - едно от лицата на успелите паисиевци - с оценката си Отличен 5.50 от НОИТ е приет в СУ „Климент Охридски“ с право на избор на желана от него специалност.

Всички те - успелите - имат право заслужено да се гордеят с постигнатото и със себе си.
А ние им благодарим за отличното представяне, за победата и полета, за успеха, за добавената брънка светлина в името ПАИСИЕВЦИ!
koordinator на 19.05.2017 - 21:42 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини