СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

СПОРТЕН ПРАЗНИК СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
СПОРТЕН ПРАЗНИК СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"

Днес, 28 април 2017 година, няколко спортни събития белязоха настъпването на природоматематическите празници в Средно училище „Отец Паисий“. Най-мащабен бе станалият традиционен за паисиевци лекоатлетически крос „Отец Паисий“, провел се от 11,00 часа на територията на парк „Простор“, град Кърджали. Сред многобройните участници се отличиха:
МОМИЧЕТА
Випуск 5 клас:
I място Василия Маргаритова 5 б клас
II място Весела Добрикова 5 а клас
III място Величка Христова 5 в клас
Випуск 6 клас:
I място Даяна Димитрова 6 б клас
II място Александра Атанасова 6 в клас
III място Калояна Тодорова 6 б клас
Випуск 7 клас:
I място Селин Алиосман 7 б клас
II място Василена Георгиева 7 б клас
III място Джулия Гардинър 7 в клас
Възрастова група 8 – 12 клас:
I място Синем Ахмед 8 в клас
II място Емине Юмер 9 в клас
III място Дуйгу Нуркен 9 б клас

МОМЧЕТА:
Випуск 5 клас:
I място Божидар Ангелов 5 а клас
II място Николай Качов 5 в клас
III място Радослав Танчев 5 б клас
Випуск 6 клас:
I място Георги Атанасов 6 в клас
II място Ангел Атанасов 6 г клас
III място Злати Каменов 6 в клас
Възрастова група 7 – 8 клас:
I място Алпер Ариф 8 б клас
II място Ерен Реджеб 8 б клас
III място Рокшан Петков 8 в клас
Възрастова група 9 – 12 клас:
I място Емил Иванов 10 б клас
II място Денис Халил 10 б клас
III място Георги Батуров 10 б клас


Оказа се, че топлото време не може да спре ентусиазма на спортистите, желаещи изява. В училищния двор се изиграха няколко срещи по стрийт баскетбол, като Максимилиян Тодоров, Николай Годуманов, Ростислав Шукеров ( VВ ) и Николай Желев,Тодор Бунарджиев и Георги Митков (VIIА) се раздадоха истински и успяха да спечелят победа за своите класове.
Разбира се, денят нямаше да бъде пълноценен спортен празник, ако бе преминал без един от най-любимите за учениците на училище „Отец Паисий“ спорт. За приятелска среща на гости бяха поканени баскетболистите от СУ „П.Р.Славейков“, град Кърджали. Като истински спортсмени, младежите от двата отбора показаха как противници на терена и приятели в живота, могат да дадат пример за толерантност и феърплей.Срещата приключи с равен резултат.
Спортният празник не би бил възможен, ако го нямаше вещото ръководство и прецизно съдийство на специалистите – Марияна Бозакова, Димитър Кичков, Юлиана Апостолова и гост преподавател г-жа Петя Иванова.

Прочети повече

koordinator на 28.04.2017 - 22:23 Отпечатай

Маратон на четенето
Петокласниците от СУ "Отец Паисий" предадоха щафетата „Маратон на четенето“

Днес за учениците от 1 “б“ клас при СУ "Отец Паисий" гр. Кърджали бе истински празник, който им подариха по-големите техни приятели от 5 „в“ клас!


Петокласниците се включиха в "Маратон на четенето" на Регионална библиотека "Н. Й. Вапцаров" , като представиха на малчуганите откъси от любимите си книги. Част от мероприятието бе и дарените от ТО на НТС - гр. Кърджали пособия и материали за по-добра устна хигиена.
Но това не е всичко! Първокласниците получиха лакомства, за да събират сладки сили за следващия "Маратон на четенето", в който бяха поканени да се включат от г-жа Уляна Ганева, директор на библиотеката.
До нови срещи, приятели!
koordinator на 28.04.2017 - 21:51 Отпечатай

УЧАСТИЕ НА КРАСИ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ХИМИЯ
УЧАСТИЕ НА КРАСИ ХАДЖИЕВ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ХИМИЯ И ОПАЗАВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА - ГРАД ЛОВЕЧ

Повод да поговоря с десетокласника Краси Хаджиев от училището ни е поредното му много добро представяне в провелото се от 21.04. 2017 г. до 23.04.2017 г. Национално състезание по химия и опазване на околната среда в град Ловеч. Краси участва в съревнованието „Тестови задачи за ученици от гимназиален етап“ и демонстрира отлични познания в областта на химията, натрупа ценен позитивен опит при решаване на разнообразни задачи от неорганичната и органичната химия и се запозна със свои връстници от цялата страна.


Задавам своите въпроси и получавам почти светкавични и искрени отговори, от което разбирам, че момчето пред мен има изградени позиции за себе си и бъдещето си. Още при представянето си, Краси разкрива голямата си страст към природните науки: биология, химия, история и география, караща го да проявява интерес към тях от дете. Споделя, че е любознателен от малък и чете много, че му харесва да се занимава задълбочено с различни проблеми и аспекти от тези предметни области. В думите му се усеща желанието да продължава развитието си и да посреща смело предизвикателствата пред себе си.
Ето някои негови мисли, виждания, послания:
- Какво е за теб химията? От къде или кого се зароди интересът ти към нея?
- Химията е много интригуваща и вълнуваща за мен. Тя е пряко свързана с това, което искам да уча - медицина. Като малък бях запленен от много неща, които се случват в природата и как се получават някои вещества. Това провокира у мен да търся повече информация и интересни факти относно нейната същност, функциониране, развитие. А покрай олимпиадите ми стана още по-приятна да я изучавам. Няма да спра да се занимавам и интересувам от нея!
˗ Имаш доста успешни участия, изяви и инициативи зад гърба си. Какво те мотивира да се включваш в тях? Кое те вдъхновява и увлича?
˗ Винаги съм харесвал да се състезавам и от ранни години го правя. Амбицията за успех ме вдъхновява да продължавам, а след всяко мое участие ставам по-уверен в себе си. Многото ми успехи ме амбицират да го правя.
˗ Какви са впечатленията ти от последното ти участие- Националното състезание по химия, проведено в Ловеч?
˗ Хареса ми много формата на състезанието, въпреки че трябваше пет часа да решаваме сложни задачи. Хареса ми атмосферата около мен, наситена с хора, с които имам сходни интереси. Беше хубаво и пълноценно да общуваме помежду си.
˗ Чувстваш ли се успял и какво мислиш за успеха по принцип?
˗ Дълбоко оценявам това, което съм постигнал, защото знам колко много усилия са ми били необходими. Изискват се много труд, упоритост, постоянство, за да успяваш, но трудът винаги те възнаграждава и усъвършенства.
˗ Какво искаш да постигнеш в живота си? Химията има ли място в плановете ти за бъдещата ти професионална реализация?
˗ Искам да кандидатствам медицина в МУ София, а целта ми е да стана добър и уважаван хирург. Убеден съм, че химията ще ме съпътства винаги в това начинание.
- Ако трябва да представиш своето виждане за науката химия, с кои пет думи би я описал най-точно? Какво би било твоето послание?
- Интересна, Трудна, Необятна, Завладяваща, Перспективна. Посланието ми е повече хора да се впуснат в нейното опознаване, както и в използването на химията за решаването на проблемите на човека, обществото и планетата ни.
Разговорът с Краси е жив пример, че учениците на СУ “Отец Паисий” го превръщат в училище, изпълнено с многообразие и живот, училище с бъдеще.
Пожелаваме още по-големи успехи на Краси, на преподавателката му по химия – г-жа Галина Балабанова и на всички паисиевци!
Звезделина Гечева
koordinator на 28.04.2017 - 11:31 Отпечатай

ВОДАТА - ИЗВОР НА ЖИВОТА
СЕДМИЦА, ПОСВЕТЕНА НА ЗЕМЯТА В СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
ВОДАТА - ИЗВОР НА ЖИВОТА

Водата - тя е в реките, езерата и кладенците, моретата и океаните, в почвата. Откриваме я в дъждовната капка, в утринната роса, по заскрежената пътека, в заледената ледена висулка. Има я във всеки жив организъм, има я навсякъде!
Тази така необходима ни прозрачна течност без собствен мирис е най-разпространеното химическо съединение на Земята, а химическата формула H2O, с която е отбелязана в учебниците по биология и химия, всъщност е средата, в която протичат всички биологични реакции и без която животът на Земята е немислим.
Живителната течност, наречена вода, е извор на жизненост, енергия, сила и здраве. Тя е самият живот.
Това е мотото на представената днес презентация по повод Деня на Земята - 22 април. Под ръководството на г-жа Силвия Барутчиева ученици от четвърти и пети клас разкриха невероятните свойства на водата и нейното огромно значение за планетата ни. Водещите Ачелия Мустафа и Паскал Гогов разказаха за чудото-вода, пътешестваха в бъдещето и констатираха какво чака планетата ни, ако не се грижим и не пестим водното богатство на единствения ни дом. Юлкер Мехмед прочете пред всички присъстващи Писмо от бъдещето с послание човечеството да съхрани разнообразието от жизнените форми на земята и да спаси нашата планета от глобални бедствия и катаклизми, да полага повече усилия за запазването и прочистването на водните ресурси.
В края на изявата учениците приеха ЗЕЛЕНА ХАРТА НА СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ", с която се ангажираха да пазят планетата и нейните блага, да ценят и пестят водата и да използват икономични енергоизточници.
Скъпи паисиевци, Земята е третата планета от Слънчевата система и е едно изумително красиво и величествено място във Вселената, което е станало дом на милиони видове живи организми, включително и на нас - хората. На този етап от човешкото развитие, Земята е единствената ни известна планета, на която може да има живот такъв, какъвто го познаваме. Нека я съхраним уникална и незаменима, наша!
koordinator на 26.04.2017 - 13:00 Отпечатай

ОТЛИЧНА ОЦЕНКА НА X НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ
ПАИСИЕВЦИ С ОТЛИЧНА ОЦЕНКА НА ДЕСЕТАТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Историята е учител на живота, който винаги преподава своите уроци пред черната дъска на едно друго съвремие.
Тя не е книга, не е учебник, не е само минало, събития, факти, а е и предположение, загадка, мистика и съдби, следствие от избори на държавници, нации и личности. Тя е своеобразен театър на света, който разлиства летописа на времето пред очите ни и ни кара да открием и осъзнаем завещаните пътища на цели народи към идното с опит от миналото.
Жаждата за знания в света на историята и неговият ръководител г-жа Теодора Богданова водят седмокласника Борислав Веселинов Енчев към успеха и отличната оценка 5,50 на Десетата национална олимпиада по история и цивилизация, провела се в периода 21- 23.04.2017 г. в град Сливен.
Задълбочена подготовка, системност, труд, усилия, сърце и душа съпътстват това силно представяне на екипа по история от СУ "Отец Паисий".
И така, както историята събира разум, знания, респекта и мъдростта на опита им пожелаваме постигнатото до сега да бъде началото на предстоящи отлични изяви и бъдещи победи!
Благодарим Ви за отличното представяне! Гордеем се с Вас!
koordinator на 26.04.2017 - 12:56 Отпечатай

ПРИЕМ 2017/2018-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини