СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

МУЗИКАЛНИ ТАЛАНТИ ОТ ПАИСИЙ СЪС СПЕЦИАЛНА НАГРАДА
МУЗИКАЛНИ ТАЛАНТИ ОТ ПАИСИЙ СЪС СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА МОН В XIV-ТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ЗАБАВНА ПЕСЕН

Да ви е цветно и пеперудено,
Да ви е светло -
от добри изненади учудено!
Да ви е бяло, да ви е приказно,
Да ви е истинско, измечтано,
от върбови клонки орисано!

Цветно, светло, оставящо те без дъх вълшебно изживяване - такова бе представянето на Веселина Стефанова и Димитър Стефанов в Концертна зала на филхармонията в град Пловдив в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница.
Завладяващото музикално участие на Веселина и Димитър в конкурсните дни 7 и 8 април 2017 г., ги превърна в победители! Двамата са носители на Специалната награда на МОН в XIV-ти Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, организиран от Регионален инспекторат по образованието, Община Пловдив, ЦПЛР – ОДК - Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата - град София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата "Лъчи". Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на МОН като конкурс, даващ право на стипендия на лауреатите по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби.
Упоритост, постоянство, труд и системна подготовка от преподавателя им по музика - Евгения Пейкова - са спътници на успеха им.
Сцена, музика, магия, "Колыбельная" и "Бонболандия" в очарователно изпълнение на Веселка…
Харизма и дарование, "Молитва" и "Осъдени души", представени от брат ѝ - Димитър…
Конкуренция от 170 деца от 17 града и 14 области в страната, компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, преподаватели в АМТИИ, ПУ "Паисий Хилендарски", музикални редактори в БНР и БНТ, журналисти и продуценти, огромна 3000-хилядна публика, аплодисменти и заслужена награда, връчена от Нели Генова Спасова, старши експерт по изкуствата, за нашите деца - талантите на Паисий!
С детински невинно и чисто, искрено, но силно изпълнение, с голям певчески талант Димитър и Веселина Стефанови от СУ "Отец Паисий" очароват и покоряват всички присъстващи, сътворяват красота от ноти и песен и със заложбите си, на езика на музиката, сбъдват мечти.
Скъпи деца, наши малки - големи победители, с благозвучието и дарбата, които носите в себе си, дарявайте душа и жизненост на света ни - той има нужда от такива като вас! Летете, мечтайте, сбъдвайте, градете талант, въображение, артистичност, музика и знания! Гордеем се с Вас!

Звезделина Гечева

koordinator на 10.04.2017 - 09:29 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини