СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

ДОБРОТО – ИЗБОР И КАУЗА ЗА ПАИСИЕВЦИ
ДОБРОТО – ИЗБОР И КАУЗА ЗА ПАИСИЕВЦИ

Не можеш да бъдеш добър само за един ден! Да мислиш и помагаш на хора, изпаднали в беда е избор и кауза. Многократни са благотворителните изяви на паисиевци. Днес Ви споделяме още една от тях.
Група момичета от 5В клас в СУ „Отец Паисий“ - Марина Иванова, Мария Халачева, Златина Ракшиева, Десислава Николова, Даная Домусчиева и Стефани Николова подариха надежда на нашата съгражданка Петя Костова. С изработените и продадени от тях мартенички те спечелиха сума, която дариха. Петя посети децата в класната стая, за да им благодари лично.
Добрите дела - мисъл, жест, постъпка не остават незабелязани, те водят след себе си позитивна енергия, която увлича, увеличава и предава чрез жива верига стореното благодеяние.
Директорът на училището Златко Атанасов отличи петокласничките с грамоти за благородната им постъпка.
Гордеем се с вас, мили момичета!

koordinator на 25.04.2018 - 15:18 | 0 Коментари | Отпечатай

„ГОЛЯМОТО МЕЖДУЧАСИЕ“
ВОДЕЩИ В ПРЕДАВАНЕТО „ГОЛЯМОТО МЕЖДУЧАСИЕ“ КЪМ РЕГИОНАЛНА РАДИОСТАНЦИЯ НА БНР - КЪРДЖАЛИ УЧАСТНИЦИ В МЛАДЕЖКИ ФОРУМ НА СДРУЖЕНИЕ „ОМЕГА“

Екип от ученици на СУ „Отец Паисий“ - водещи в предаването „Голямото междучасие“ към Регионална радиостанция на БНР - Кърджали участваха на 23.04.2018 г. в среща с представители на водещи средни училища от област Кърджали. В конферентната зала на комплекс „Арпезос” младите хора дискутираха актуални теми от обществения живот, търсиха и представяха своето място в него.
Форумът се организира се от сдружение „Омега” в рамките на проекта „Младежко презареждане” по програма „Еразъм +” и бе посветен на гражданското участие, формирането на младежки политики и възможностите за информиран избор на образование и кариера. Пред свои връстници от ЕГ „Христо Ботев”, ПГ по икономика, ученици от Джебел и Крумовград. на принципа „връстници обучават връстници” дванадесетокласниците Милица Гечева и Петър Буров от СУ „Отец Паисий“ по забавен, интересен и нетрадиционен начин разкриха заразяващата магия, наречена радио. Двамата млади журналисти вече трета година са водещи в ученическото радиопредаване „Голямото междучасие“, което се излъчва в неделя от 11.00 ч. Младежите изразиха свои идеи и послания, като демонстрираха асоциативно мислене, въображение, креативност, презентираха свои реализирани 27 радиопредавания. Поредното 28-о радиоучастие ще бъде излъчено в ефир следващата неделя.
На срещата присъстваха Областния управител Никола Чанев, Веселина Юрукова - председател на Младежката структура на ГЕРБ в област Кърджали, член на Националния изпълнителен съвет /НИС/ на организацията, учители и преподаватели от различни училища в област Кърджали.
Любопитството към света и хората около нас, чистото словесно общуване носят особен вид вълнение, стоплят и съграждат светове…. Какъв по-добър начин един млад човек да визуализира себе си и… да остави следа чрез слово?!
Думи, импровизация на различни послания, знания и остроумие, енергия от идеи, думи - особен вид общуване между хората чрез своеобразен словесен филм - така магията на радиоефира докосва всеки слушател и искрено се радваме, че паисиевци успешно намират своето място и там.


koordinator на 25.04.2018 - 15:07 Отпечатай

ПРАЗНИКА НА СЛЪНЧЕВИЯ ЧАСОВНИК
ПАИСИЕВЦИ С ГРАМОТИ ЗА ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В ПРАЗНИКА НА СЛЪНЧЕВИЯ ЧАСОВНИК

За 13-та поредна година Астрономическа обсерватория "Славей Златев" - гр. Кърджали организира конкурс, посветен на Деня на слънчевия часовник. В тазгодишното мероприятие с огромен интерес и ентусиазъм се включиха ученици от 5, 6 и 8 клас с рисунки и 3D проекти на Вселената, Космоса, планетите, извънземните. Всички участници получиха сертификати, връчени им лично от директора на обсерваторията г-н Агоп Узунбохосян.
Празникът на слънчевия часовник е съвместна инициатива на Астрономическата обсерватория „Славей Златев” и СУ с природоматематическа насоченост „Отец Паисий”, подкрепена от община Кърджали.
Слънчев часовник в град Кърджали има само на сградата на СУ „Отец Паисий“. Негов автор е самият директор на обсерваторията, който разказа как преди години е бил вдъхновен от идеята, виждайки рисунка на наша ученичка.
Тазгодишното издание съсредоточи вниманието на участниците – деца от 5 до 7 клас в учебното заведение, макар да не липсваха и по-малки, и по-големи, върху рисунки-акварели, както и върху макети на тема «Космос». Участниците в Празника на слънчевия часовник бяха посрещнати специално от г-н Агоп Узунбохосян, Директор на обсерваторията, където във фоайето на сградата бяха подредени техни рисунки и проекти. Всеки млад творец имаше възможност да разкаже за своята идея, а и да научи малко повече за Космоса.
Г-н Агоп Узунбохосян сподели, че е впечатлен от проектите и рисунките на децата и най–вече заради това, че те нямат специална подготовка по астрономия. По думите му децата са почувствали Космоса по свой начин, смесвайки реалност и фантастика, но най-важното за организаторите е, че участието в проявата е запалил интереса им към знанието за Вселената и звездите. Директорът на АО предложи на желаещите през лятната ваканция да разширят проектите си с помощта на работещите в обсерваторията.

koordinator на 24.04.2018 - 10:33 Отпечатай

ПРОЕКТ "ПРИРОДА"
ПАИСИЕВЦИ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ПРИРОДОНАУЧЕН ЦЕНТЪР „ИЗТОЧНИ РОДОПИ“ - ГР. МАДЖАРОВО ПО ПРОЕКТ“ПРИРОДА“

Природата – това съм аз и всичко, което е около мен, теб, нас, всичко видяно и усетено, но и необходимо за живота ни. С тази цел учениците от 5В и 6Г клас посетиха природонаучен център „Източни Родопи“ в гр. Маджарово като заключителен етап по проект“ПрироДа“, чиято глобалната проектна цел е повишаване на информираността за важността на националната екологична мрежа Натура 2000 като ключов елемент за по-високо качество на живот.
Участниците във вълнуващото приключение с интерес изслушаха лекцията за живота на лешоядите, обитаващи района и разгледаха под формата на макети пресъздадените гнезда на птици. Научиха, че благодарение на хората, работещи там, броят на гнездящите наоколо интересни пернати обитатели се е увеличил. Чрез впечатляващо наблюдение с телескоп станаха свидетели на гнездящи в скалите белоглави лешояди и черни щъркели.
На територията на Маджарово са установени 174 вида птици, от които 40 са включени в Червената книга на България, а 78 са от европейско природозащитно значение.
Изпълненото с емоции проектно приключение сред природата представи пред малки и големи паисиевци за пореден път чудото, наречено природа, постави началото на нови предизвикателства сред трудната за изучаване и в същото време много интересна, скътала финото и странното в себе си, наука за всичко живо на земята – биологията.

koordinator на 24.04.2018 - 10:24 Отпечатай

СЕДМИЦА НА ЗЕМЯТА 4
СЕДМИЦА НА ЗЕМЯТА В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
20.04.2018 г. - ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА: НЕКА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ НА ЗЕМЯТА И ЗДРАВЕТО!

Винаги има нещо ново, което да научиш, да видиш, да посетиш, да откриеш. Безкрайни са възможностите на познание, както е безкрайна силата на Земята.
С идеята богатствата и силите на планетата ни да бъдат опазени и съхранени чрез знание, на 20.04.2018 г. ученици от 8В и 9В клас със своите класни ръководители г-жа Колева и г-жа Момчилова, заедно с педагогическия съветник г-жа Георгиева, посетиха Дома на здравето. С техни връстници - ученици от други класове в СУ „Отец Паисий“ – разгледаха стъклената жена и интересните експозиции в Дома на здравето.
“Нека бъдем приятели на Земята и здравето! - е посланието на паисиевци.
22 Април - Ден на Земята
Международен Ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.
"Ние не наследяваме земята от нашите родители, а я вземаме назаем от нашите деца."

koordinator на 22.04.2018 - 12:37 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини