СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ
ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПАИСИЕВЦИ ОТ БНР - КЪРДЖАЛИ

С вълнуващо тържество, последвано от коктейл, радио Кърджали отбеляза в Регионалния историческия музей втората си годишнина в ефир като Гласът на Родопите.
Редакторите и ръководството на медията вдигнаха наздравица, след което младото попълнение от журналисти разряза символична голямата празнична торта.
Коктейлът бе уважен от кметове на общини, директори на регионални радиостанции в БНР, директори на институции, на културни институти, на корпорации
Директорът на 9-ата регионална радиостанция на БНР Красимир Ангелов изнесе слово:
"За тези 2 години радиото направи много. Ние тръгнахме с четирима журналисти, нямахме пълна представа как се прави радио, разчитахме изцяло на кореспондента на програма "Хоризонт". Вече сме с 12 часа на денощие собствена програма, с авторски предавания без аналог в националния ефир."
Поздравителни адреси до екипа бяха получени от генералния директор на БНР Александър Велев и от Регионалното управление на образованието.
За проявен висок професионализъм, майсторско поведение пред микрофона и оригиналност на създадените радиоматериали в предаването "Голямото междучасие" Радио Кърджали присъди и специални награди "Радио Звезда" на водещите на младежкото предаване Милица Гечева и Петър Буров от СУ "Отец Паисий", с които радиото се разделя, защото те вече са абитуриенти.


Предстои записването на няколко последни радиопредавания на Милица и Петър, след което в редиците на бъдещи радиоводещи ще застанат техни наследници.
Желаем успех на екипа на радио Кърджали, на настоящите и бъдещите паисиевци - радиожурналисти!
Честит Рожден ден, радио Кърджали!
Честито поредно признание на Милица и Петър!


koordinator на 16.05.2018 - 22:10 Отпечатай

СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ИЗПРАТИ ВИПУСК 2018 Г.
СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ИЗПРАТИ ВИПУСК 2018 г.

Едно, две, три… дванадесет… Клаксони, балони, смях и светли млади хора!
15.05.2018 г. - последен учебен ден за випуск 2018 г., изпълнен с радост, но и с доза тъга. Всяка година на този ден СУ „Отец Паисий“ се сбогува с част от себе си, с частица младост, заразяващо очарование и живот, отлитащи в различни посоки.
Днес училищното пространство събра всички ученици от гимназиален образователен етап, за да отбележат последния учебен ден на дванадесетокласниците и да го превърнат в светъл празник.
Приветствиeто, което отправи към зрелостниците Директорът на СУ „Отец Паисий“ – г-н Златко Атансов - се превърна в топъл разговор. А кратката празнична програма от стихове и музикални изпълнения, послания - табла от по-малките ученици към абитуриентите, обръщения на класните ръководители: г-жа Валентина Славеева, г-жа Мария Профирова и г-жа Галина Балабанова, събра в едно днешните настроения. А те - емоциите - носеха на крилете си носталгията по училището и очакванията за бъдещето.
Да, времето не спира, то отмерва бавно и неуморно своя ход, отброява секунди, минути, часове, седмици, месеци, години… Времето е като шепа пясък между пръстите ни, пръски от изтичаща вода, знание, отпечатващо всеки един миг върху картата на сърцата ни.
Скъпи зрелостници, училищните Ви години изтекоха, но светът е пред Вас!
Пътят, който Ви очаква, е истинско приключение!
Учете! Пътувайте! Творете! Обичайте! Създавайте щастие за Вас и хората около Вас!
„Светът ме има. Сякаш съм съвкупност
от птици, от светулки и мечти.
От лоша дума – просто ще се счупя.
Добрата дума – ще ме съживи...
Ще чакам на ръба на тишината,
в ръка – с фенер, в душата – със надежда,
че този свят ще бъде мой приятел,
приел с охота крехката ми нежност,
че не е враг, и нито е предател,
и вярва в мен, тъй както му повярвах,
че с обич ще запази всичко свято,
което от сърцето си раздадох...
Мечтата ми докрай ще съхрани:
Любов за всички. Никога – омраза.
… Рисунки и мечти.
Светът ме има. Нека да ме пази...”


koordinator на 16.05.2018 - 22:27 Отпечатай

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ“
МУЗИКАЛНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ПАИСИЕВЦИ В ДЕСЕТИЯ ЮБИЛЕЕН МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ“

На 12 -13 май в София се състоя Десетия юбилеен Международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!”, който се провежда под мотото „...оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене,...” (Мат.,19:14).
Той се организира от Фондация „Дарби” и църковното настоятелство при храм „Св. мчца Параскева” и се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.
Паисиевци, заедно с деца от цяла България, се събраха под купола на софийския храм и с „едно сърце и една уста“ прославиха Бога и Неговата майка св. Богородица, с думите на славянобългарските учители и просветители св. Кирил и Методий, непосредствено след деня, когато честваме тяхната памет.
Официалното откриване започна с тържествен празничен водосвет, който тази година бе отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.
Форумът бе уважен от: ик. Кирил Попов - българския лауреат на I Международен конкурс за композитори "Роман Сладкопевец" през 2012 г. в Санкт Петербург, който е и председател на музикалния съвет към фестивала, проф. д-р Божидар Андонов, преподавател в Богословския факултет, композиторът Георги Робев и др.
Малките паисиевци, с ръководител г-жа Евгения Пейкова, вдъхновено и с лекота изпълняваха мелодиите и научените църковнославянски словосъчетания, сътвориха и участваха в истински празник на детската вяра и творчество. За труда и отдадеността, заедно с всички участници, бяха наградени от фондация "Дарби" с организирана специална вечер в Двореца на децата. На 13 май, в Софийския университет бе представен документален филм-презентация, разказващ за Фестивала от първите му години. На диригентите бе предоставено издание на методическо ръководставо по хорознание и бяха връчени юбилейни плакети.
Тържество на православното песнопение, изпълнено от деца – така най-точно може да се определи фестивалът „Осанна във висините“, който за десети път докосна сърцата на всички присъстващи. А малките паисиевци със своето изпълнение вляха в него и частица от своя музикален талант.


koordinator на 15.05.2018 - 09:46 | 0 Коментари | Отпечатай

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИТ

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПАИСИЕВЦИ В НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИТ

Навън е пролет - прекрасна, зелена, изпълнена със звуци, сетива, цветове... Но има и една друга пролет, която се случва в душите и умовете, която носи особен вид знание, възраждащо и извисяващо, даряващо удовлетворение, пълноценност и неподозирана сила. Такава пролет със съхранено знание, осъществени идеи и постижения се случва в СУ "Отец Паисий".
Два ученически екипа от VIII и XII клас разкриват това с поредното си отлично представяне на Националната олимпиада по ИТ. Не е случайно, че ученически екип от 12-и клас на СУ „Отец Паисий“ - Атанас Иванов и Дончо Янев - спечели наградата на V-Ray – една от най-успешните компании за технологии в сферата на програмирането и 3D визуализацията, основана през 1997 г. с офиси в България, САЩ, Япония и Южна Корея. Компанията има и стажантска програма, с която дава шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализацията да се развият и останат на работа.


Дванадесетокласниците с ръководител Мария Гьошева освен че демонстрираха завидни компютърни умения в категория Мултимедийни приложения с проект "Виртуален музей - Кърджали", предадоха достойно щафетата в областта на компютърните науки на осмокласниците. Така разкриха особено ценни и важни моменти в подготовката си като партньорство, подкрепа, приемственост.
А те – осмокласниците Илина Димитрова и Станислав Карев - под ръководството на г-жа Атанаска Мишонова с проект "Чиста вода" в категория Мултимедия, с отлични оценки са класирани на 6-то място на Националната олимпиада по ИТ.


Ето какво споделиха пред екип на вестник „Паисиевци“ Илина и Станислав:
- Какво са за Вас информационните технологии? От къде или кого се зароди интересът Ви към тях?
Станислав: За мен информационните технологии са хоби и интерес, идващ и от компютрите като цяло. Тези машини ме впечатляват с развитието си: как през последните 30 години са се развили толкова много,че сега с малко умения и желание можеш да създаваш свои програми и игри.
Илина: Доста интересни, от малка обичам да играя на компютъра и след като разбрах, че сама мога да създавам нещо подобно, доста се увлякох по тази тема.
- Имате доста успешни участия, изяви и инициативи зад гърба си. Какво Ви мотивира да се включвате в тях? Кое Ви вдъхновява и увлича?
Станислав: Мотивират ме успехите и новите знания. Когато ходя на състезания, винаги го има елемента да си на върха, но аз също ценя знанията, които могат да се получат само от участия и опит.
Илина: Мисля че се представих добре, но разбира се, винаги може и по добре…
- Опишете теоретичния и практическия кръг на олимпиадата по ИТ, цялото ù протичане.
Станислав: Първо избрахме темата на проекта, а именно водата. Тя ни хареса, защото много хора не си дават сметка откъде всъщност идва чистата водя, която пием и ни е по-нужна от всички други вещи. След теоретичната идея започнахме техническата част от проекта, като си поделихме работата: Илина трябваше да нарисува обектите, а аз да ги анимирам и програмирам. Най-накрая дойде теста и представянето на проекта, което е също много важно, защото толкова месеци работа би трябвало и добре да се представи.
- Как оценявате своето представяне и постигнатия резултат? Удовлетворени ли сте? Какво мислите за успеха си?
Станислав: Мисля, че представянето ни мина много добре. Доволен съм от резултата, защото все пак ни е първа година на тази олимпиада, а се справихме доста добре.
Илина: Разбрах, че няма нужда се притеснявам толкова много и спокойствието е важно. Но това се постига с опит.
- Какво ново научихте? С какво това състезание надгради и обогати знанията и възможностите Ви?
Станислав: Това състезание ми даде възможност да видя хора, които също имат интерес към компютрите и са направили проекти на високо ниво, а това ми помага да открия с какво са по-добри другите и как може да се надгради проекта ни.
Илина: В бъдеще бих искала да направя някой голям и грандиозен проект и да се поуча от пропуските си.
- Опишете преживяванията и впечатленията си от разговорите и срещите с ученици, чийто интерес са информационните технологии. Новите срещи, новите посетени места как ви се отразиха?
Станислав: Видях и открих нов различен начин на работа, който може да използваме. Много е хубаво и полезно да си в среда с хора със същи интереси и умения като теб. Можеш да разменяш идеи и знания.
- Какво бихте използвали от наученото и видяното в бъдещото си развитие? Какво искате да постигнете? Информационните технологии имат ли място в плановете Ви за бъдеща професионална реализация?
Станислав: Определено моите виждания за бъдещето включват информатиката и информационните технологии. Бих искал да се развия в тази посока, защото ми е много интересно и мисля, че имам потенциал в тази наука.
Илина: Разбира се в бъдеще искам да се занимавам графичен дизайн и информатика. Мечта ми е да работя в някоя голяма ИТ компания и да разработвам игри.
- Какво мислите за успеха по принцип?
Станислав: Мисля, че успехът е много важен. Дава ми мотивация да продължа напред. Понякога дори и да не си на първо място, а малко по-назад е вид знание, защото това те мотивира да се справиш по-добре следващия път.
- Ако трябва да представите своето виждане за технологиите, с кои пет думи бихте ги описали най-точно?
Станислав: Полезна, бързо развиваща се, интересна, приложима навсякъде, с огромен потенциал.
- Вашите размисли, послания, идеи за съвременния свят и света на технологиите…
Станислав: Мисля, че ще са много ценни и полезни в бъдещето и определено препоръчвам на всички хора или деца, които имат интерес към информатиката или информационните технологии, да следват мечтите си, защото в бъдещето информационните технологии ще са от голяма полза.
Илина: Технологиите са новото бъдеще на човечеството. Важно е да се развиваме в ИТ сферата, но и да внимаваме изкуственият интелект да не ни завладее.
Представихме ви четирима успели паисиевци. Поздравяваме тях и ръководителите им и им желаем нови бъдещи постижения в света на технологиите - свят, примамлив и интересен, свят с бъдеще!
koordinator на 15.05.2018 - 09:39 Отпечатай

"РОЗИТЕ НА БЪЛГАРИЯ"
ДЕЦАТА НА СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ЧАСТ ОТ ИНИЦИАТИВАТА "РОЗИТЕ НА БЪЛГАРИЯ"

Едно, две, три... десет... сто... хиляди са децата на България. Също като нейните рози те притежават невинно и красиво излъчване, светло очарование, животворно присъствие... Днес като пъстроцветна дъга, преливаща от багри, нюанси, красота и хармония, те сътвориха частица вълшебен наш български свят.
Децата на СУ "Отец Паисий" се включиха в инициативата на Министерство на образованието „Розите на България". На 11 май - Деня на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий, заедно с ученици, преподаватели и родители от цялата страна и чужбина, паисиевци танцуваха български хора и изпратиха рози от послания за азбуката, езика, културата, традициите, идентичността ни.
Една светла инициатива от българските деца за България!
koordinator на 12.05.2018 - 08:41 | 0 Коментари | Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини