СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

11 ЯНУАРИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДУМАТА "БЛАГОДАРЯ"

11 ЯНУАРИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ДУМАТА "БЛАГОДАРЯ" (INTERNATIONAL THANK YOU DAY)
(INTERNATIONAL THANK YOU DAY)

Замисляли ли сте се колко често казвате "Благодаря" на хората около вас?
На 11 януари учениците от IV Б клас с класен ръководител Анна Владимирова отправиха своята благодарност с огромно червено сърце по повод 11 януари - Международния ден на думата "Благодаря" (International Thank You Day).
Повечето думи за признателност, които изразяваме към някого, отправяме сякаш случайно, без да мислим за силата и значението им. Въпреки това, думите на благодарност имат магически свойства – те са радост, внимание, светла емоция, която прогонва мрака и пустотата. „Благодаря" е семпло и истинско послание, което докосва сърцето на всеки и проправя чисти и светли пътища към близки, приятели… древно знание за хората около нас. Произходът на думата - „дарявам благо, добрина, добро”- носи сакрална сила според старите хора, но най-дълбоката ѝ същност се крие в това, че се казва със сърце и се отправя към сърце. В това е магията ѝ, пречистващата ѝ сила.
Такова е посланието на четвъртокласниците: благодарност и уважение към всеки, не само в един ден!
БЛАГОДАРИМ Ви, мили деца!


koordinator на 16.01.2018 - 17:20 Отпечатай

Oценяване – 2017/2018

Две наредби в сила до 2021/2022 учебна годинаkoordinator на 11.01.2018 - 11:40 | 0 Коментари | Отпечатай

ПОРЕДИЦА ОТ КОЛЕДНИ КОНЦЕРТИ
ПОРЕДИЦА ОТ КОЛЕДНИ КОНЦЕРТИ

За поредна година деца и преподаватели от СУ „Отец Паисий“ се забавляваха заедно с проведните в училището няколко Коледни концерта в дните преди големия християнски празник. И точно в това вълшебно време на годината ученическите изпълнения внесоха много настроение, подариха една музикална приказка и докоснаха сърцата и душите на присъстващите. С талант, умения и артистичност децата припомниха магията на коледните песни, на простичките, искрени думи за благослов, вяра, чудеса и сбъднати надежди. Няма по-хубава коледна украса от ярките очи на децата и искрените им усмивки.
Вълшебни и светли празници!


koordinator на 25.12.2017 - 16:50 Отпечатай

КОЛЕДНИ УСПЕХИ ЗА МАТЕМАТИЦИТЕ
КОЛЕДНИ УСПЕХИ ЗА МАТЕМАТИЦИТЕ ОТ „ПАИСИЙ“

Някога Карл Фридрих Гаус заявил: „Математиката е царица на всички науки“. Днес ние сме се убедили в очевидните и неизчерпаеми възможности на науката математика. Тя е тази, на чиито рамене се крепи целият природен свят. Без нея е немислимо съществуването на всичко около нас, дори и нашето собствено. Точни правила и чист език, подреденост и гъвкавост, огромно приложение в съвременния свят, сила и предизвикателство – това са само елементи от огромните възможности на математиката, които паисиевци познават, обичат и доказват ежедневно в своите участия, постижения, малки и големи победи в тази предметна област.
Проведено за втора година с голям брой участници (I – XII клас), Коледното математическо състезание вече се превръща в традиционно и за нашата област и доказва математическите познания на паисиевци. Организира се от СМБ – Секция „Изток", гр. София и е част от състезанията, посветени на големите български празници Коледа и Великден. Паисиевци участваха с голям ентусиазъм, показаха завидни знания и умения и завоюваха 4 призови места.
II клас – Акай Айхан Шабан – I място;
III клас – Шейма Йълмаз Мурад – I място;
IV клас – Хелин Джанер Себахтин – I място;
V клас – Георги Иванов Щерев – I място;
VI клас – Весела Щерева Добрикова – I място;
VI клас – Николай Здравков Димитров – III място.


Учители и ученици обединиха усилия, отговорност, амбиция и любов към математиката и всичко това очаквано им донесе отличия. Тържествено, в актовата зала на ЕГ „Христо Ботев" бяха връчени медали, грамоти и награди на първенците.
Поздравления за победителите!
koordinator на 25.12.2017 - 16:08 Отпечатай

СУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ВЕЧЕ ИМА КВАДРОКОПТЕР (ДРОН)
СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“СТАРТИРА 2018 ГОДИНА В СВЕТА НА ДРОНИТЕ

В навечерието на зимните празници СУ „Отец Паисий“ се сдоби с квадрокоптер (дрон) и така ще стартира Новата 2018 г. в света на дроните. Приоритет на тези безпилотни апарати, разбира се, е летенето, но паисиевци ще използват от тук нататък в своя училищен живот и другите му възможности: въздушна фотография, FuiiHD камера, директно видео от коптера върху таблет или смартфон в реално време, различни каскади във въздуха. Квадрокоптерът може да бъде използван както за развлекателни цели, така и за развиване на способности в управлението на движещ се във въздуха обект.
Технологичният свят на СУ „Отец Паисий“ става все по-многообразен и богат!
Успешна 2018 година, паисиевци!
Технологичният свят на СУ „Отец Паисий“ става все по-многообразен и богат!
Първи снимки:


Първо видео:


koordinator на 23.12.2017 - 00:06 Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини