СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

БРАВО! ГЕОРГИ ЩЕРЕВ НА ПЪРВО МЯСТО!
ГЕОРГИ ЩЕРЕВ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ НА ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН МАЩАБ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ИНФОРМАТИКА

ЕДНО МАЛКО МОМЧЕ, ТРЪГНАЛО ПО ГОЛЕМИЯ ПЪТ НА УСПЕХА


Националната олимпиада по информатика (НОИ) е състезание, което се провежда по модела, правилата и нормите на Международната олимпиада по информатика. Задачите са от алгоритмичен характер и изискват от състезателите създаване на компютърни програми, реализиращи ефективни алгоритми. Звучи сериозно, отговорно, респектиращо. А един петокласник - Георги Щерев от СУ „Отец Паисий“, избрал още от сега своята бъдеща професия на програмист, спокойно и уверено демонстрира своите знания и разказва с лекота за успеха си – първо място на Областния кръг на олимпиадата по информатика. На състезанието Георги постига максималните 300 точки и това го превръща в участника с най-силен резултат във възрастовата група 4-5 клас не само в област Кърджали, а в цяла България.
Сред любимите му предметни дисциплини са математиката и английският език, но сърцето му е превзела тази, която не е сред задължително изучаваните в учебните часове науки и с която се занимава допълнително под ръководството на г-жа Атанаска Мишонова.
В разговора ни малкият ми приятел споделя, че любимият му литературен герой е надареният с необикновена сила Хари Потър, без да съзнава още колко силен в своята крехка възраст е и самият той, когато учи, знае, работи с усърдие и постоянство и… успява. Макар само на 11 години, Георги има солидни постижения и участия в математически състезания и инициативи, свързани с програмиране.
Поздравяваме нашият малък паисиевец и неговият ръководител и им пожелаваме това да е само началото на големия път на успеха!

koordinator на 22.02.2018 - 09:46 Отпечатай

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ, ДЯКОНЕ!
БЪЛГАРИЯ - ИМА МНОГО ГЕРОИ, НО САМО ЕДИН АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА...
Светец, напуснал църквата, революционер, проповядващ европейската идея за разбирателство с всички народи, борец за национална свобода, без да ограничава свободата на другите, човек от плът и кръв, обрекъл себе си "в полза народу", оставил ни не диря, а път...
Когато подлъгани от емоциите на злите си дни, понякога хулим свободата си или славословим потисници, благоволили да ни оставят къшей хляб, наш дълг е да си спомним мерилото, завещано ни от Апостола…
Свободата е по-скъпа и от хляба. Когато нямаме свобода, скотове сме, роби сме. Когато сме свободни „времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“ (В. Левски).
Има много начини да покажем почитта си: китка цвете, минута мълчание, да си припомним героичен подвиг, да преосмислим пътя, извървян от герои, да преклоним глава пред саможертвата в името на един народ, в името на една чиста и свята България!
На 19.02.2018 г. паисиевци почетоха святата памет на Васил Левски.
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ТИ, ДЯКОНЕ!
koordinator на 23.02.2018 - 08:37 Отпечатай

„САНДАНСКИКЪП 2018“
УЧАСТИЕ НА МАЛКИ ПАИСИЕВЦИ В ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКО – ЮНОШЕСКИ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА КУПА САНДАНСКИ
„САНДАНСКИКЪП 2018“
(гр. Сандански 21.02.- 25.02.2018 г.)

Представителен кърджалийски отбор по футбол за деца, родени 2007 г. - 2008 г. замина нa 20.02.2018 г. за участие в престижен международен детско – юношески турнир в Сандански „Сандански къп 2018“. Това е втората изява на футболистите с треньор Иван Тончев за тази зима. През декември 2017 г. момчетата се представиха подобаващо в турнира за Купата на Болярчетата във Велико Търново.
ФК „София спорт“организира за пети път международен детско-юношески турнир в Сандански от 20 до 25 февруари 2018 г. Със съдействието на ОФК „Вихрен“, община Сандански и БФС стотици деца ще имат отново възможността да мерят сили с отбори от България, Румъния, Гърция, Македония, Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия. В отбора участват и двама ученици от СУ "Отец Паисий" - Виктор Ангелов и Георги Иванов от IV Д клас с класен ръководител Марийка Илиева и възпитател – Айфер Бабаева.
Пожелаваме успех на младите наши футболисти!

koordinator на 22.02.2018 - 09:33 Отпечатай

ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
ДНИ НА МЕДИЙНАТА ГРАМОТНОСТ В СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“
С ВНИМАНИЕ И ГРИЖА КЪМ НЕОБХОДИМОСТТА ЗА БЕЗОПАСЕН И ПОЛЕЗЕН ДИГИТАЛЕН СВЯТ

Всяка година в началото на месец февруари над 150 държави от всички континенти се обединяват в каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора. В Дните на медийната грамотност Държавната агенция за закрила на детето подкрепя националната кампания за развитие на дигитално – медийната грамотност, а Съветът на децата към ДАЗД организира в рамките на националната инициатива прожекции на филма „Кой е срещу теб в мрежата“. В 15 области в страната кампанията се реализира с подкрепата на БНТ, ГДБОП, софтуерната фирма “Булбера“.
Десетокласничката Теодора Милушева - член на Съвета на децата и титуляр за област Кърджали - представи г-н Деян Благоев от софтуерна фирма „Булбера“, специален гост на училищната инициатива. Така СУ „Отец Паисий“ отбелязa Международния Ден за безопасен интернет с интересна среща, която се превърна в оживена дискусия, засягаща въпроси за кибертормоза, децата и младите хора в интернет пространството.
Днес живеем в свят без граници, свят на технологии и безкрайно много възможности. Наред с реалния живот обитаваме и друго виртуално пространство, което ни привлича, но в същото време придобие ли превес, може да бъде опасно. Основната цел на инициативата е насочена именно към това: различни институции, организации, бизнес и гражданско общество се обединяват и насочват вниманието си към необходимостта дигиталният свят да се превърне в по-безопасна и полезна за развитието на децата среда.
Заедно можем повече! Благодарим на всички, които се включиха в инициативата!
Споделяме с Вас някои моменти от събитието, запечатани в снимки.

koordinator на 15.02.2018 - 08:47 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ В ПРОЕКТ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС
ПАИСИЕВЦИ - УЧАСТНИЦИ В ПРОЕКТ „ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС – ОТГОВОРНОСТ, ПРИВИЛЕГИЯ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО”

Ученици от СУ "Отец Паисий" бяха избрани да участват в проект „Председателството на България в ЕС - отговорност, привилегия и предизвикателство”. Те бяха посрещнати от Председателя на Народното събрание - Цвета Караянчева и Министъра на регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова. Младите паисиевци посетиха Залата на българското европредседателство в НДК и Народното събрание, задаваха въпроси как са избрани логото и девизът на председателството, какви дейности предвиждат политиците, за да останат в България младите хора, участваха в дискусии, свързани с дейността на парламента, на народните представители и на председателя на Народното събрание, интересуваха се от възможностите за промяна на учебното съдържание, от теми в областта на гражданското образование и от дискусията по Истанбулската конвенция.
С гордост поделяме с Вас някои моменти от достойното представяне на нашите деца!

koordinator на 10.02.2018 - 10:08 | 0 Коментари | Отпечатай

104 ГОДИНИ-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини