СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

Покана до всички родители

ПОКАНА до всички родители на ученици от СУ "Отец Паисий" гр. Кърджали

Уважаеми родители, Каним Ви на родителски срещи за избор на представители от всяка една паралелка за участие в събрание за учредяване на Обществен съвет към СУ "Отец Паисий" гр. Кърджали.koordinator на 18.10.2016 - 14:04 Отпечатай

Първа младежка научна конференция по природоматематически науки
Паисиевци отбелязоха 50-годишния юбилей на Астрономическа обсерватория "Асен Златев"

Невиждан интерес към проектите на паисиевци проявиха медии и участници в Първата младежка научна конференция по природоматематически науки, открита днес в Астрономическа обсерватория, град Кърджали.
На конференцията нашите ученици показаха своите проекти. Ученикът Сабри Юмер с ръководител г-н Петър Петров демонстрира "Лабораторен практикум за 7 клас". Петър Буров и Светослав Карамуков с ръководител г-жа Атанаска Мишонова участваха с проект "Микроклимат". "Разходка в Космоса" е плод на труда на Любослав Карев, Александър Момчев и г-жа Мария Гьошева.
Учениците демонстрираха задълбочени познания, придобити в часовете по Информатика и Информационни технологии. Проектите бяха оценени достойно, като присъстващи се интересуваха от къде могат да закупят софтуерните продукти, създадени от младежите.
Сърдечно поздравяваме с 50-годишиния юбилей Астрономическа обсерватория "Асен Златев" в лицето на г-н Агоп Узунбохосян и благодарим за предоставената възможност за изява.
На всички наши млади надежди пожелаваме успехи в следващите им проекти.

koordinator на 16.10.2016 - 13:35 | 0 Коментари | Отпечатай

Традиционен шосеен пробег „П. Йорданов” гр. Нова Загора
Доминация на учениците от СУ "Отец Паисий" в традиционния шосеен пробег "П. Йорданов" гр.Нова Загора

Възпитаниците на преподавателката Марияна Бозакова окупираха първите места на проведения годишен шосеен пробег "П. Йорданов" в гр.Нова Загора Състезанието бе част от мероприятията по случай празника на града и събра ученици от 3-ти до 8-ми клас, които се състезаваха на различни дистанции. Учениците от СУ "Отец Паисий" гр. Кърджали се включиха в надпреварата, спечелвайки множество призови места.
С първо място и златни медали се отличиха Георги Атанасов и Алпер Ариф. На почетната стълбица, спечелвайки сребърни медали се качиха и Ангел Атанасов, Даяна Димитрова, Селин Алиосман и Владимир Ангелов. В призовата тройка се наредиха с бронзови отличия Василена Георгиева и Божидар Ангелов.
Предметни награди за класиране до VI-то място получиха Злати Калинов, Денис Боянов, Калояна Тодорова, Александра Атанасова, Атанаска Милушева, Мартина Синабова, Йоанна Точкова, Румяна Радева, Теодора Шопова и Моника Точкова.
Учениците и преподавателката Марияна Бозакова бяха поздравени при завръщането си лично от директора на СУ "Отец Пайсий" г-н Златко Атанасов.
Гордеем се с вас и вашите постижения!
Пожелаваме ви да бъдете все така вдъхновени и скоро да ни зарадвате с нови отличия!

koordinator на 16.10.2016 - 12:58 Отпечатай

Успех на Марияна Бозакова
Успех за Кърджали в Международния шосеен пробег Гюргево – Русе
Марияна Бозакова спечели бронзов медал в първото по рода си издание на Free Spirit Run Ruse-Giurgiu, което се проведе на 24.септември, като част от проекта "Русе- Европейски град на спорта 2016".
Над 250 лекоатлети от 10 страни стартираха в Румъния и финишираха в България, пробягвайки разстоянието от 15 км. между Гюргево и Русе, по перфектно организирано трасе, което премина и през емблематичния Дунав мост.
Учителката от СУ ”Отец Паисий” Марияна Бозакова бе бурно аплодирана от хиляди на площада в град Русе, спечелвайки 3-то място в своята възрастова група. На почетната стълбичка освен нея се качиха и победителката Хироко Огава от Япония и националната ни рекордьорка на маратон Румяна Пановска.
С връчването на наградите Бозакова получи покана и за следващото издание на проявата, което ще се състои точно след една година.koordinator на 26.09.2016 - 12:25 | 0 Коментари | Отпечатай

Успешен старт на Нели от СУ "Отец Паисий"
Нели Василева от "Отец Паисий" с награда и посещение в Киноцентър НЮ Бояна
Ученичката от 11 "б" клас на Средно училище "Отец Паисий" е победителка в националния конкурс на eTwinning и бе наградена с еколагер в град София, резиденция Бояна. Творбата на Нели бе избрана за лого на Европейския потребителски център.
От 11 до 14 септември Нели Василева посети резиденция Бояна в гр. София и участва в Еколагер 2016, организиран от Център за развитие на човешките ресурси, Европа Директ, Еразъм + , Европейски потребителски център и eTwinning – София. Лагерът бе награда за нея и училището. Той е свързан с участието в конкурса на организациите на тема "Нашето присъствие в дигиталния свят".
Нели и нейната ръководителка г-жа Стела Димитрова се срещнаха и с ученици и преподаватели от Свищов, Хасково, Добрич, Кубрат и Троян. Екипите, в които се сформираха връстниците, изработиха и представиха филм за дигиталното в нашето ежедневие. В Бояна, талантливата ученичка разказа за любимото училище и участва в изготвянето на рекламни материали и наръчник за България.
Незабравимо ще остане за всички присъстващи посещението в Резиденция Бояна,а участието в Еколагера - истинско удоволствие. Предизвикателство е да посетиш Витоша, очароваща с красива природа и чист въздух. Програмата на лагера бе уникална с уроците по филмово изкуство, с посещението на студио Ню Бояна и със срещата с известния Камен Воденичаров. След приятните и емоционални лекции на режисьора Милен Младенов, Камен Балкански и Камен Воденичаров, участващите написаха сценарии, заснеха с професионални камери и екип филм за нашето присъствие в дигиталния свят.
Нели успя да спечели квота за своето училище "Отец Паисий" и получи обещание за съвместни проекти с Европейски потребителски център eTwinning – София, по програма Еразъм +.

koordinator на 19.09.2016 - 10:39 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини