СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

Меню

Е-вестник

Брояч

Успех на Марияна Бозакова
Успех за Кърджали в Международния шосеен пробег Гюргево – Русе
Марияна Бозакова спечели бронзов медал в първото по рода си издание на Free Spirit Run Ruse-Giurgiu, което се проведе на 24.септември, като част от проекта "Русе- Европейски град на спорта 2016".
Над 250 лекоатлети от 10 страни стартираха в Румъния и финишираха в България, пробягвайки разстоянието от 15 км. между Гюргево и Русе, по перфектно организирано трасе, което премина и през емблематичния Дунав мост.
Учителката от СУ ”Отец Паисий” Марияна Бозакова бе бурно аплодирана от хиляди на площада в град Русе, спечелвайки 3-то място в своята възрастова група. На почетната стълбичка освен нея се качиха и победителката Хироко Огава от Япония и националната ни рекордьорка на маратон Румяна Пановска.
С връчването на наградите Бозакова получи покана и за следващото издание на проявата, което ще се състои точно след една година.koordinator на 26.09.2016 - 12:25 | 0 Коментари | Отпечатай

Успешен старт на Нели от СУ "Отец Паисий"
Нели Василева от "Отец Паисий" с награда и посещение в Киноцентър НЮ Бояна
Ученичката от 11 "б" клас на Средно училище "Отец Паисий" е победителка в националния конкурс на eTwinning и бе наградена с еколагер в град София, резиденция Бояна. Творбата на Нели бе избрана за лого на Европейския потребителски център.
От 11 до 14 септември Нели Василева посети резиденция Бояна в гр. София и участва в Еколагер 2016, организиран от Център за развитие на човешките ресурси, Европа Директ, Еразъм + , Европейски потребителски център и eTwinning – София. Лагерът бе награда за нея и училището. Той е свързан с участието в конкурса на организациите на тема "Нашето присъствие в дигиталния свят".
Нели и нейната ръководителка г-жа Стела Димитрова се срещнаха и с ученици и преподаватели от Свищов, Хасково, Добрич, Кубрат и Троян. Екипите, в които се сформираха връстниците, изработиха и представиха филм за дигиталното в нашето ежедневие. В Бояна, талантливата ученичка разказа за любимото училище и участва в изготвянето на рекламни материали и наръчник за България.
Незабравимо ще остане за всички присъстващи посещението в Резиденция Бояна,а участието в Еколагера - истинско удоволствие. Предизвикателство е да посетиш Витоша, очароваща с красива природа и чист въздух. Програмата на лагера бе уникална с уроците по филмово изкуство, с посещението на студио Ню Бояна и със срещата с известния Камен Воденичаров. След приятните и емоционални лекции на режисьора Милен Младенов, Камен Балкански и Камен Воденичаров, участващите написаха сценарии, заснеха с професионални камери и екип филм за нашето присъствие в дигиталния свят.
Нели успя да спечели квота за своето училище "Отец Паисий" и получи обещание за съвместни проекти с Европейски потребителски център eTwinning – София, по програма Еразъм +.

koordinator на 19.09.2016 - 10:39 Отпечатай

Колко е хубаво да Ви кажа:
Колко е хубаво да Ви кажа:
Здравей, уважаемо семейство,
Вече повярвахте ли, че у дома имате голям човек- ученик! Очаква Ви нов свят, пълен с тетрадки, буквар и стихотворения, нови маратонки и нови мечти, изгубени и намерени моливи и химикалки, цветя и сълзи...и много въпроси, дори и в съня.
Прекрасно е, че точно Вие, сте удостоени със званието "Родител" и че заедно от днес ще се приготвим да сеем. Вашето дете е чудесна градина. Вие я създадохте с любовта си, а наше свещено задължение ще бъде да Ви помагаме, за да има в нея и в сърцето надежда. След време ще се роди прекрасна реколта. Само заедно ще успеем!
Пиша Ви все едно писмо до света, защото знам, че срещата ни е със способностите и талантите на Вашето дете. А това е повод за радост. Човек е богат не с това, което взема, а с това което дава, ни учат мъдрите хора.
Вие ни давате Вашето богатство и учителите от СУ "Отец Паисий" приемат с чест и удоволствие задачата "всеки урок да бъде осмислен като подарък за децата" и "че децата трябва да се обичат не само красиво, но и с чувство на дълбока отговорност за тяхното бъдеще". Така се създава светът на нашия ученик.
Очакваме Вашето дете, за да учим и се забавляваме заедно.

Автор: Венета Филипова
koordinator на 15.09.2016 - 13:09 | 0 Коментари | Отпечатай

Честита нова учебна година!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН, СКЪПИ УЧЕНИЦИ!
Добре дошли в Средно училище „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост- град Кърджали!
Първият учебен ден е един от най-светлите празници за всяко българско училище. Денят, в който учители, ученици и родители пристъпват с трепет и много емоции училищния праг.
Първият училищен звънец призовава за труд и учение,упорство и постоянство в усвояването на знания.
Днес, вие се срещате с вашите с вашите учители, които дават всичко от себе си, за да бъдете достойни хора, достойни граждани на света.
Ние, вашите учители, ви очакваме с много любов и грижа.
Добре дошли на всички – ученици, родители и приятели на нашето училище! Вратите на школските стаи са отворени за всеки, за когото знанието, творчеството и толерантността са не просто думи, а житейски избор и гражданска позиция.
Честита нова учебна година!Откриването на учебната 2016/2017 година - 15.09.2016 г. разгледайте тук
koordinator на 15.09.2016 - 13:03 Отпечатай

Репортаж на Милица Гечева
ОПОЗНАХ ЗАВЕТИТЕ НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ, СПЕЧЕЛИХ, ЛЕТЯХ, ОТКРИХ


Прочетете репортажа на Милица Гечева за своето пътуване до Брюксел.

koordinator на 11.07.2016 - 17:06 Отпечатай

-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини