СОУ Отец Паисий
Начало
Търсене
Форуми
Галерия
В. разходка
Сигнали и жалби може да изпращате на direktor_atanasov@mail.bg
Електронен дневник
Разширено търсене

МенюЕ-вестник

Брояч

БАСКЕТБОЛИСТИТЕ НИ - ОБЛАСТНИ ПОБЕДИТЕЛИ

БАСКЕТБОЛИСТИТЕ НА СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ” - ОБЛАСТНИ ПОБЕДИТЕЛИ

Момчетата от СУ "Отец Паисий" и техният ръководител Антонио Христов са областни победители по баскетбол във възрастова група 5 - 7 клас. Младите баскетболисти достигнаха до победата, след като последователно надиграха отборите на ОУ "В. Левски" и СУ "П. Р. Славейков". Паисиевци се класираха на първо място в областното първенство по баскетбол с безусловен и категоричен резултат срещу славейковци 39:19. Честито първо място на победителите: Джанер Ахмед - 7 А клас, Камен Чирпанлиев - 7 А клас, Георги Атанасов - 7 В клас, Егемен Мюмюн - 7 А клас, Георги Белев - 7 А клас, Кеазим Мюмюн - 7 Г клас, Ант Шабан - 7 В клас, Митко Дяков - 7 А клас.


Юношите в старша възраст 10 - 12 клас с ръководител Юлиана Апостолова се класираха на престижното второ място. Турнирът беше оспорван, но кадетите от СУ "Отец Паисий" демонстрираха завидна и категорична спортна подготовка. Изказваме благодарност за отличните постижения на нашите баскетболисти: Петър Буров - 12 Б клас, Емил Иванов - 11 Б клас, Алекс Хаджиев - 11 Б клас, Георги Дичев - 11 Б клас, Милчо Вълков - 11 Б клас, Яни Хаджиев - 11 Б клас, Денис Халил - 11 Б клас, Милен Андреев - 10 Б клас, Мирослав Въчев - 9 Б клас.


Ръководството на училището поздравява участниците в турнира за достойното представяне и им пожелава нови върхове - на и извън игрището, а на победителите - успех на предстоящите зони и финали!
Гордеем се с вас, момчета!

koordinator на 14.11.2017 - 19:09 Отпечатай

ПАИСИЕВЦИ - ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС
ПАИСИЕВЦИ - ОТЛИЧЕНИ В КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА 105 ГОДИНИ ОТ БАЛКАНСКАТА ВОЙНА И 21 ОКТОМВРИ – ДЕНЯ НА КЪРДЖАЛИ

Паисиевци участваха в конкурса, обявен от Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“, посветен на 105 години от Балканската война и 21-ви октомври - Деня на Кърджали. Изданието на регионалното съревнование бе за мултимедийна презентация и под надслов „За подвига и признателността”.
Жури в състав: Златка Янева - председател, завеждащ отдел „Справочно-библиографски и Краезнание”, г-жа Василка Ташкова - историк и г-жа Галина Деликирова - системен администратор, определя победителите, като оценява участващите ученически разработки по критериите: аргументираност, историческа достоверност на темата, елементи на изследователска дейност, оригиналност и творчески подход. Със своята тематична презентация за полковник Серафимов, Кирил Добрев и Георги Дичев от 11 Б клас бяха класирани на второ място и получиха поощрителна награда за добро представяне. Отличените проекти бяха представени на живо и могат да се видят в YouTube канала на библиотеката.
Поздравяваме отличените ученици и техния ръководител г-н Кирил Гогов и им пожелаваме нови вдъхновения, творчески полети и бъдещи светли върхове в овладяването на науката история!koordinator на 07.11.2017 - 10:02 | 0 Коментари | Отпечатай

ПОРЕДНИ НАГРАДИ ЗА ПАИСИЕВЦИ
ПОРЕДНИ НАГРАДИ ЗА ПАИСИЕВЦИ В Х НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА РОДОПИТЕ” - КЪРДЖАЛИ 2017 Г.
За десета поредна година гр.Кърджали бе домакин на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” и за пореден път в този празник паисиевци бяха удостоени с награди.
Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” се провежда ежегодно и е част от празничната програма за Деня на Кърджали – 21 октомври. Проявата е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2017/2018 г. В тазгодишния конкурс участваха стотици таланти от 24 области на страната, които се състезаваха с 1288 рисунки.
Ето имената на нашите победители:
МЕРВЕ СЮЛЕЙМАН ОТ ІV Б КЛАС - Специална награда на Кмета на Община Кърджали;
КАДЕР БАЙРАМ от IV Г клас - Специална награда на Арт галерия „Дар”;
ПАУЛИНА КАРАЧОМАКОВА от VIII Б клас с ръководител Иван Стойчев и присъдена Поощрителна награда.
Наградите бяха връчени на тържествена церемония на 28.10.2017 г. , а отличените творби на нашите ученици бяха представени на изложба във фоайето на Обединен детски комплекс /ОДК/.
Поздравления за нашите творци, носители не само на награда, а и на живителната искрица, наречена изкуство, която променя и облагородява света ни!

koordinator на 02.11.2017 - 10:46 Отпечатай

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЧЕРНО МОРЕ - 31 ОКТОМВРИ
ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ - ЧАСТ ОТ ИНИЦИАТИВА, ПОСВЕТЕНА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЧЕРНО МОРЕ - 31 ОКТОМВРИ.
В СУ „Отец Паисий“ с огромно вълнение бе посрещната инициативата послание от деца за деца, посветена на Международния ден на Черно море - 31 октомври под мотото „Картичка от морето“. Бургаски ученици от СУ „Добри Чинтулов“ избират паисиевци, за да реализират своята идея, свързана с отбелязването на този ден. Тематични картички поемат своя път към Кърджали и по атрактивен и забавен начин се превръщат в чудесно и искрено послание към всички нас за едно чисто, красиво, с примамливи синьо- зелени отблясъци Черноморие.
С огромна радост четвъртокласниците от СУ „Отец Паисий” град Кърджали получиха своите картички от морето с пощенско клеймо от Бургас и станаха съпричастни към общата загриженост за опазване чистотата на морето и плажовете и на усилията на много хора за спасяване на морското биоразнообразие. Изложбата на картички с морска тематика стана достояние на учениците от най-старото светско училище в Източните Родопи.
С презентация за Черно море и приетия през 1996 г. Стратегически план за неговото опазване и спасяване, по детски и непринуден начин четвъртокласниците се включиха в инициативата и отправиха свои видеопослания под мотото „Приятели на морето“. Така 43-мата ученици от IVА и IVВ клас с класни ръководители Минка Стоянова и Ваня Велкова приеха отправеното им предизвикателство и станаха част от 16 милиона души от 6 държави, които на 31 октомври отбелязват Празника на морето.
Сега разбирам: в топлите ми длани
е сгушено соленото море.
Във сънищата мои разлюляни
то бърза да се побере.
Петя Дубарова
koordinator на 02.11.2017 - 10:45 Отпечатай

1 ноември - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
1 ноември – ден за почит на предците ни будители- книжовници, светци, мъченици, герои от славното ни минало.


С тържествен концерт и рецитал бе отбелязан Денят на народните будители в СУ “Отец Паисий“ гр. Кърджали. Събитието бе организирано и преведено от г-жа Евгения Пейкова - учител по музика, председател на МО "Изкуства".
Вдъхновено прозвучаха стиховете от рецитала за първата българска учителка Параскева Ванкова и за народните будители, изпълнени от Теодора Димитрова от VIIIа клас и Джулия Гардинър от VIIIв кл.
Патриотични песни изпяха учениците от вокалните групи при III-те и V-те класове с ръководител Гергана Кюлханова.
Гостите на тържеството - ученици, учители и родители, аплодираха издивидуалните изпълнения на музикалните таланти на училището:
- Иван Белев - VIв клас- гайда
- Кирил Комитов - VIа клас- електрическа китара
- Иван Заимов - VIIIа- синтезатор
- Джансу Аптикадир - Vб – пиано
- Евгений Ангелов - VIIв – пиано
- Росица Петрова VIIб клас - китара, Мартина Костова- VIIб клас - вокал
- Веселина Стефанова - IIIв клас и Димитър Стефанов - VIб клас - вокални изпълнения.
Денят на народните будители - празник, който укрепва и възвисява духа ни.koordinator на 30.10.2017 - 18:30 Отпечатай

ОБЛАСТЕН КОНКУРС-
100 годишнина!

СУН
СДРУЖЕНИЕ УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО " ОТЕЦ ПАИСИЙ" - ГРАД КЪРДЖАЛИ
IBAN - BG 93 SOMB 9130 104 24 66 801
BIC - SOMBBGSF БАНКА - ОБЩИНСКА БАНКА АД финансов офис Кърджали

Вход
Потребител

Парола

Запомни меЗабравена парола? Забравена парола?

Случайни снимки
Всички снимки: 2150
Виртуална разходка | Резултати от състезания и олимпиади |
Потребители: 7
© 2007-2009, Paisii-kardjali.com. Powered by PHP-Fusion © 2002 - 2009 by Nick Jones. Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3. ИТ новини